Apple iPad tillbehören – tangentbord med docka mm

Apple iPad presenterades igår på ett minst sagt välbevakat event. De flesta teknikbloggare i världen verkar ha varit med på noterna och i Sverige rapporterade nästan alla live och uppdaterade snabbt sina sidor med de senaste om den nya iPad. Läs mer om iPad på vår samlingssida om den nya tabletten från Apple.

Det presenterades ett par tillbehör till iPad under eventet. Under de närmaste veckorna kommer vi väl bombarderas med nya tillbehör från olika tillverkare men Apple är ensam på tronen för närvarande.

En dockningsstation med ett tangentbord är en riktigt bra grej för en iPad. Om man nu tänker använda iPad med iWork-programmen så vill man nog ha ett fullstort tangentbord om man skall skriva mycket. Dock ansluts skärmen med kontakten i kortändan på iPad så du kan endast ha skärmen ståendes i dockningsstationen och inte i liggande läge. Fast om du skriver dokument så är det nog ett bra val. Dockningsstationen kan anslutas till ett vägguttag eller till datorn för synkronisering. Det går även att koppla Camera Connection Kit (se längre ner på sidan) i dockningsstationen och det finns ett audiouttag för att koppla till en stereo. Det släpps även en dockningsstation med samma funktioner som vi skrivit om men som saknar tangentbordet.

Givetvis släpps även en väska så att man kan skydda sin nya iPad när man tar med sig den för att visa upp sin senaste leksak. Den går även att använda som stöd åt iPad på bordet för filmvisning.

Camera Connection Kit ger dig två sätt att importera in bilder och videoklipp från en digitalkamera. Du kan antingen importera dina bilder och videoklipp till iPad med kamerans USB-kabel eller använde SD-kortläsaren.

Arkiv

Andra bloggar