Apple utvecklar ny mobil – iPhone HD

Enligt Wall Street Journal så utvecklar Apple en ny mobiltelefon som kommer släppas till sommaren. Detta har det länge redan spekulerats om men nu bekräftas det av denna stora och rätt trovärdiga källa. Den nya iPhonen skall tillverkas av den taiwanesiska tillverkaren Hon Hai Precision Industry som tillverkat alla tidigare modeller av iphone. iPhone HD som den ryktas heta skall premiärvisas av Apple den 22 juni.

John Gruber nöjer sig inte med WSJ:s ”avslöjanden” utan slänger in i leken att nästa iPhone kommer ha en A4 CPU System-on-a-chip, en 960 x 640 pixlars skärm, framåtvänd kamera och stöd för tredjeparts-multitasking med iPhone OS 4.0. Gruber har en rätt bra track-record när det gäller sådant här så det kan mycket väl stämma.

Enligt WSJ skall även Apple arbeta med en annan mobil som skall säljas i USA av operatören Verizon Wireless. Den skall tillverkas av Pegatron Technology och är den första CDMA (En typ av 3G-nät som finns endast i USA) iPhonen. Pegatron skall tydligen börja tillverkningen i september så till julen 2010 skall amerikanarna få en Verizon-iPhone.

Rykten rykten rykten – men trovärdiga sådana.

[Engadget]

  • Swockan

    Kan bekrfäfta att jag också läst från leverantörer av iphone tillbehör datumet 22 juni. Galningarna la ut tillbehör till nya iphone som lanseras den 22 Juni stod det bokstavligen i orderformuläret. ”var förberedd” eller nåt tå det hållet. får hoppas på det riktigt skojj i den nya.

Arkiv

Andra bloggar