Recension: Sony ICF-DS11iP – iPhone/iPod-högtalardocka för sovrummet

Har ett tag letat efter en högtalardocka som kan ladda min iPhone nattetid men även fungera som en bra väckarklocka. Sonys högtalardocka ICF-DS11iP är en intressant kandidat men håller den hela vägen?

Utseendet

Man känner igen Sonys design sen tidigare och den kan väl klassas som stilren alternativt något tråkig. Jag gillar att högtalarna är täckta av ett metallnät och att klockan är stor och tydlig. Ovansidan har ett stort antal knappar och en bra detalj är att den stora snooze-knappen har en matt och sträv yta jämfört med restan av ytan som är av blankt pianolack vilket gör att man lätt hittar den med handen utan att behöva titta på väckarklockan.

Det medföljer även en fjärrkontroll i kreditkortsformat där alla knappar är i jämna rader så att man absolut inte kan känna sig fram till önskad funktion i mörkret. Även om fjärrkontrollen känns tråkig så är det nog inte tänkt att den skall användas så ofta.

Väckarklockan

Den bästa funktionen med ICF-DS11iP är definitivt väckarklockan. Själva klockan syns tydligt med stora siffror och ljusstyrkan kan ställas in i tre olika lägen. Man kan ställa in två separata alarm och man kan välja mellan att vakna upp till musik eller en video på din iPod / iPhone , till en radiokanal eller en alarmsignal.

En liten finess som jag gillar är att om man släcker ner ljusnivån till lägsta nivå så ställer den om sig till medium när väckarklockan ringer så att man kan se vad klockan är – en som sagt liten finess men mycket trevlig.

Högtalarna

Högtalarna har en effekt på 2 x 3,5 W RMS och det räcker utmärkt i sovrummet för att lyssna på musik på lagom nivå. Dock kan man inte förvänta sig att fylla några större rum med sköna toner då vid ökning av volymen så räcker inte ICF-DS11iP riktigt till. Man kan reglera ljudet med två knappar – Mega Xpand och Mega Bass. Båda gör vad de skall men några andra justeringar är inte möjliga. Så om du vill ha en högtalardocka som du skall använda för festen hemma så fungerar den mindre bra men i sovrummet är den helt ok.

Slutsats

Tror att Sony ämnat att skicka denna direkt in i sovrummet med tanke på dess design med den tydliga klockan och två separata alarm. Som en väckarklocka fungerar den riktigt bra och har allt som jag letat efter. Om jag skulle köpa denna högtalardocka själv så hamnar den i sovrummet och får nog inte komma fram till festen. Sony ICF-DS11iP kostar 1100 kr vilket känns möjligen aningen högt.

Allt om prylar ger Sony ICF-DS11iP 3,5 stjärnor av 5 möjliga.

Arkiv

Andra bloggar