Nyheter taggade med ‘3D’

iFixit goes retro – Virtual Boy demonterad

Virtual Boy är en portabel spelkonsoll från 1995 som var en av Nintendos satsningar som aldrig nådde oss i Europa. Killarna på iFixit har demonterat denna klassiska konsoll i småbitar och ger oss hugade prylgalningar möjligheten att se hur denna udda och rätt värdelösa 3D-spelkonsoll såg ut inuti.

iFixit har haft en retro-vecka och förutom Virtual Boy så har de även demonterat Magnavox Odyssey 100RCA Studio IIAtari 2600 och Nintendo Famicom.

VIA: EngadgetNintendo 3DS officiellt presenterad – med 3D-kamera

Nintendo har nu officiellt visat upp sin nya Nintendo 3DS på E3-mässan. Det nya är givetvis att skärmen är i 3D och man behöver inga glasögon för att se 3D-effekten. Den undre skärmen är en vanlig pekskärm som på DSi.

Det finns en analog kontroll på sidan och något som Nintendo kallar “Slide Pad”. Sen har den gyro, rörelsesensor, är kompatibel med DSi-spel och har två kameror så att man kan ta 3D-bilder. Man kan även justera 3D-effekten med en “3D depth slider” så den passar just dig och dina ögon.

Det kommer komma en hel del spel direkt vid lanseringen bl.a. FIFA, Metal Gear Solid “The Naked Sample”, Resident Evil, Batman, Kid Icarus Uprising, Mario Kart, Nintendogs + cats, StarFox 64 och Paper Mario.

Engadget har testat den på plats på E3-mässan och 3D-effekten fungerar. Dock måste man titta på skärmen direkt framifrån och det tar en sekund för ögat att anpassa sig så det gäller att sitta still när man spelar.

Det finns inga releasedatum eller prisuppgifter i dagsläget.

VIA: EngadgetSony gör 3D TV reklam i 3D

Att 3D TV blivit stort på så kort tid är väl rätt förvånande men nu vill Sony spä på känslan av att vi måste bara skaffa oss en TV med 3D funktionalitet. Det gör de genom att deras senaste reklamfilm om Sony 3D HDTV sänds i …3D – även för oss som fortfarande ser på TV i 2D. Men det ser rätt imponerande ut i alla fall.

Här är även en liten exklusiv film om hur reklamfilmen spelades in.ASUS släpper 3D-skärm på 27-tum

Asus har lanserat två nya 3D-monitorer, ASUS PG 276 som med sina 27 tum är för närvarande världens största 3D-monitor med den mindre ASUS VG236H. Båda 3D-monitorerna är stereoskopiska och kräver att man använder sig av NVIDIAs 3D-glasögon. Skärmarna har en svarstid på 2ms.

ASUS PG 276 har två DVI-portar, en HDMI-port och en VGA-port. Den förväntas vara ute i butik i juni och kosta runt 550 dollar.

VIA: Geeky Gadgets3D-spel på Nokia N8 – video

Här är en video på hur 3D-spel ser ut på en Nokia N8. Det är spelen Rally Master och Bounce som testas. Du kan läsa mer om Nokia N8 här.

VIA: DailyMobileSamsung W960 – först ut med 3D i mobilen

Samsung är först ut med 3D i mobiltelefoner med sin Samsung W960. Nu efter att biofilmer, Tv-apparater och även att Nintendo 3DS skall släppas så var väl den naturliga fortsättningen att även mobiltelefonerna attackeras av 3D-vågen. Samsung W960 har en 3,2-tums AMOLED kapacitiv pekskärm och kommer kunna visa 3D-bilder utan några 3D-glasögon. Den har Samsungs egna TouchWiz 2.0-gränssnitt, stöd för HSPA, Bluetooth, microSD-kort och DMB-T Digital TV-tuner som är vanligt i Sydkorea.

Det verkar dock som Samsung satsar i första hand på den koreanska marknaden men om det blir en succé så kommer vi väl snart kunna se 3D-mobiler även här. Priset och lanseringsdatum är okänt.

VIA: Slippery BrickHP Designjet 3D släpps i Europa

HP släpper nu sina första Designjet 3D-modeller i Europa. Efter att ha tagit in sig på 3D-skrivarmarknaden genom att köpa in sig i Stratasys så är det nu dags att börja sälja 3D-skrivare med HP-namnet.

Så om du vill ha dina CAD-modeller ”utskrivna” i en 3D-modell i plast kanske du skall ta en titt på Designjet 3D och Designjet Color 3D från HP. Priserna börjar på 13000 – 17500 Euro för basmodellen.

VIA: EngadgetKoncept: MacBook 3D – blir det 3D äpplen?

En MacBook 3D? Detta koncept gör antagandet att även Apple kommer satsa på årets tekniktrend – 3D. Trackpadden är en pekskärm och skärmen har inga gångjärn. Hmm, även om Nintendo 3DS kommer så tror jag inte att Apple känner sig särskilt frestade för 3D-svängen på ett tag. Men kan ju givetvis ha fel…

[Yanko]Sony släpper sin första Bluray-spelare med 3D

Sony har lanserat sin första Blu-Ray spelare med 3D kallad BDP-S470. Modellen är dock inte riktigt färdig med att visa 3D än men den kommer göra det senare i sommar med en firmware-uppgradering. Det skall antagligen vara samma firmware-uppdatering som skall göra att Sony PlayStation 3 skall klara av 3D.

[Coolest Gadgets]Acer GD235HZ – 23-tums 3D-skärm

3D är det som gäller just nu, det kunde man se på CES-mässan nyligen. Och Avatar i 3D skördar ju massiva framgångar runt hela världen på bio. Nu har Acer gett sig in på 3D-marknaden med deras nya LCD-skärm. GD235HZ är på 23,6-tum  1080p-skärm och klarar av 3D med hjälp av NVIDIAs 3D Vision-glasögon.

Skärmen kostra $399 (3000kr) och sen får man lägga ytterligare $199 (1500kr) för Nvidias glasögon och givetvis måste man ha ett grafikkort som klarar av 3D också. Sen ökar priserna när de väl kommer till Sverige och om du nu äntligen har skaffat allt du behöver så finns det inte särskilt mycket 3D-material i dagsläget. Men snart sitter vi väl alla med 3D-glasögon framför både TV och dator…

[SlipperyBrick]Arkiv

Andra bloggar