Arkiv för ‘Förvaring’ kategorin

Nintendo NES handkontroll..eller laptopväska

Laptopväska eller handkontroll för NES?

Vi forsätter med en NES-laptopväska efter att ha visat upp en handväska tidigare. Nintendo NES-handkontrollen är en klassiker och fortfarande tillverkas roliga produkter med den klassiska formgivningen. Laptopväskan passar för 15-16-tums datorer och kostar $60 på splashingKoi butik på Etsy.

via: Geeky GadgetsBluelounge Cablebox mini – snygg ordning på kablarna

Bluelounge Cablebox mini

Cablebox mini från Bluelounge är en nytt sätt att snygga till skrivbordet. Placera AC-adaptrarna från datorn mm. inuti boxen och stuva in kablarna och stäng locket.  På ett enkelt sätt får man en renare skrivbordsyta. Cablebox mini är gjord i brandsäker plast och finns i färgerna vitt, blått, grönt, orange, rosa och gult.

Cablebox mini kostar 199kr.

Bluelounge Cablebox mini

via: BlueloungeHaglöf Drybag skyddar din laptop i fjällen

Haglöf Laptop Drybag

Nu börjar snön snart komma på riktigt och många tar sig ut i fjällen för skidåkning de närmaste månaderna. Om man har en bärbar dator med sig så vill man nog skydda den extra mycket och då har Haglöfs tagit fram ett fodral för detta ändamål. Fodralet är lätt,slitstarkt och vadderat. Med hjälp av bl.a. två förslutningar är det även vattentätt.

Det finns två versioner, en för 15″ som väger 210 gram och kostar 275 kr och en för 17″ som väger 260 gram och kostar 300kr.

Haglöfs | via: OhGizmo!Mina dokument-sleeve för Mina dokument

Mina dokument-väskan

Vill du ha en annorlunda sleeve för datorn? Denna är formad som en rätt välkänd mapp och i den får det plats en 15,4-tums bärbar dator. Det är Yide.com som verkar sälja denna men om man kan beställa den styckvis är jag lite osäker på.

Humor har de i alla fall då det förklaras att den är även kompatibel med Linux och Mac. Men varför inte ”My Documents” som det egentligen heter?

via: 7 gadgetsNäsduksrobot

servett-robot-090328

Det är ju bra att ha papper framme på skrivbordet men kanske inte så snyggt. Det löser vi med en robotfodral som man trär över näsduksförpackningen och visp så är problemet löst.

Finns att köpa hos Perpetual Kid för $24.99 (210kr).

via Foolish GadgetsDatorväska av kartong för MacBook

Datorväska av kartong

Det finns mängder med datorväskor och brukar nästan aldrig skriva om dom men ibland dyker det upp något annorlunda. Företaget Farm Designs i England har skapat något så udda som denna väska i korrugerad kartong för Macbook-datorer. Väskan har även en bärrem i läder.  Farm Designs vill ha £180 (2200kr) för en väska och det finns väskor för 13, 15 och 17 tums Macbook och Macbook Pro.

Datorväska i kartong

via Geeeky GadgetspureSilicon Nitro – en liten SSD på 1TB

pureSilicon SSD med 1TB!!!

På CES-mässan har företaget pureSilicon visat upp en 2,5-tums SSD-disk som kan lagra hela 1TB! Nitro som disken heter, använder sig SATA II-gränssnittet och skall nästan klara av maxhastigheten på SATA II, dvs 300MB/s. Dessa diskar är ämnade för professionellt bruk såsom för datacenters, servrar och dylikt. Men man kan väl säga att ribban har höjts enormt och det kan väl inte ta för lång tid innan vi får se dessa storlekar på konsumentprodukter. Är det dags för SSD-diskar att slå igenom ordentligt under 2009?

pressrelease | via ElectronistaExtern hårddisk med knappsats från Lenovo

Lenovo lanserar en ny typ av extern hårddisk med säkerhet i tankarna. Lenovo ThinkPad USB Portable Secure Hard Drive har ett kodlås med en riktig knappsats. Den lilla enheten (7,6 x 12,7 cm) kan ha upp till 10st användarkonton och ett admin-konto så att man kan ge fler personer tillgång till enheten. Denna lilla säkerhets-hårddisk skall komma ut i månadsskiftet och 160GB modellen skall kosta 1450kr och 320GB modellen hamnar på 1800kr.

Lenovos pressrelease | via EngadgetSuper Mario Messenger Bag

Här är väskan för alla Nintendo-fans där ute. Väskan är klarblå, har justerbar bärrem och har måtten 23 x 28 x 7,5 cm.

Kan köpas hos Etsy för $30.

Via Geeky GadgetsDatorväska av bilsäten

Vill man ha en ny datorväska och samtidigt tänka lite mer ekologiskt så kan man ta en titt på dessa väskor. Företaget Begoodesign från Uruguay har skapat en datorväska som är gjord av gamla bilsäten.

Kostar $250 på Begoodesigns hemsida.

Via GearfuseArkiv

Andra bloggar