Arkiv för ‘Robotar’ kategorin

Robotarmen Makerarm kan skapa vad som helst

En Kickstarter-kampanj försöker nu finansiera Makerarm, en robotarm med utbytbara huvuden. Den kan bland annat användas som 3D-skrivare och för att etsa med laser.

makerarm
Fortsätt läsaIrobots Roomba 980 har WiFi, och lär sig ditt hem

Den kända robotdammsugaren Roomba har kommit i en uppdaterad version. Nya Roomba 980 är smartare än någonsin, och kan bland annat koppla upp sig mot WiFi.

Roomba-980
Fortsätt läsaSteampunk R2-D2 – mässing, glas och trä

Vår favoritdroid R2-D2 har fått skapats ett stort antal gånger men denna söta lilla steampunk R2-D2:n är riktigt gullig. Den är skapad av artisten Amoeblablok som inte vill sälja den på eBay men söker ett hem för den lilla krabaten. R2-D2 behöver någon som kan älska och ta hand om honom.

Klicka vidare för en bild till

Fortsätt läsaRaytheon XOS 2 – exoskelett för militärt bruk

Exoskelett har fascinerat många sedan Ellen Ripley slogs med ett sådant för en massa år sedan i filmen Aliens. Nu har Raytheon skapat en ny version kallad XOS 2 som är både lättare och starkare än tidigare versioner.

XOS 2 är utrustat med ett antal sensorer som känner av användarens rörelser och ger extra kraft när det behövs. Med XOS 2 kan man springa, gå, gå i trappor och flytta tunga saker. Exoskelettet är framtaget för amerikansk militär för att kunna flytta tunga saker ute på uppdrag där det inte finns tillgång till andra typer av hjälpmedel.

En stor nackdel med XOS 2 är att den inte klarar av att fungera fristående men man jobbar på en tredje version som förhoppningsvis kan fungera utan att man behöver ha den ansluten till en extern strömkälla jämt och ständigt.

VIA: Geeky GadgetsTransformers – Sony Ericsson vs Nokia

Det finns mycket duktigt folk som gillar Transformers. Denna film är skapad av Alex Semenov och visar upp kampen mellan en Sony Ericsson och en Nokia…

Snyggt och välproducerat!

VIA: Daily MobileR2VAC2 – robotdammsugare?

R2VAC2 är en bild av Agent-Spiff som får Star Wars-fans att le. Det är ju mycket snack om robotdammsugare så varför inte göra dammsugare av en robot? Vi har redan här sett en liten R2-D2 USB-dammsugare men det skall tydligen finnas en dammsugare som liknar bilden ovan och som sålts i Japan (var annars?).

VIA: technabobRoboscooper plockar upp skräpet efter dig

Har du en massa småsaker liggandes på golvet? Med barn i huset blir det i alla fall lätt så. Nu har WowWee kommit med en lösning (nåja, en rolig pryl i alla fall) som skall hjälpa till att plocka upp efter oss människor.

Roboscooper är en liten robot som åker omkring på golvet och plockar upp småsaker som den kan hitta och lägger på sitt flak. Den verkar dock bara kunna lyfta riktigt små saker som inte väger nästan något men en fjärrkontroll och snusdosan skall väl inte vara något problem. Du kan även själv styra Roboscooper om du vill hjälpa till med städandet bekvämt från soffan.

I slutet av månaden skall Roboscooper börja levereras och den kostar 70 dollar.

KÄLLA: WowWee
VIA: EngadgetRobotar dansar i perfekt koreografi

På Shanghai Expo 2010 visar ett gäng robotar upp lite danssteg. Det är Nao-robotar från Aldebaran Robotics som visar upp en välkoreograferad dans.

Det är sjukt imponerande hur mjukt robotar har börjat röra sig.

VIA: TechnabobR2 ”Iron Man” D2

R2-D2 är helt klart en populär robot och nu har fått sig en Iron Man-makeover. Det är Mike Verta som gjort om den lilla roboten som han skulle se ut om han vore Iron Man. Ladda ner bilderna på hos Mike Vertas Facebook sida.

VIA: TechnabobRobot som kan kontrolleras med Bluetooth

Företaget Robotro är på väg att släppa ett nytt robot-kit för hugade spekulanter i Sydkorea.

Junimotion som roboten heter är 38 cm lång och väger 2,7 kg. Man får själv bygga ihop roboten och den har en ny typ av servos med färre antal kablar som skall göra den mer robust. Det finns en hel del anslutningsmöjligheter till LED-ljus, sensorer, högtalare och även gyro. Roboten kontrolleras genom Bluetooth så den skulle i teorin kunna kontrolleras från en mobiltelefon. Batteritiden är dock endast 30 minuter men det räcker nog för att kunna imponera på dina robotintresserade vänner.

Så vad stoppar mig från att köpa en? Nja, den kostar runt 30000 kr vilket kanske känns lite saftigt för en liten robot.

via: [technabob]Arkiv

Andra bloggar