Arkiv för ‘Kameror och Videokameror’ kategorin

Fånga sommaren med 30x optisk zoom kameror från Sony

Sommaren vill du såklart fånga detaljerna i och hur gör du det bättre om inte med de nya Sony kamerorna som erbjuder 30x optisk zoom. Läs mer i informationen från Sony:

sony sommar

Bär mindre, ta fler foton. De två nya resekamerorna från Sony gör det lättare att fånga de perfekta semesterögonblicken i sommar. Cyber-shot™ DSC-HX90V och DSC-WX500 är världens mest kompakta kameror3 i sina klasser, med utmärkt bildkvalitet och massor av lättanvända proffsfunktioner.
Fortsätt läsaVärldens dyraste kamera såld för 12 miljoner

Leica är kända för sina bra men rätt dyra kameror. Så vad får man för en gammal Leica om man säljer den på auktion? Om det råkar vara en Leica från 0-series från 1923 och som tillverkades i 25 exemplar så blir det rätt mycket.

Kameran såldes för ca 12 miljoner svenska kronor (drygt 1,3 miljoner euro inkl avgifter och skatter) och det var en lycklig man från Asien som fick sig en ny men rätt gammal leksak.

VIA: TechnabobSamsung släpper videokamera för vänsterhänta

Mycket elektronik är utvecklat idag för att passa högerhänta. Nu tar Samsung tag i problemet och har utvecklat en kamera med namnet HMX-Q10 som skall vara världens första videokamera för vänsterhänta. Kameran filmar i full HD (1920×1080 pixlar),  har en 10x optisk zoom, inbyggd bildstabilasator och en 2,7 tums LCD-pekskärm. Kameran kan även ta stillbilder på 4,9 megapixlar.

Endast tre manövereringsknappar behöver användas för att få full kontroll på kameran och den kan tiltas i 180 grader så att vi som är högerhänta kan även använda den.

Samsung HMX-Q10 skall släppas under mars och kommer kosta runt 3000 kr.Pentax lanserar Optio S1 – tunn kompaktkamera

Pentax lanserar en ny tunn kompaktkamera – Optio S1. Optio S1 har en bildsensor på 14 megapixel, en 2,7 tums LCD-skärm, bildstabilisering och en 5x optisk vidvinkelzoom med 28 mm vidvinkel. Kameran klarar av att spela in i 720p HD-kvalitet med 30 bilder per sekund som kan startas med en separat knapp på kamerans baksida.

”Det mesta sker helt automatiskt med funktioner som ansiktsigenkänning, detektering av leenden och blinkande ögon och hela 22 motivprogram. För att passa olika smaker levereras kameran i tre olika färger: krom, svart och akvamarin grön”, säger Helge Rose  hos Focus Nordic, Pentax nordiska generalagent.

Pentax Optio S1 kommer att kosta 1395kr och kommer ut i butik under april månad.Flexibelt videokamerastativ från Gorillapod

De flexibla Gorillapod-stativen från Joby har fått ett nytt syskon. Gorillapod video är ett flexibelt stativ för filmkameror som kan sättas fast var som helst där det finns lite metall att fästa de starka magnetfötterna på. Huvudet kan ställas i valfri vinkel med upp till 135 graders lutning och de flexibla kulledsbenen gör att stativet kan stå rakt i stort sett var som helst.

”Styrkan hos Gorillapod Video är möjligheten till drastiskt förbättrad filmkvalitet, utan att behöva släpa med sig ett stort och skrymmande traditionellt stativ”, säger Per Skog hos Jobys generalagent Focus Nordic AB

Gorillapod video skall finnas ute i butik i november och kommer kosta 395 kr.Canon PowerShot G12 kan filma i HD

Canon PowerShot G12 är en ny version av Canons populära G-serie. Den nya modellen är en mindre uppgradering från G11 och vi får samma optik med 5x optisk zoom motsvarande 28-14o mm och en 2,8 tums utfällbar LCD-skärm. Det som är nytt är Canons Hybrid IS-system för bättre makro-prestanda, HDR-mode och en uppgraderad CCD-sensor. G12 kan även filma i 720p HD.

  • 10 megapixel
  • 5x optisk zoom – motsvarar 28-140 mm
  • Utfällbar och roterbar 2,8-tums LCD-skärm
  • optisk bildstabilisering
  • HD-filmning i 720p
  • HDR-läge
  • Digic IV processor
  • Stöd för RAW-format

G12:an kommer släppas i oktober och kommer kosta runt 5800 kr.

VIA: EngadgetSpionera på kontoret – spionkamera gömd i bordsräknare

Det finns en del spionkameror men denna kan nog ingen misstänka om man inte berättar det för dom. Kameran är gömd i en Casio DS-5500 bordsräknare som fungerar som den skall. Räknaren laddas upp med solcellerna som vanligt men den lilla spionkameran använder sig av de uppladdningsbara batterierna. Kameran är gömd på sidan (den lilla svarta punkten) och den kan filma i upplösningen 640 x 480 pixlar i 30 fps. Det finns ett minne på 4 GB och det räcker för 1,5 timmars filmning. För att tömma videofilmen kopplar man in sig på en miniUSB-kontakt som gömmer sig innanför batteriluckan.

Bordsräknaren med spionkamera kostar 31 euro och kan köpas hos Chinavasion. Dags att börja spionera på chefen?

VIA: OhGizmo!Canon PowerShot G12 är på gång

Canon PowerShot G12 är på gång och nu har specifikationerna läckt ut på nätet. Enligt dessa skall kameran ha en 10 megapixel sensor, 5x optisk zoom, en 2,8 tums fällbar bildskärm, optisk bildstabilisering och videoinspelning i HD (720p). Mycket likt från G11:n men videoinspelning i HD är ju alltid välkommet!

När kameran skall släppas och till vilket pris är dock fortfarande okänt.

VIA: Geeky GadgetsSony NEX-7 med 1080p kommer i slutet av 2010

Sony skall vara på gång med NEX-7 – en storebror till kameramodellerna NEX-3 och NEX-5 som presenterades nyligen. NEX-3 kan filma i HD-upplösningen 720p och NEX-5 klarar av 1080i.

Sony NEX-7 skall klara av att filma i Full HD 1080p och kommer bli större än de två ”småkamerorna” NEX-3 och NEX-5. Lanseringen av NEX-7 kommer antagligen ske på Photokina i september.

VIA: SlashGearSony släpper kamerorna Nex-5 och Nex-3

Sony har presenterat sina nya kameror Nex-5 och Nex.3 med utbytbara objektiv. Både Nex-5 och Nex-3 har en 14,2 megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor och Sonys E-mount system för objektiv som gör att det är kompatibelt med DSLR-objektiv med hjälp av en monteringsadapter. Kamerorna skall ge en bildkvalité i DSLR-klass även om de är små och kompakta.

Sony Nex-5 kan spela in Full HD-video i (1920 x 1080i) med stereoljud som AVCHD-filer och påstås vara världens minsta och lättaste digitalkamera med utbytbara objektiv. Sony Nex-3 kan i sin tur spela in HD-video i 720p.Arkiv

Andra bloggar