Android är väldigt populärt just nu

Android är populärt just nu efter att T-mobile och Google presenterade mobilen G1 i förra veckan. G1 är  tillverkad av HTC och är den första mobiltelefonen som kommer köra operativsystem Android. Sony Ericsson visade intresse för Android i förra veckan då Sony Ericssons VD Dick Komiyama gav kommentaren:

“We are certainly studying this opportunity, although we’re not in a position to do this at this moment,” Komiyama told journalists… “We are certainly interested.”

Nu har Motorola meddelat att de skall samla ett team på 350 utvecklare för att fokusera på Android. Motorola är en grundarna till Open Handset Alliance (OHA) som ligger bakom Android.

Rykten cirkulerar om att Nokia har också samlat ett team av Android-utvecklare även om de officiellt inte uttalat sig om detta. Att Nokia skulle överge Symbian låter lite drastiskt men om Android får det genomslag som det verkar så kanske det gäller att gardera sig.

Jag tror Android kommer slå stort så jag hoppas vi får se att par Android-lurar här i Sverige snart för att granska operativet i verkligheten.

Arkiv

Andra bloggar