Arkiv för ‘RC och modeller’ kategorin

Nu kan du skaffa din egna BB-8

Premiären för Star Wars Episode VII: The Force Awakens närmar sig. Om man inte kan vänta, utan behöver sin fix redan nu kan man göra sig bekant med droiden BB-8.

bb8
Fortsätt läsaAngry Birds radiostyrd helikopter

Angry Birds skapare Rovio har verkligen lyckats med att sälja ut varumärket till diverse företag så att vi kan köpa i stort sett vad som helst utformade som arga fåglar. Denna gång är det dock en rätt finurlig produkt då en radiostyrd helikopter faktiskt flyger. Dock skall man nog inte krascha den lilla radiostyrda helikoptern – den tål nog inte det.

 

 

Angry Birds helikopern kan köpas hos iHelicopters.net för 50 dollar.

VIA: technabobRadiostyrd helikopter som flyger själv

Dessa småhelikoptrar har funnits ett tag och nu har det kommit en version som är något mer avancerad. TRex som den heter har ett inspelningsläge som gör att man kan spela in en mängd manövrar med helikoptern och sedan kan man låta helikoptern repetera detta av sig själv.

TRex laddas från handkontrollen eller genom en USB-port på datorn. Den kan köpas för 38 dollar från Brando.

VIA: OhGizmo!Fotboll på kontoret med radiostyrd fotbollssko

Gillar du fotboll och vill utmana dina kollegor på kontoret på en match under fikarasten? Den engelska butiken Pro-Idee har den perfekta radiostyrda upplevelsen för dig. För visst borde det vara roligte att styra omkring en fotbollssko och skjuta på de bifogade fotbollsmålen? För endast 50 euro så har du ett nöje som räcker i alla fall ett par fikaraster innan man tröttnar. Galet? Ja, givetvis är det det…

VIA: technabobThe Stig Copter – radiostyrd helikopter för Top Gear-fans

Om ni följt motorprogrammet Top Gear på TV så har ni nog koll på de har en hemlig testförare med namnet ”The Stig”. Visste ni att denna förare fått en radiostyrd minihelikopter namngiven efter sig? Den lilla helikoptern har givetvis en vit hjälm som cockpit och namnet STIG på sidan. Helikoptern har dubbla rotorer för bättre manöverbarhet och den kan flyga omkring ca 8 – 15 minuter på en laddning.

Priset på Stig Copter ligger på 39 pund och kan köpas hos TakoonKites.

VIA: Geeky GadgetsAutonom quadrotor helikopter flyger som en gud

Denna quadrotor helikopter är duktig på att flyga. Det är en autonom UAV (Unmanned Arial Vehicle) och är en riktig fena på att flyga genom hinder som folket på University of Pennsylvania sätter framför den.

Några vapen på den och ett protokoll på vad som är tillåtet och inte så har vi en framtid som tagen ur vilken sci-fi rulle som helst.

VIA: TechnabobNu blir Mario Kart radiostyrt

Mario Kart är ett av de mer lyckade bilspelen och nu har det dykt upp små radiostyrda bilar så att du kan återuppleva alla spelminnen även på kontoret under fikarasten.

Det är företaget Tomy som skapat bilarna och de små bilarna har LED-lampor och sensorer och precis som i spelet kan du få power-ups och vapen. Du skickar iväg dom virtuellt med knappar på handkontrollen och om en bil blir ”träffad” så kan den exempelvis bromsa ner hastigheten ett tag.

Den 19 juni släpps de i Japan för ett styckpris på 2730 ¥ vilket motsvarar runt 250kr och det är Amazon Japan som säljer dom.

VIA: OhGizmoBomba grannarna med ditt radiostyrda plan

Har du ett radiostyrt flygplan och tröttnat på att bara flyga omkring? The Bombs Away-kittet är ett sätt att göra en flygtur mer spännande då man får möjligheten att bomba saker. Den lilla bomben kan fästas på planet med ett fäste och styrs genom en extra servo kanal så du kan släppa bomben genom en knapptryckning. Bomben i sig är 23 cm lång och 7,5 cm bred och kan fyllas med vilket material man vill. När bomben träffar marken öppnas bomben och materialet släpps ut.

Bomben är gjord i tålig nylon så den klarar av ett stort antal bombningar. Kittet kostar $17 (130kr) och kan köpas hos HobbyKing.

via: OhGizmo!Flyg X-Wing på riktigt (i mindre skala dock)

Denna lilla Star Wars-inspirerade helikopter har visats upp på CES-mässan. RCX4 Star Stryker är en helikopter som med gyroskopisk balanskontroll och avancerad automatik kan sväva helt på egen hand utan att du rör vid spakarna. Sedan att den är väldigt inspirerad av X-Wing från Star Wars gör ju den inte sämre.

RCX4 levereras i en aluminiumlåda med laddare, kontroll, och ett batteri på 500 mAh som ger en flygtid på ca 10 minuter.

http://www.youtube.com/watch?v=271vZfJRMSY

RCX4 Star Stryker går att köpa förr $399 (2900kr) hos Digit Tronics.

via: Geeky GadgetsR2-D2 i skala 1:6

R2-D2 staty

R2-D2 är väl en av de roligaste Star Wars-figurerna. Denna fantastiska astromekdroid har vi skrivit om ett antal gånger och vi gillar speciellt den söta hubben. Men om du vill ha en stor version så kan man nu förhandsbeställa denna staty i skala 1:6 med alla de viktiga verktygen som periskopscannern, sågen mm.

Denna lilla droidstaty kan förhandsbeställas för $158 (1150kr) hos Entertainment Earth.

via: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar