Recension: Sony Walkman A845

Sony A845 Walkman är en snygg och smidig MP3-spelare med en 2,8-tums AMOLED skärm, 16GB i minne, en uppspelningstid på 29 timmar och bäst av allt, digital brusreduktion.

Utseende och design

A845 är hyfsat liten med måtten 104,9 x 46,8 x 7,2 mm och har ändå plats med en fantastisk 2,8-tums AMOLED-skärm. Vikten ligger på 62 gram men känns ändå gedigen och stabil i handen och fickan.

Fantastisk ljud och brusreducering

Man kan lugnt säga att A845 Walkman har superbra ljud med de bifogade hörsnäckorna. Men den den stora grejen med A845 är den digitala brusreduceringen. Det finns tre olika lägen att välja mellan: flygplan, buss/tåg och kontorsmiljö. Med brusreduceringen på blir det riktigt trevligt att lyssna på musiken och det är rejäl skillnad om man stänger av funktionen. När jag testade funktionen i min bil så försvann motorljudet helt och först på motorvägen började man höra ljud från omgivningen. Sen när man stänger av funktionen så blir man plötsligt varse om alla dessa ljud man går runt i under dagarna.

Dock kräver brusreduceringen att man använder sig av de medföljande hörsnäckorna. Dock är de inget problem då de har ett riktigt bra ljud. Här har Sony inte sparat in utan lurarna känns och låter riktigt bra.

Bilder och film

För bildvisning fungerar gränssnittet på A845 alldeles utmärkt och bilderna är klara och AMOLED-skärmen kommer till sin rätta. Dock saknar man pekskärmen lite men det är inget man tänker på efter ett tag.

Om man vill titta på film så funkar det bra också även om skärmen är endast 2,8 tum och det finns inga inbyggda högtalare utan man får koppla in hörlurarna även för filmvisning.

Slutsats

Om du vill ha en musikspelare med fantastiskt ljud, brusreducering så är Sonys Walkman A845 ett riktigt bra alternativ. Priset på strax under 2000 kr känns något saftigt då den konkurrerar med något billigare Apple iPod Nano. Men om du vill ha en musikspelare med riktigt bra ljud och inte vill följa med äppelströmmen så är A845 ett bra köp.

Vi ger Sony Walkman A845 ett betyg på 4 av 5 stjärnor.

Arkiv

Andra bloggar