Nyheter taggade med ‘Art Lebedev’

Nytt litet tangentbord från Art Lebedev

Art Lebedev från Ryssland släpper ett nytt tangentbord – denna gång med minimalistiska mått. Optimus Popularis heter det nya tangentbordet och alla tangenter består av små OLED-skärmar men denna gång har man struntat i ett numeriskt tangentbord jämförelsevis med Optimus Maximus. Det finns dock en Fn-knapp som omvandlar den högre sidan av tangentbordet så man får tillgång till knappar som Pg Up, Pg Dn, Num Lock och alla siffror i den ordning som vi är vana att se dom på ett numeriskt tangentbord.

Optimus Popularis kommer börja säljas innan årets slut och vad gäller priset så vet vi i dagsläget att det i alla fall blir lägre än 1000 dollar.

VIA: Geeky GadgetsKoncept: Segmentus – analogdigitalklocka från Art Lebedev

Art Lebedev brukar charma oss med ganska snygga koncept på olika typer av produkter och har nu släppt ett nytt koncept kallat Segmentus. Den föreställer en digitalklocka fast den visar upp tiden med en massa visare (20-30 st) som formar siffrorna. Nåja, Art Lebedev kallar det ”sann postmodernism” men vet inte riktigt om jag själv gillar den. Se en live demo på Art Lebedevs hemsida.

[Engadget]Koncept: Art Lebedev vill skapa genomskinliga långtradare

Art Lebedev ligger bakom flera intressanta koncept och vill nu skapa genomskinliga långtradare. Tanken bakom Transparentius som konceptet heter är att förbättra trafiksäkerheten för bilar bakom långtradare. En kamera filmar den framförvarande trafiken som sedan projiceras upp på baksidan vilket skapar en effekt av att se genom långtradaren och därmed får man en mycket bättre överblick vid omkörningar.

Konceptet skulle säkert rädda ett och annat liv men frågan vad ett sådant system skulle kosta och hur bra det fungerar på soliga dagar alternativt snöslaskiga vintervägar i Sverige.

via: EngadgetDeleteus – Coolt radergummi

090407-deletus-01
Art Lebedev Studio släpper Deleteus som är världens coolaste radergummi enligt mig. Vad som gör radergummit unikt är att den är har formen av en stor Delete-knapp från tangentbordet.

Daniil Rassadin and Alexander Malinovsky är männen som har designat Deleteus vilken kostar $15 (124 kr).

Via: LikeCoolArt Lebedev Spectrus – USB-hubb med prisma som tema

Art Lebedev Spectrus

Art Lebedev som kommit med ett antal intressanta med dock så dyra produkter har nu givit sig in i USB-hubb-världen. Spectrus heter denna hubb som har inspirerats av ett prisma. Lite halvsnygg men med de priser som Art Lebedev brukar ha så tror jag inte denna kommer bli någon storsäljare – det är bara en hubb – inte ens en liten OLED-skärm. Men processen är rätt intressant att titta på.

Art Lebedev Spectrus 0Art LebedevArt Lebedev Spectrus

via TechfreshKoncept: Art Lebedev ger sig in på mobilmarknaden

Art Lebedev har tillsammans med den ryska mobiloperatören Scartel tagit fram ett koncept för en ny mobiltelefon med stöd för Wimax-nätet. Förutom stöd för Wimax så skall telefonen ha stöd för WiFi, trippelband GSM, microSD-kortplats, dubbla kameror, 3,5 audiokontakt, A/V-utgång och en pekskärm med en upplösning på 850 x 480 pixlar. Vi får väl se om det blir en riktig telefon av det också eller om den kommer förbli ett koncept.

via EngadgetSpara dina filer i en USB-mapp – Art Lebedev Folderix

Art Lebedev Studio, som är mest känt för sitt OLED-tangentbord Optimus Maximus, har lanserat ett USB-minne på 4GB som har fått namnet Folderix. USB-minnet finns i färgerna rosa, blå och gul och är utformat som en mapp. Ganska rolig idé att kunna spara ner alla filer i ”en mapp”. Folderix kostar 340kr (35.25 Euro)

Via ElectronistaArkiv

Andra bloggar