Arkiv för ‘Operativ’ kategorin

Microsoft slår tillbaka mot Apple

När Apple sommaren 2008 lanserade sin App Store gjorde företaget en patentansökan på namnet. Det här såg Microsoft på med blida ögon och nu i dagarna har det kommit fram att Microsoft vädjat till patentverket i USA att avslå Apples ansökan. Enligt Microsoft är ”app store” något som används av konsumenter när dom pratar om nätbutiker med applikationer. Microsoft lägger också fram att app är en gammal förkortning (som finns med i bla New Oxford American Dictionary) där det står för ”an application program” och har så gjort sedan 1985.

Den eviga kampen mellan Microsoft och Apple fortsätter alltså.Google Instant finns nu i din iPhone & Android-mobil

För lite knappt 2 månader sedan introducerade Google sin nya Instant-funktion i Google-sökningarna. Instant gör, kortfattat, så att Google-sökningarna dyker upp samtidigt som du skriver in din sökfras. Något som gör att det går väldigt mycket fortare att söka. Hur som, nu har man äntligen släppt funktionen (i en BETA förstås i sann Google-anda) till iPhone och Android. Du måste vara inne på Google.com (in english) och sen slå på funktionen.

Prova! Funkar riktigt bra!Idag får Xperia X10 Android 2.1

Redan i April ryktades det om att SonyEricsson Xperia X10 skulle få Android 2.1, men senare under året. Hittills har X10’an rullat på Android 1.6 (som hade många brister) så uppgraderingen är verkligen inte en dag för sen. Uppgraderingen sker med inkoppling till Windows-dator och programmet PC Companion.Omarbetat användargränssnitt i Symbian

Nya användargränsnittet i Symbian

Nokia har visat upp hur användargränssnittet i Symbian kommer se ut i framtiden. Fokus har legat på mer funktionalitet men även att minska ner antalet klick för att komma till en bestämd funktion. Denna version hoppas vi se i deras nya mobiltelefoner under 2010.

Nya användargränsnittet i Symbian Nya användargränsnittet i Symbian Nya användargränsnittet i Symbian

via: Geeky GadgetsVideo visar nya Asus Glide UI i P565

En video på hur gränssnittet Asus Glide UI kommer se ut på mobilen Asus P565 har dykt upp på nätet. P565 kommer rent prestandamässigt bli riktigt vass med sin 800Mhz processor men är inte Asus-gränssnittet lite halvtråkigt?

via überphonesRolig bug i Android

Operativsystemet Android har en bugg som är rätt rolig. När man skriver något på tangentbordet tolkar det som ett kommando så att om man exempelvis skriver reboot i ett meddelande så starta G1 om. Verkar dock som buggen är åtgärdad i en uppdatering men vilken härlig feature att lämna kvar i en telefon som säljs till allmänheten. Vad heter formatera om på Android?

via GizmodoTouchFLO 3D på Xperia X1

Tidigare har folk klämt in HTC:s TouchFLO 2D-gränssnitt i Sony Ericsson Xperia X1 men i videon ovan kan ni ta en titt på hur även TouchFLO 3D snurrar på en Xperia X1. Verkar fungera rätt bra faktiskt.

via überphonesASUS släpper Android-baserad mobil under första halvåret 2009

Asus planerar att lansera Android baserade mobiltelefoner under första delen av 2009. Asus har hittills släppt mobiler på Windows Mobile-plattformen och antagligen överger dom inte det heller utan släpper sin Android-mobil parallellt med befintliga telefoner. Ett rykte säger att de skall göra en HTC och släppa en Android-baserad telefon men inte sälja den under sitt egna varumärke utan låta andra ta hand om den biten.

via übergizmoAndroid är väldigt populärt just nu

Android är populärt just nu efter att T-mobile och Google presenterade mobilen G1 i förra veckan. G1 är  tillverkad av HTC och är den första mobiltelefonen som kommer köra operativsystem Android. Sony Ericsson visade intresse för Android i förra veckan då Sony Ericssons VD Dick Komiyama gav kommentaren:

“We are certainly studying this opportunity, although we’re not in a position to do this at this moment,” Komiyama told journalists… “We are certainly interested.”

Nu har Motorola meddelat att de skall samla ett team på 350 utvecklare för att fokusera på Android. Motorola är en grundarna till Open Handset Alliance (OHA) som ligger bakom Android.

Rykten cirkulerar om att Nokia har också samlat ett team av Android-utvecklare även om de officiellt inte uttalat sig om detta. Att Nokia skulle överge Symbian låter lite drastiskt men om Android får det genomslag som det verkar så kanske det gäller att gardera sig.

Jag tror Android kommer slå stort så jag hoppas vi får se att par Android-lurar här i Sverige snart för att granska operativet i verkligheten.Arkiv

Andra bloggar