Arkiv för ‘Möss & Tangentbord’ kategorin

Logitech Cube – stilren mus för presentationer

Logitech Cube heter en mus med udda design och fungerar även som en presentatör med en enkel handrörelse. När man använder Cube som datormus kan man skrolla fingret över ytan och man skall kunna få en mjuk skrollning som kan liknas med pekskärmen på en smartphone. När man lyfter upp Cube blir det en presentatör och man kan klicka framåt och bakåt i en presentation, en perfekt resekamrat för säljaren?

Cube kommer finnas tillgänglig från januari och kommer kosta under 1000 kr. Cube fungerar tillsammans med en Logitech Unifying mottagare på 2,4 GHz.Mus med gömd spelkontroll

Shogun Bros. Chameleon X-1 är en produkt som jag alltid önskat mig. Eller kanske inte men det är i alla fall en handkontroll till en PC som gömmer sig på undersidan av en mus. Chameleon X-1 har en 1600 dpi optisk sensor och ansluts till en PC med en USB-dongle på det välkända 2.4 GHz-bandet. Det finns 14 knappar på baksidan och 7 på ovansidan.

Under första kvartalet 2011 skall Chameleon X-1 släppas och den skall kosta runt 55 dollar.

VIA: EngadgetLMP Keypad – numerisk knappsats till Apple iMac

Det lilla nätta Bluetooth-tangentbordet till Apple iMac är snyggt och stilrent men saknar en numerisk knappsats. Det stör nog inte alla men de som behöver den kan nu fortsätta använda det stilrena tangentbordet med en ny knappsats med namnet LMP Keypad. Det lilla Bluetooth-tangentbordet går att sätta fast på Apples tangentbord och därmed skapa ett fullstort tangentbord.

Priset är för närvarande okänt.

VIA: technabobSoldrivet trådlöst tangentbord från Logitech

Logitech har lanserat sitt första soldrivna tangentbord – Wireless Solar Keyboard K570. Man slipper batterier då tangentbordet laddas av alla sorters ljus, en lampa inomhus räcker. En uppladdning skall räcka för att använda tangentbordet i minst tre månader i totalt mörker. Tangentbordet är endast 7,5 mm tjockt och den har en USB-mottagare i miniformat som kommunicerar på 2,4 GHz-bandet.

I januari släpps K570 och kommer kosta 799 kr.SteelSeries släpper ny mus för World of Warcraft-fans

SteelSeries har släppt en ny datormus för gamers – främst för fans av World of Warcraft. Musen är skapad till det nya World of Warcraft: Cataclysm och har 14 knappar och en justerbar bakgrundsbelysning som kan lysa i 16 miljoner färger. Knapparna kan programmeras för makron och man kan justera musens känslighet från 90 till 5040 dpi.

Musen fungerar med både PC och Mac och kommer släppas i december för 100 dollar.

VIA: technabobTrulyergonomic tangentbord –

Det dyker upp mer eller mindre ergonomiska tangentbord lite då och då som lovar guld och gröna skogar eller i alla fall bättre ergonomi och en möjlighet att skriva snabbare. TrulyErgonomic har nu skapat ett nytt tangentbord som dom påstår är revolutionerande och en stor uppgradering jämfört med vanliga tangentbord. Det är som vanligt att tangentbordet är vridet så att det skall bättre passa in för händernas naturliga position och därmed minska belastningarna.

Men om man skall vara ergonomisk så kostar det, TrulyErgonomic tar 169 dollar för tangentbordet. Någon som provat ett sådant här udda/ergonomiskt tangentbord?

VIA: technabobMicrosoft visar prototyp på ett adaptivt tangentbord

Microsoft har visat upp en prototyp på ett adaptivt tangentbord. Knapparna på tangentbordet kan digitalt förändras så att du kan exempelvis byta språk på tangentbordet eller i vissa program få upp speciella funktionsknappar. Längst upp på tangentbordet finns en pekskärm som kan förändras så man exempelvis får upp de funktioner som behövs för tillfället. Under hela tangentbordet finns en LCD-skärm så man kan förutom att ändra informationen som visas på knapparna också ändra hela bakgrunden.

Prototypen är tillgänglig genom tävlingen 2010 UIST Student Innovation Contest på ACM Symposium där Microsoft hoppas få nya innovativa användningsområden för det adaptiva tangentbordet.

Helt klart en produkt som man skulle vilja ha!

VIA: technabobLogitech släpper nya prylar för gamers

Logitech släppte idag en ny mus, tangentbord och hörlurar i sin G-serie ämnade för gamers.

Logitech Wireless Gaming Headset G930 är ett par trådlösa hörlurar som skall omge dig med 7.1 Dolby surroundljud. Det finns tre programmerbara knappar, mikrofonen är brusreducerande och om batteritiden på 10 timmar inte räcker så kan man ladda hörlurarna medan man spelar. Priset för G930 är 1799 kr.

Logitech Wireless Gaming Mouse G700 är en gamingmus med 13 programmerbara knappar. Man kan programmera knapparna med enkla kommandon eller med komplexa makron. Musen laddas genom datorn och medan sladden är ansluten skickar den även data genom kabeln. G700 kostar 999 kr.

Logitech Gaming Keyboard G510 är ett tangentbord med 18 programmerbara knappar med tre olika lägen. Det ger 54 makroinställningr per spel. Man kan definiera makron i förväg eller skapa nya under spelets gång. Tangentbordet har även en GamePanel LCD-skärm som visar spelstatistik och PC-prestanda i realtid. Bakgrundsbelysningen kan anpassas efter egen smak och det finns en 3,5 mm ingång så att man kan koppla in ett analogt headset för digital kommunikation över USB. G510 kostar 1049 kr.

Alla produkter finns i butik inom kort.Nytt litet tangentbord från Art Lebedev

Art Lebedev från Ryssland släpper ett nytt tangentbord – denna gång med minimalistiska mått. Optimus Popularis heter det nya tangentbordet och alla tangenter består av små OLED-skärmar men denna gång har man struntat i ett numeriskt tangentbord jämförelsevis med Optimus Maximus. Det finns dock en Fn-knapp som omvandlar den högre sidan av tangentbordet så man får tillgång till knappar som Pg Up, Pg Dn, Num Lock och alla siffror i den ordning som vi är vana att se dom på ett numeriskt tangentbord.

Optimus Popularis kommer börja säljas innan årets slut och vad gäller priset så vet vi i dagsläget att det i alla fall blir lägre än 1000 dollar.

VIA: Geeky GadgetsMusmatta inspirerad av iPad

Denna musmatta har fått rejäl inspiration av en viss produkt från tillverkaren som har medvind just nu. Det är DarkDesignGroup som skapat den men den finns inte till salu och kommer nog inte göra det heller då de säkert skulle få besök av en bunt med advokater om de skulle försöka.

Men om någon hittar något liknande i butik är jag intresserad!

VIA: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar