Arkiv för ‘Programvara’ kategorin

Apples antiklimax: Här kommer Beatles

Ja, för några inlägg sen tog vi upp att Apple hade något hemligt att presentera, men nu efter 16 är det äntligen officiellt vad som är den stora nyheten: Beatles. Istället för filmuthyrning i fler länder, en subscription-tjänst eller liknande väljer man att slå på stora trummorna för Beatles.

Visst, det är stort. Beatles var ett stort band som sålde oerhört mycket (och det är stort för dom som lyssnar på Beatles + skivbolagen), men Apple gör det lite av ett antiklimax när man marknadsför det så hårt dagen innan. Nej, nästa gång får ni nog minsann ha något intressantare att presentera, kära Apple.Apple teasar om en spännande morgondag

Ja, nog för att Apple alltid varit riktigt duktiga på att teasa, men den här gången verkar dom verkligen ha gått ”all-in”. Besöker du iTunes eller Apple.com (ja, nästan vilken Apple-sida som helst, även svenska) så dyker skylten som ni ser ovan upp. Det är ju ingen riktigt som vet vad eller varför, men spekulationerna går från iOS 4.2, att det ska ha något att göra med Ping eller en musikcloudtjänst (oerhört gammalt rykte). Det sista är ju inte helt dumt med tanke på att dom äger Lala och redan stängt ner dom.

Vad det är får vi veta imorgon kl 16, så det är bara att sitta på nålar tills dess!Intel visar upp MeeGo 1.0

Intel har visat upp MeeGo 1.0 på Intel Developer Forum i Beijing. MeeGo är ett Linux-baserat operativsystem som har tagits fram av Intel och Nokia. MeeGo är tänkt att användas med netbooks, smartphones och andra Internet-anslutna enheter.

Videon visar inte särskilt mycket om hur det ser ut men det kan bli intressant och se om Nokia och Intel verkligen lyckas med ett snabbt och genomtänkt OS som kan konkurrera med Android.

VIA: Geeky GadgetsIllustration av webbläsare

Hur illustrerar man en webbläsare som vi använder varje dag och tycker om och ibland hatar? Caldwell Tanner ritar serier för College Humor och har gjort denna härliga jämförelse med webbläsare och deras motsvarighet till transportmedel.

[technabob]Snart dags att skrota Vista – Windows 7 kommer till hösten

Windows 7

De flesta verkar vara positiva till nya Windows 7 och lätt är väl det med tanke på att Vista inte riktigt infriat förväntningarna. Nu har Ray Chen som är VD för företaget Compal Electronics sagt att Windows 7 bör finnas i deras datorer i slutet av september eller början av oktober. Om du undrar vilka Compal är så tillverkar de HP:s och Acers bärbara datorer så eventuellt kunde detta ge en aning om att vi får definitivt ett Windows 7 i butik före jul i alla fall.

Men vi hoppas att Microsoft är snälla nog att fixa till de 2000 buggar som hittats i ”sjuan”.

via EngadgetGoogle GDrive är på gång… men när?

Google GDrive

Google GDrive har det ryktats om ett antal år och den är nog på gång nu. I en JavaScript-fil som finns med i Google Pack har det hittats referenser om Gdrive. Gdrive kommer vara ett sätt att spara och säkerhetskopiera alla dina filer på Googles servrar och kunna komma åt dom från olika håll som från datorns skrivbord, webbrowsern eller mobiltelefonen.

Nu väntar vi bara att Google skall lansera tjänsten.

via GearfuseSony Ericsson Xperia X1 och P1 kan styra en Saab

Sony Ericsson och Saab Automobile har i samarbete utvecklat en programvara så att man med Sony Ericssons mobiler Xperia X1 (med Windows Mobile) eller med P1 (med UIQ3) kan styra vissa funktioner i konceptbilen Saab 9-X Air.

På Paris Motor Show kommer Saab 9-X Air visas upp och demonstreras med programvaran som med hjälp av Bluetooth kan styra belysningar i bilen, sätesjusteringar, låsa och låsa upp bilen, öppna bagaget, stänga av och sätta på lampor såsom blinkers osv.

via SlashphoneFirefox Download Day blev en succé!

Mozilla lyckades igår med att få över 8 miljoner ladda ner Firefox 3 då det släpptes. Firefox Download Day började lite skakigt då servrarna var nere i ett par timmar innan de kom igång igen. Under dessa 24 timmar laddades det ner 83 terrabyte och det pågick som bäst upp till 17000 nedladdningar i minuten.

Guinness rekordbok granskar detta just nu och vi får väl hoppas de godkänner detta som nytt världsrekord i nedladdningar under en dag.

Dock visade sig att det fanns en allvarlig bugg i FF3 men det arbetas med den så det kommer väl en uppgradering inom kort kan jag tänka mig.

Jag tycker att FF 3 snurrar rätt bra och har en del finesser som gör det värt att ladda ner.Nya snabba Opera 9.5 är här

Idag har webbläsaren Opera 9.5 släppts. Nu kan man njuta av den härligt snabba hastigheten (snabbare än Internet Explorer och Firefox) och högre säkerhet. Bl.a. har de en ny funktion som heter Fraud Protection som informerar om en länk verkar gå till en sida som är klassifierad som skadlig.

Läs mer om Opera 9.5.

Via IDG.seArkiv

Andra bloggar