Nyheter taggade med ‘Apple’

Iphone 6S och Iphone 6S Plus släpps i slutet av september

Apple har presenterat sina nya flaggskeppstelefoner Iphone 6S och Iphone 6S Plus. De kommer med bättre kameror, 3D touch och är snabbare än tidigare.

iphone6s
Fortsätt läsaHur Apple iPad Mini skulle kunna se ut

Att Apple arbetar med en 7-tums iPad Mini har det ryktats om sedan 2010 men nu har det ryktats igen mer intensivt ett tag och det verkar vara på gång på riktigt denna gång. Designern Maurizio Vitale har skapat en bild som visar hur en iPad mini skulle kunna se ut baserad på de rykten som har florerat.

VIA: Geeky Gadgets

 

 En rundtur i Apples högkvarter

Apple har ett högkvarter som inte är så lätt att komma in och besöka. Många skulle nog vilja ta sig en titt på företaget som skapar alla dessa produkter som så många älskar (och vissa älskar att hata). Applegazette har samlat bilder så att även vi kan få en inblick hur det ser ut hos Apple. Dock finns det tyvärr  inte särskilt många bilder från utvecklingsavdelningarna.

Ta en titt på bildserien hos applegazette.Case-Mate förbereder med skal för iPhone 5

Case Mate har råkat släppa ut bilder på deras första skal för iPhone 5. Bilderna fanns på en deras hemsida men försvann sedan snabbt när folk började notera detta. Skalet liknar de skal som mindre kända asiatiska tillverkare tidigare visat upp.

VIA: MacRumorsiPhone 5 släpps 16:e augusti?

Det har länge sagts att Apple kommer presentera iPhone 5 i september men den kan komma börja säljas redan i augusti, verkar det som. Det är CNET UK som har noterat att att ett företag söker tillfälliga säljare för iPhone mellan den 16-29 augusti 2011. Företaget som söker säljare har arbetat tillsammans med Apple tidigare så det verkar inte omöjligt att de samarbetar ännu en gång.

Så den 16 augusti kan det bli dags att slå sönder spargrisen igen och om Apple följer sina egna rutiner så kommer de presentera telefonen inom ett par veckor.

VIA: Geeky GadgetsiPhone 5 – tillverkningen startar i september?

Enligt rapport från Avian Securities så kommer produktionen av Apples iPhone 5 inte starta förrän i september. Detta skulle innebära att nästa generation av iPhone inte kommer ut i butik förrän i slutet av året eller först i början av 2012.

Det nämns även att det möjligen kommer en billigare variant av iPhone – men den har vi väl hört förut?

VIA: MacRumorsiPhone 5 har dubbelkärnig A5-processor

Efter att ha kollat runt i koden på iOS 4.3 har man funnit att kommande iPhone 5 kommer ha den dubbelkärniga A5-processorn. Samma processor finns i nya iPad 2.

”Developers have found references to the A5 processor in a kernel file for a device codenamed N94AP, widely assumed to be the iPhone 5, within the code for iOS 4.3, as reported by iClarified.”
VIA: Daily Mobile


iOS 4.3 släpps 11 mars – nu med stöd för personal hotspots

Den 11 mars släpps Apple iOS 4.3 för iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 och iPod Touch (3 & 4 gen). Den största och antagligen efterlängtade nyheten är att det nu kommer finnas stöd i iPhone för att skapa ett trådlöst nätverk – kallat personal hotspot.

Nyheterna med iOS 4.3 är:

Personal Hotspot – Nu kan iPhone-användare skapa ett wifi nätverk var de än är. Man kan ansluta upp till 5 enheter som kan använda sig av mobilen som router, dock högst 3st enheter genom Wi-fi, 3st genom Bluetooth och 1 st genom USB.

Snabbare Safari – Apple har byggt in Nitro Javascript-motorn i WebKit vilket skall dubbla hastigheten vid körning av javascript.

iTunes Home Sharing – Nu kan man spela upp musik och video genom iPad, iPhone eller iPod Touch genom att ansluta sig till sin dators iTunes med Wifi.

Förbättrat AirPlay med bl.a. stöd för trejeparts applikationer och ett nytt program för fotografering kallat PhotoBooth.iPad 2 till Sverige i mars

iPad 2 är nu officiellt lanserad av Apple. Den nya modellen har dubbla kameror, snabbare processor och är både tunnare och väger mindre än föregångaren. Den 25 mars kommer iPad 2 till Sverige och kommer kosta lika mycket som iPad gjort. Denna gång kommer iPad i färgerna svart och vit.

Uppgraderingen mot första generationens iPad är främst processorn som har uppgraderats till en dubbelkärnig Apple A5-processor, de dubbla kamerorna (VGA och 720p), ett gyroskop och att den är både tunnare (8,8 mm jämfört med 13,4 mm) och ca 100 gram lättare (lite beroende på modell). Grafiken skall vara runt 9 gånger snabbare än på första generationens iPad.

Skärmen är den samma, dvs en 9,7 tums skärm med en upplösning på 1024×768 och inte den Retina-skärm som det spekulerades om länge. Även batteritiden är 10 timmar som tidigare.

Som operativsystem får vi den nya versionen iOS 4.3 med stöd för FaceTime och PhoneBooth.

iPad 2 har fått även nya smarta skal kallade Smart Covers och som sätts fast magnetiskt, de är tunna och kan vikas ihop till ett stöd när man skriver eller tittar på film. Riktigt enkelt, smidigt och tar nästan ingen plats alls.iPhone 5 delar dyker upp – större skärm?

Att iPhone 5 är på gång är ingen större överraskning. Så det är väl dags att det börjar dyka upp bilder på den kommande mobilen även om man får ta allt med en nypa salt som vanligt.

Denna bild har i alla fall dykt upp och skärmen skall vara runt 4-tum, dvs något större än på iPhone 4. Kanterna runt skärmen kan vara riktigt tunna.

Blir iPhone 5 en mellantelefon? Något större skärm med samma upplösning som på 4:an och något bättre prestanda? Eller blir det två modeller för en gångs skull? En stor iPhone 5 och sedan en iPhone 5 nano som det även ryktats om.

VIA: Mac RumorsArkiv

Andra bloggar