Arkiv för ‘RC och modeller’ kategorin

Parrots nya drönare kan flyga dubbelt så länge som föregångaren

Amerikanska Parrot har släppt Bebop 2, uppföljaren till Bebop. Den har dubbelt så lång flygtid som första versionen och är snabbare.

bebopdrone
Fortsätt läsaModelljärnväg i hotellrummet

Det finns olika sätt att locka till sig gäster på och vad skulle inte locka gäster mer än möjligheten att köra med modelltåg på hotellrummet? Nåja, men så har i alla fall Washington Hotel i Akihabara, Japan tänkt och då tågspotting är stort i Japan så kan man nog locka en och annan gäst. Det speciella rummet har en 2 x 3 meter stor modelljärnväg. Den har två separata kontroller så att även en gäst kan köra och man kan antagligen hyra tåg från hotellet eller ta med sig egna modelltåg till rummet.

Rummet är tydligen rätt populärt så man måste boka in sig minst en månad innan om man nu vill ha ett hotellrum med en stor modelljärnväg.

VIA: OhGizmo!Bugatti Veyron gjord i Lego Technic

Bugatti Veyron är en hyffsat dyr bil som inte syns så ofta på vägarna. Om du inte riktigt har råd att köpa en så kan du alltid bygga en i Lego –  fast det finns en risk att du hamnar i skuggan av Lego-byggaren Sheepo. Hans Bugatti Veyron är i skala 1:8 och är radiostyrd och har en 7-växlad växellåda + annat smått och gott.

Alla dessa detaljer – det lär tagit många timmar att färdigställa bygget.

VIA: TechnabobMiniatyrhelikoptern PD-100 från Prox Dynamics

Prox Dynamics - PD-100

PD-100 (Black Hornet 3a) heter en prototyp på en miniatyrhelikopter från norska Prox Dynamics. 15 gram är inte mycket men man blir imponerad om hur den lilla helikoptern klarar sig. Skulle dock vara roligt att se videon från utomhustesterna.

Prox Dynamics | Via: Engadget”Liten” radiostyrd robotskalbagge

Robotskalbagge från Japan

Japaner har en förkärlek för sina robotar och det finns en del folk som bygger egna varianter. Denna gigantiska skalbagge är radiostyrd eller så kan man välja att sitta i den och styra den innifrån också. Sen får det plats ett par passagerare om man skulle vilja ta med sig kompisarna på en utflykt. Galet värre!

Via: EngadgetEko-leksaker: sol & vattendriven radiostyrd bil

Vätedrivna leksaker verkar bli populärare även om de i första hand inte är leksaker utan mer fokuserade på utbildning. Horizon har släppt en ny version på sin H-Racer med det logiska namnet H2. Med H2 medföljer förutom bilen, en IR-handkontroll, en tankstation och även en solpanel för att ge tankstationen energi. Tankstationen omvandlar vatten till väte och det tankas in i bilen och därmed är man klar att köra. Bilen kan styras med handkontrollen och den har även LED-lampor (för mörkerkörning?).

Antar att detta skulle vara den perfekta läromedlet för skolorna för att uppmärksamma detta med vätedrift och ekologiskt tänkande. Kostar $120 hos Horizon.

via Gizmodo
Skräm livet ur någon – radiostyrd spindel

Det finns en del människor som har araknofobi, dvs fobi för spindlar, och detta är en present som absolut inte passar deras familjer. Denna lilla svarta änka är radiostyrd (och kommer antagligen skrämma livet ur någon) är skapad av Naturhistoriska museet i London och kan köpas för £15 (190kr) hos Play.com.

via LikeCoolDags att skaffa en vätedriven radiostyrd bil?

Gillar du ekologi men även radiostyrda bilar är H2GO ett intressant alternativ för dig som vill köra mer miljövänligt. H2GO är en vätedriven radiostyrd bil som laddas upp med väte som tillverkas i den medföljande tankstationen som omvandlar vatten till väte och syre. Tankstationen drivs med solpaneler så även den är miljövänlig. Det är väl endast handkontrollen som drivs med batterier som kan anses vara miljöskadlig. Kan köpas hos Hammacher Schlemmer för ca 1200kr ($149.95). Dags att lära ungarna lite ekologiskt tänkande!

via OhGizmo!Recon Scout – nu även i amerikanska fängelser

Recon Scout heter en radiostyrd liten robot som används numera även i fängelser i Kalifornien. I hotfulla situationer kan man slänga in (den tål det) en Recon Scout och få direkt en överblick över situationen även om man inte själv har insyn. Hjulen rör sig med hjälp av två tysta elmotorer så att den kan även smyga sig fram utan att bli upptäckt. Undrar vad en Recon Scout väger för formmässigt kan den i alla fall vikariera som en hantel.

via TechfreshRadiostyrd ubåt – för badkaret?

Behöver du byta ut badankan så kanske en Seawolf SSN-21 kan vara något? Denna lilla radiostyrda ubåt kan styras framåt, bakåt, höger, vänster men den kan även dyka och stiga upp till ytan igen. Styrningen har en räckvid på 5 meter så man skall nog hålla sig i badkaret för annars är nog risken stor att man får dyka ned för att hämta tillbaka ubåten. Seawolf har måtten 55x60x245 mm och kan köpas hos Brando för 440kr ($55).

via GizmodoArkiv

Andra bloggar