Arkiv för ‘Koncept’ kategorin

Koncept: En kamerarem med inbyggd solpanel

Nu när solpaneler börjar bli lätthanterliga så borde dyka upp fler produkter som kan ge lite extra kräm i batterierna genom en solpanel. Designern Weng Jie har skapat en kamerarem som har en solpanel och som kan ladda din kamera medan du själv letar efter den perfekta bilden utomhus. En kul idé och det kommer antagligen dyka upp fler och fler produkter som har små inbäddade paneler som kan ge ström till våra leksaker.

VIA: Yanko DesignKoncept: eRoll – rulla ihop din e-bok

E-böcker är här för att stanna och även om de flesta liknar iPad för närvarande så finns det andra idéer om hur kommande generationer av tablets och e-böcker kommer se ut. Med flexibla skärmar kommer formfaktorn kunna ändras och en rulle vore väl inte helt fel. eRoll är skapad av Dragan Trencevski som i alla fall tror på att vi rullar ihop vår tablet i framtiden. Blir det så?

VIA: Yanko DesignKoncept: Sony Nextep Computer

Vi är mer och mer anslutna till nätet så vi kommer definitivt se fler och fler light-varianter av datorer. Detta koncept heter Sony Nextep och är skapat av designern Hiromi Kiriki som skapat detta armband som består av en stor flexibel OLED-skärm, en holografisk projektor och ett utdragbart tangentbord.

Vad tror du? Får vi se något liknande år 2020?

VIA: Yanko DesignKoncept: USB-minne som glöder

Här är ett kul koncept på ett USB-minne som glöder i olika färger. Själva glasytan glöder och visar med olika färger vad som finns på det: rosa betyder bilder, blå betyder dokument och grönt för filmer osv. Mängden färg antyder också hur mycket av minnet har använts och hur mycket som finns ledigt. Kul kul.. kan någon tillverka denna, snälla?

VIA: SlipperyBrickKoncept: iWEB 2.0 – laptop med vikbart tangentbord

Små bärbara datorer har en stor nackdel då tangentbordet oftast blir litet och svårt att skriva med. I detta koncept kallat WEB 2.0 har Yang Yongchang löst problemet med ett tangentbord som är vikbart. Resten av hans dator har fantasiprestanda men själva tangentbordet är väl en riktigt bra idé.

[Yanko design]Koncept: Inifinite USB löser problemet med för få USB-portar

Infinite USB är ett koncept som skulle vara perfekt för dom som har en bärbar dator. Ett problem som ofta uppstår är att datorn har för få USB-portar och därmed blir man tvungen att koppla in en USB-hubb vilket jag i alla fall vill helst undvika.

Infinite USB är en USB-kabel som löser hubb-problemet då det även har en USB-port inbyggd i sig som gör att man kan ansluta ett antal USB-enheter i samma port. Det är designern Gonglue Jiang som skapat detta smarta koncept. Vill ha!

[Yanko Design]Koncept: Wind Up – förgreningsdosa med timer

Det har blivit viktigare med att spara el och Wind Up Socket är ett koncept som hjälper till med just det. Varje eluttag på denna förgreningsdosa har en egen timer som gör att man kan individuellt ha vissa prylar igång en stund men att de sedan stängs ner och förbrukar inte el i onödan. Konceptet är skapat av Dongwon Joo och Jieun Choi och tanken är bra även om jag tycker att en on/off knapp är ett mer användbart sätt att spara el.

[OhGizmo!]Koncept: Rolltop – dator på rulle

En dator på rulle? Rolltop är ett koncept på en dator som rullas ihop och kan tas med vart man än går på ett smidigt sätt. Egentligen är ju inte detta koncept helt omöjligt då det redan finns flexibla OLED-skärmar även om de är på prototyp-stadiet. Men en Rolltop-liknande dator borde väl kunna vara i produktion inom 3-5 år?

[übergizmo]Koncept: Segmentus – analogdigitalklocka från Art Lebedev

Art Lebedev brukar charma oss med ganska snygga koncept på olika typer av produkter och har nu släppt ett nytt koncept kallat Segmentus. Den föreställer en digitalklocka fast den visar upp tiden med en massa visare (20-30 st) som formar siffrorna. Nåja, Art Lebedev kallar det ”sann postmodernism” men vet inte riktigt om jag själv gillar den. Se en live demo på Art Lebedevs hemsida.

[Engadget]Koncept: Färgglad iPhone 4G med större skärm

Väntan på Apple iPhone 4G har börjat synas mer och mer, speciellt nu när iPad har blivit presenterad och den stora ryktesmaskinen kan koncentrera sig på nästa iPhone.

Denna snygga design är gjord av Seraphan från Spaziocellulare forum och visar upp en iPhone med större skärm och den kommer i en del olika färger. Gillar dessa skarpt!

[Geeky Gadgets]Arkiv

Andra bloggar