Iphone 6S och Iphone 6S Plus släpps i slutet av september

Apple har presenterat sina nya flaggskeppstelefoner Iphone 6S och Iphone 6S Plus. De kommer med bättre kameror, 3D touch och är snabbare än tidigare.

iphone6s

Under lanseringen av de nya Iphones fick vi veta att kamerorna får sig en avsevärd förbättring. Isight-kamerorna är nu på 12 megapixel, och kan spela in videor i 4K-kvalité. Även de främre FaceTime-kamerorna är bättre, och ligger nu på 5 mp.

En av de större nyheterna är 3D Touch-funktion. Den påminner och Force Touch, och ger tillgång till en rad händiga genvägar. Beroende på hur hårt du trycker på skärmen kommer olika alternativ upp för appar.

Touch ID är också bättre än tidigare, och ska läsa av och bearbeta fingeravtryck snabbare och säkrare.

På insidan döljer sig ett 64 GB A9-chip med ny arkitektur som gör dem mycket snabbare än de tidigare modellerna och deras A8-chip. Enligt Apple ska det göra centralprocessorns arbete 70 procent snabbare, och det grafiska arbetet 90 procent snabbare.

Utsidan är dock lik föregångaren, med ett undan tag: en ny färg. De fyra färgalternativen är nu: Silver, Rymdgrå, Guld och Roséguld. Samtidigt verkar Apple ha tagit bort guldalternativen för äldre Iphones, som nu alltså bara finns i Silver och Rymdgrå.

Iphone 6S och Iphone 6S Plus kommer ut till USA och några andra länder den 25 september. De blir senare tillgängliga i Sverige.

Arkiv

Andra bloggar