Recension: HP OfficeJet 7000 – fotoskrivare i A3+

HP OfficeJet 7000 är en fotoskrivare som kan skriva ut sidor upp till formatet A3+ (1111 x 111 cm) och passar till småföretag och andra som vill skriva ut bilder och affischer i ett mindre antal för ett rimligt pris.

Det första man tänker på när man ser OfficeJet 7000 är att den är stor och man funderar på var den skall få plats? Om man har ett kontor där man kan ställa den på ett separat bord är det inga problem men i ett hemmakontor blir det lite knepigare. Den tar med måtten 574 × 18,1 × 402 mm ett rätt mycket plats.

Skrivaren har egentligen inte särskilt mycket knappar att tala om. På framsidan finns det fyra knappar, för nätverk, stopp, paper feed och strömknappen. Det finns även fyra indikatorlampor för de fyra bläckpatronerna.

På skrivarens baksida finns både USB och en nätverksport, vilket är standard. Gillar att HP har även en nätverksport som standard, borde finnas på alla skrivare.

Med vanligt papper blir textutskrifter i svart riktigt bra för att vara en bläckstråleskrivare. Med HP:s egna premium fotopapper i A3+ format och utskrift av foton så blir de även bra även om man kan tycka att färgerna inte matchar originalet till 100%.

En HP Officejet 7000 kostar strax under 3000kr (följ prisutvecklingen på Prisjakt). När det gäller bläckpatroner så kostar en svart patron 159:- och de andra färgerna 125:- hos Inkclub.se.

En Officejet 7000 är en trevlig skrivare med bra fotoutskrifter om man har behovet av stora A3+ utskrifter. Dock har den inte särskilt mycket extrafunktioner men för det priset känns den ändå rätt prisvärd. Vi ger Officejet 7000 3,5 stjärnor av 5 möjliga.

Arkiv

Andra bloggar