Arkiv för ‘Nätverk’ kategorin

Router från Dovado för mobilt och vanligt bredband

Svenska Dovado lanserar en ny 3G-router med namnet 4GR som fungerar för både mobilt och fast bredband.  4GR har Gigabit Ethernet-stöd på både WAN och det lokala nätverket och en WLAN-anslutning (802.11N) med dubbla antenner för bästa täckning. Routern har två USB-anslutningar, en för den vanliga 3G-donglen och en för om man vill fjärrstyra andra utrustningar. Det går att övervaka och styra Dovado 4GR från distans och den kan också skicka SMS till administratören om det händer något med anslutningen.

Dovado 4GR kostar 1100 kr och kommer finns i butik vilken dag som helst.Asus RT-N56U router – tunn och väldigt snygg

ASUS satsar på en ultratunn och läcker router med sin kommande RT-N56U som visades upp på CeBIT-mässan. Den har stöd för dubbla band (2,4 GHz och 5GHz). Sen skall den vara kompatibel med skrivare och scanners och vara riktigt snabb med 300 000 konkurrerande sessioner samtidigt. Mer än så finns det inte i dagsläget men snygg är den!

[Slippery Brick]Perfekt 3G-dongle för fotbolls-VM

Lagom till VM i fotboll i Sydafrika har Huawei skapat en 3G-dongle med passande utseende. Donglen har formen av en fotboll och är kompatibel med Windows 7, Linux och Mac och har även en microSD-kortplats.

Om den kommer säljas i Sverige är okänt med tanke på att vi inte lyckades ta oss till VM och någon prisuppgift finns inte för närvarande heller.

[Geeky Gadgets]WiFi-dekal till bilen

Vill du dela med dig av den viktiga informationen om att det finns lediga trådlösa nätverk på platsen där du kör? Dina medtrafikanter kanske inte vet detta och du är en snäll människa och vill dela med dig. Så hur gör man? I detta fall har man tagit en WiFi-t-shirt från Thinkgeek och klippt ut själva sensorpanelen och placerat den i bakrutan. Smidigt och snyggt!

Men registreringsskylten är väl minst lika fräck!

[Slipperybrick]Samsung levererar LTE-modem för Stockholms mobilnät med 4G

Samsung GT-B3710

Samsung skall leverera 4G-modem för fjärde generationens mobilnät som TeliaSonera bygger i Stockholm och Oslo. Under nästa år kommer Samsung att börja leverera LTE-utrustning till TeliaSonera. Modemet heter Samsung GT-B3710 och är en USB-dongle som förväntas bli världens första LTE-enhet.

Skall bli kul att se i vilka hastigheter man kan komma upp i.Trådlösa nätverksstandarden 802.11n är äntligen spikad

WiFi!

Även om standarden för trådlösa nätverk 802.11n används ett bra tag har den inte hittils varit helt officiell. Draft-N har vi dragits med i två och ett halvt år och det var redan 2002 som standarden började utformas. Nu är 802.11n ratificerad och den släpps i oktober. Produkter som tillverkats med draft-n-standarden skall fungera utan problem med 802.11n.

via: ElectronistaHuawei presenterar i-Mo – 3G modem med WiFi

Huawei i-Mo

Här är ett nytt USB-modem/dongle från Huawei. Huawei i-Mo är HSPA-modem som klarar både HSDPA och HSUPA + att den även har WiFi. Förhoppningsvis betyder det att andra enheter kan surfa genom Huawei-modemet genom sitt trådlösa nätverk. Annars så har lilla i-Mo en MicroSD-plats och när vi kan se denna är nog på slutet av 2009.

via EngadgetLancerlink lanserar trådlös HDMI-hub

HDMI -> trådlöst

Företaget Lancerlink är på gång att börja sälja sin nya trådlösa HDMI-hub i Japan. Den kan sända HD videos (24/30p) trådlöst med hjälp av 802.11 a/n RFIC standarden. HD-Wireless RD&TD som den heter har 3st HDMI-portar för att kunna ansluta olika typer av enheter. När man kan köpa den här i Sverige är okänt och priset är även det okänt för tillfället.

Lancerlink | via TechfreshVäldigt liten WiFi-dongle från Buffalo

Buffalo WiFi dongle

Buffalo Electronics har släppt en väldigt liten WiFi-dongle som klarar av 802.11 draft N 2.0. De hävdar själva att det är världens minsta och med måtten 33 x 16 mm kan de säkert ha rätt. Även om den är minimal så har den stöd för de äldre 802.11 B/G. WLI-UC-GN som den heter har släppts i Japan och kostar runt 215kr. När och om den kommer till Sverige är i dagsläget okänt.

Jag är liten

via GizmodoHuawei släpper router för mobilt bredband

Huawei, som ligger bakom de flesta USB-dongles som sålts i Sverige, lanserar D100 Wi-Fi router som kan lätt anslutas till ditt mobila bredband och därmed dela 3G-anslutningen med andra datorer med hjälp av trådlöst nätverk. Säljs i dagsläget av 3 i England men vi får hoppas att den snart går att köpa i Sverige också.

via TechFreshArkiv

Andra bloggar