Arkiv för ‘Prylar’ kategorin

Sätt färg på höstmörkret med uppladdningsbara LED-skor

Är du trött på gråa dagar och mörka kvällar? Då kan du liva upp vardagen med ett par lysande LED-sneakers.

ledskor
Fortsätt läsaRobotarmen Makerarm kan skapa vad som helst

En Kickstarter-kampanj försöker nu finansiera Makerarm, en robotarm med utbytbara huvuden. Den kan bland annat användas som 3D-skrivare och för att etsa med laser.

makerarm
Fortsätt läsaNu kan du skaffa din egna BB-8

Premiären för Star Wars Episode VII: The Force Awakens närmar sig. Om man inte kan vänta, utan behöver sin fix redan nu kan man göra sig bekant med droiden BB-8.

bb8
Fortsätt läsaIrobots Roomba 980 har WiFi, och lär sig ditt hem

Den kända robotdammsugaren Roomba har kommit i en uppdaterad version. Nya Roomba 980 är smartare än någonsin, och kan bland annat koppla upp sig mot WiFi.

Roomba-980
Fortsätt läsaAngry Birds radiostyrd helikopter

Angry Birds skapare Rovio har verkligen lyckats med att sälja ut varumärket till diverse företag så att vi kan köpa i stort sett vad som helst utformade som arga fåglar. Denna gång är det dock en rätt finurlig produkt då en radiostyrd helikopter faktiskt flyger. Dock skall man nog inte krascha den lilla radiostyrda helikoptern – den tål nog inte det.

 

 

Angry Birds helikopern kan köpas hos iHelicopters.net för 50 dollar.

VIA: technabobEn rundtur i Apples högkvarter

Apple har ett högkvarter som inte är så lätt att komma in och besöka. Många skulle nog vilja ta sig en titt på företaget som skapar alla dessa produkter som så många älskar (och vissa älskar att hata). Applegazette har samlat bilder så att även vi kan få en inblick hur det ser ut hos Apple. Dock finns det tyvärr  inte särskilt många bilder från utvecklingsavdelningarna.

Ta en titt på bildserien hos applegazette.Batman-signal i nyckelkedjan

Är du ett riktigt stort fan av Batman så kan denna otympliga nyckelring vara något för dig. Nyckelringen är formad som Batman-symbolen och har en liten ficklampa som lyser upp sovrumsväggen med Batman-symbolen. Dock är lampan inte tillräckligt stark för att lysa upp natthimlen så du behöver oroa dig för att kalla på riktiga Batman i onödan.

Kan köpas hos Think Geek för 25 dollar. 

VIA: Geeky GadgetsLegofigurer på väg till Jupiter

Lego är på väg till Jupiter! Den danska leksakstillverkaren har fått med tre specialgjorda Lego-figurer i Nasas senaste raket på väg mot Jupiter. Figurerna är gjorda i aluminium och föreställer den romerska guden Jupiter, hans syster Juno och den italienska astronomen Galileo. Syftet med att skicka Lego-figurer till rymden är att skapa större intresse bland barn om rymdforskning.

Så nu kan Lego skryta med att vara de leksaker som rest längst bort från jorden.

 

VIA: technabobLeaf Tie – snygga buntband med löv

Ibland får man se en udda produkt som är briljant, meningslös och udda på samma gång. Buntband är grymt bra när man skall bunta ihop alla kablar i hemmet men ser tråkiga ut i färgerna vitt eller svart. Nu har någon tänkt till och verkar tröttnat på de rätt fula banden och skapat Leaf Tie – buntband som efterliknar löv. De små lövbanden skall även kunna tas av på ett enkelt sätt.

Leaf Tie Kabelfix-buntbanden är 20 cm och kommer i paket på 12 st – de kan köpas hos Roliga Prylar för 89 kr.Lego gör reklamfilm i stopmotion

Lego är för många ett kärt barndomsminne och vi med egna barn har kunnat återuppliva minnena med strategiska presenter till barnen. Nu har Lego släppt en ny reklamfilm som är gjord i stopmotion och antagligen skrämmer bort oss med en drogpåverkad farbror eller lockar oss tillbaka till Lego-träsket som vi vill så gärna hamna i. Enjoy!

VIA: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar