Nyheter taggade med ‘3g’

Router från Dovado för mobilt och vanligt bredband

Svenska Dovado lanserar en ny 3G-router med namnet 4GR som fungerar för både mobilt och fast bredband.  4GR har Gigabit Ethernet-stöd på både WAN och det lokala nätverket och en WLAN-anslutning (802.11N) med dubbla antenner för bästa täckning. Routern har två USB-anslutningar, en för den vanliga 3G-donglen och en för om man vill fjärrstyra andra utrustningar. Det går att övervaka och styra Dovado 4GR från distans och den kan också skicka SMS till administratören om det händer något med anslutningen.

Dovado 4GR kostar 1100 kr och kommer finns i butik vilken dag som helst.Apple iPad 3G släpps den 7 maj i USA

Även om vi väntar ivrigt på att Apple skall släppa WiFi-modellen av iPad i lilla Sverige så ser amerikanarna fram emot nästa release. Den 7 maj skall 3G-modellen börja säljas over there. Det intressanta är att det inte finns någon bindningstid och för 15 dollar får man surfa upp 250MB och för 30 dollar får man fri-surf.

VIA: Geeky GadgetsPerfekt 3G-dongle för fotbolls-VM

Lagom till VM i fotboll i Sydafrika har Huawei skapat en 3G-dongle med passande utseende. Donglen har formen av en fotboll och är kompatibel med Windows 7, Linux och Mac och har även en microSD-kortplats.

Om den kommer säljas i Sverige är okänt med tanke på att vi inte lyckades ta oss till VM och någon prisuppgift finns inte för närvarande heller.

[Geeky Gadgets]Nokia Booklet 3G – bilder + video på Nokias minibärbara med Windows 7 & GPS

Nokia Booklet 3G

Nokia presenterade idag lite oväntat en ny bärbar dator. Nokia Booklet 3G som den kommer heta liknar en netbook till storlek men är något mer intressant än den normala netbook-datorn. Det finns en Intel Atom-processor under skalet men skärmen på 10,1-tum skall vara högupplöst och Booklet 3G skall vara gjort i aluminium. Inbyggt mobilt bredband och A-GPS finns gör den än mer attraktiv.

Den 2 september får vi veta mer då Nokia skall presentera den på riktigt. Vi har dock samlat ihop det som går att hitta för tillfället.

Specifikationer:

 • Skärm 10,1 tum med HD-upplösning
 • Processor: Intel Atom
 • Mått: 264 x 185 x 19,9 mm
 • 3G: Ja  med hot-swappable SIM-kort
 • Vikt: 1,25 kg
 • Operativ: Windows 7 (antagligen)
 • Batteritid: upp till 12 timmar
 • Trådlöst: WiFi, Bluetooth
 • GPS: Ja, A-GPS med Ovi Maps
 • Portar: HDMI
 • Material: Aluminium

Video:

Bilder:

Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G

Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G

via: Engadget, IDG.seMazda RX-8 fjärrstyrd med en iPod

Jonathan Oxer har gjort en ganska intressant modifiering på sin Mazda RX-8. Den har fått en 3G koppling och ett litet Ubuntu Linux-system och med hjälp av det kan Jonathan styra en del funktioner med sin iPod med Wifi-anslutning. Han kan öppna/låsa bilen, starta och stänga av motorn och även öppna bagageluckan. En intressant detalj är att han inte behöver stå i närheten utan kommunikationen sker genom Internet så han skulle kunna starta sin bil från andra sidan världen om han av någon outgrundlig anledning skulle önska sig det.

via OhGizmo!Huawei presenterar i-Mo – 3G modem med WiFi

Huawei i-Mo

Här är ett nytt USB-modem/dongle från Huawei. Huawei i-Mo är HSPA-modem som klarar både HSDPA och HSUPA + att den även har WiFi. Förhoppningsvis betyder det att andra enheter kan surfa genom Huawei-modemet genom sitt trådlösa nätverk. Annars så har lilla i-Mo en MicroSD-plats och när vi kan se denna är nog på slutet av 2009.

via EngadgetHuawei släpper router för mobilt bredband

Huawei, som ligger bakom de flesta USB-dongles som sålts i Sverige, lanserar D100 Wi-Fi router som kan lätt anslutas till ditt mobila bredband och därmed dela 3G-anslutningen med andra datorer med hjälp av trådlöst nätverk. Säljs i dagsläget av 3 i England men vi får hoppas att den snart går att köpa i Sverige också.

via TechFreshVertu Signature S Design – ny modell på gång

Vertu släpper en ny Signature-modell med namnet Signature S Design. Den har numera 3G och den har blivit tunnare. Signature S Design har OLED-skärm, EDGE, Turbo 3G (850/2100Mhz) och WiFi.

Vi har nog tyvärr inte råd att köpa in en men vi kan i alla fall titta på bilderna ovan och drömma om när vi själva skall ha råd med en Vertu (om du undrar vad den kostar…så har du inte råd).

Vertu | via überphonesLG X110 med 3G – bilder och specifikationer

Även LG vill in på marknaden för ultraportabla datorer. Är det någon tillverkare som inte kommit med modeller än? LH X110 är en kandidat som mycket väl kan ta en stor del av marknaden då den har mycket intressanta specifikationer. X110 har ett inbyggt 3G-modem så du slipper din dongle och ordentligt med hårddiskutrymme (80GB alternativt 120GB). Sedan har LG valt att ha ett metallchassi istället för plast vilket ger X110 högre kvalitetskänsla.

Specifikationer:

 • Skärm: 10 tums WSVGA-skärm med 1024×600 pixlars upplösning
 • Processor: Intel Atom
 • Minne: 1GB RAM-minne
 • Hårddisk: 80GB/120GB hårddisk
 • Trådlöst: HSPA 3G för mobilt bredband, trådlöst nätverk 802.11 b/g
 • Kontaktar: LAN,
 • Operativsystem: Windows XP
 • Färg: vit, svart (rosa & silver kommer finnas för utvalda butiker)
 • Storlek: 230 x 180 x 36mm
 • Vikt: 1,2 kg

Det finns inga officiella prisuppgifter än men det verkar som priset i Europa skall bli 399 Euro (3840kr). Lanseringen skall ske i början av november.

Även IDG.se & Tommy K Johansson har skrivit om LG X110.

Via ElectronistaAsus släpper Eee PC med inbyggd 3G

Enligt en okänd representant på Asus skall det komma en Eee PC med inbyggt 3G-kort under september månad i Europa (betyder inte Sverige som vi vet…). Datorn kommer antagligen säljas tillsammans med leverantörer av mobilt bredband så det blir väl ett pris på 1kr med en saftig månadskostnad istället. Eller så bygger man in 3G i en Eee själv.

Via EngadgetArkiv

Andra bloggar