Arkiv för ‘GPS’ kategorin

Dags för Yoda att leda oss rätt

Vi skrev för någon månad sedan om att man kunde få Darth Vader att hjälpa dig fram i trafikvimlet. Nu har TomTom samarbetat även med rebellerna och släppt en version med Yoda. I vanlig manér har det även släppts en video om hur det var att ha Yoda i inspelningsstudion.

VIA: Nerd ApprovedTomTom goes Star Wars

TomTom har äntligen insett vilka vi vill skall leda oss fram i trafikkaoset. Rösterna i bilnavigatorerna kan ju bytas ut till diverse skådespelare men nu kan man få självaste Darth Vader att leda oss fram i trafiken. Just nu kan man köpa Darth Vaders röst för 8 pund men även C-3PO, Yoda och Han Solo skall dyka upp med en månads mellanrum.

Se det något roliga klippet med Darth Vader i inspelningsstudion.

KÄLLA: TomTom
VIA: TechnabobHitta tillbaka till bilen med GPS-lokalisering

Vart ställde jag bilen igen?

Om du åker in en storstad där du inte varit tidigare kan det vara svårt att hitta tillbaka till bilen när man väl shoppat klart. Med hjälp av denna lilla fjärrkontrollliknande pryl kan du när du parkerat bilen trycka in en knapp i 2 sekunder och därefter kan du hitta tillbaka till samma punkt. När du vill tillbaka till bilen så följer du den röda pilen och när du väl närmar dig så börjar pilen blinka när avståndet är under 50 meter och vid ett avstånd på 15 meter så blir pilen blå. Smidigt va?

Sen fungerar denna GPS Location Finder även som en USB-dongle till din dator så du får en GPS om du har ett kartprogram till datorn och den har även en loggfunktion som gör att du kan spara ner GPS-kordinater till en textfil så du kan se exakt hur du färdats under din resa.

GPS Location Finder kan köpas hos Chinavasion för $54 (450kr).

Via: OhGizmo!Garmin Oregon 550

090511-garmin-oregon01
Tillverkaren Garmin har släppt en ny stöttålig GPS-modell som går under namnet Oregon 550. Den har en 3-tums pekskärm, en inbyggd kamera på 3.2-megapixel (autofokus 4x zoom), kompass, och en kraftig GPS-mottagare. Den vattentäta GPS:en kostar $500 (4 000 kr).

Via: LikecoolBlaupunkt Travelpilot 700 – GPS med kamera

Tillverkarna av GPS:er strävar efter att få en så realistisk vy som möjligt för att underlätta för oss bilförare. Nu ha Blaupunkt tagit detta ett steg längre och skapat Travel Pilot 700 som har en inbyggd kamera på baksidan av enheten som filmar vägen framför bilen. På skärmen på Travel Pilot 700 visas vägen framför och man fäller in körinstruktioner på den uppspelade filmen.

Blaupunkt Travel Pilot 700 kan även känna in trafikskyltar, har röststyrning, WLAN, DVB-T digitalmottagare, Bluetooth och trafikinformation.

Priset skall ligga på $740 (4850kr).

Via EngadgetVideo på Knightrider GPS från Mio

Killarna på Crunchgear har fått tag i en tidig version av Mios Knightrider GPS som vi skrev om tidigare och du kan se videon på den otroligt nostalgiska GPS:en hos dom.

Video hos CrunchGearMio Knightrider GPS

Att lansera en produkt för en TV-serie som är urgammal verkar ju vara korkat men att Mio skapar en GPS med benämningen Knight Rider och som ger dig väginstruktioner med rösten av KITT ur nämnda TV-serie är en produkt som även jag kan tycka verkar rätt trevlig. Vad som är Knight Rider-aktigt förutom rösten är att GPS-en har två st LED-scanners på sidorna som scannar fram och tillbaka som det skall se ut och bilen i programvaran på GPS-en är en Trans-Am i färgen svart.

Skall vara tillgänglig inom ett par månader för priset $270.

P.s. Noterade att det finns en nyproducerad TV-serie med samma namn så allt blev väl lite icke-nördigare plötsligt.

Via EngadgetPioneer NavGate AVIC-900BT

I juni släpper Pioneer sin nya NavGate AVIC-900BT i Europa, en bilnavigator med extra allt. Den innehåller en 5,8″ WVGA touch screen, 2GB internminne, stöd för 20 språk, TMC, Text to Speech (TTS), MP3, MPEG-4, DivX, WMA och stöd för DVD. Kartor för hela Europa medföljer. Programvaran i 900BT stödjer 3D-kartor. DVD-spelaren är alltid tillgänglig, även i navigationsläge. 900BT har stöd för SD-kort som du kan exempelvis ladda in dina egna POI:s från datorn.

PioneerArkiv

Andra bloggar