Nyheter taggade med ‘Asus’

Commodore Invictus – tangentbord med inbyggd dator

Commodore USA jobbar på med att försöka lansera produkter som någon vill köpa. Nu har man presenterat sin Invictus som är en liten kopia på Asus Eee Keyboard som släpptes i början av maj. Invictus har en Intel Atom-processor och en liten pekskärm istället för ett numeriskt tangentbord. Den har även wireless HDMI, nVidia ION-grafik och en batteritid på 5 timmar. Men till Sverige kommer den nog inte.

VIA: Slippery BrickASUS släpper flera modeller av Eee Pad

Asus har nu officiellt på Computex presenterat flera modeller av Eee Pad.

EP121 är den större av Eee Pad-modellerna. Den har en 12 tums skärm, Intel Core 2 Duo CULV-processor, Windows 7 Home Premium, USB-port(ar), webbkmare och en batteritid på upp till 10 timmar. Det kommer även finnas en dockningsstation med tangentbord och med EP121 i dockningsstationen ser den ut som vilken bärbar dator som helst – en intressant lösning för dom som vill ha en tablet men bara ibland.

Video på EP121

EP101TC är en mindre modell med en 10 tums kapacitiv pekskärm och den kommer ha Windows Embedded Compact 7 som operativsystem. Den drivs av en Tegra-processor. Den lilla EP101TC kommer väga 672 gram och ha en tjocklek på 12,2 mm.

Video på EP101TC

Asus säger att priserna på Eee Pads kommer hamna mellan 400 och 500 dollar när de släpps under första kvartalet av 2011.

Video på EP121 och EP101TC

VIA: Engadget x 2, jkkmobile x 2ASUS släpper 3D-skärm på 27-tum

Asus har lanserat två nya 3D-monitorer, ASUS PG 276 som med sina 27 tum är för närvarande världens största 3D-monitor med den mindre ASUS VG236H. Båda 3D-monitorerna är stereoskopiska och kräver att man använder sig av NVIDIAs 3D-glasögon. Skärmarna har en svarstid på 2ms.

ASUS PG 276 har två DVI-portar, en HDMI-port och en VGA-port. Den förväntas vara ute i butik i juni och kosta runt 550 dollar.

VIA: Geeky GadgetsAsus Eee Keyboard går äntligen att köpa

Följetången med Asus Eee Keyboard, tangentbordsdatorn, har varit lång men nu är den äntligen till ända när datorn har börjat levereras ut till kunder. Eee Keyboard som det pratats om sedan början på 2009 kostar 599 dollar och kan köpas hos Amazon.

Asus Eee Keyboard har en Intel Atom N270-processor, 1GB i DDR2 RAM-minne, en 5-tums LED multitouch skärm med en upplösning på 800 x 480 pixel, 3st USB 2.0-portar, VGA-utgång, HDMI-utgång, UWB, Wifi 802.11 b/g/n, gigabit-LAN och Bluetooth 2.1. Som operativsystem har Eee Keybord Windows XP Home.

VIA: Slash GearAsus Eee Box EB1007 – med Atom D140

Asus Eee Box EB1007 heter den senaste lilla datorn från Asus. Den enda nyheten är egentligen att EB1007 har fått Intel Atom D410 single core-processorn på 1,66 GHz. Annars har datorn exempelvis Windows XP (7 borde väl vara standard redan?) och annars har den 1 GB i DDR2-minne, hårddisk på 160GB, WiFi 802.11b/g/n, 6st USB-portar, SDHC-kortläsare, S/PDIF, eSATA-port och en VGA-anslutning. Eee Box går att placera bakom en skärm eller platt-TV med hjälp av en VESA-monteringskit.

När denna Eee Box kommer till Sverige är okänt men det dröjer säkert inte särskilt länge.

VIA: übergizmoAsus Eee Keyboard PC – promo video ute

Asus Eee Keyboard PC – vi har väntat och väntat. Men nu skall den dyka upp under april och Asus har släppt en liten reklamvideo på hur förträfflig denna lilla tangentbordsdator skall vara. Eee Keyboard är ett tangentbord med en inbyggd dator och även en integrerad 5-tums pekskärm. Innanför skalet finns en 1,6 GHz Intel Atom-processor, 1GB minne, 16 eller 32 GB SSD, WiFi 802.11 n, Bluetooth och HDMI.

Asus Eee Keyboard PC skall kosta mellan 500 och 600 dollar men om den hittar hit till Sverige och vad den kommer kosta här är fortfarande okänt.

VIA: Geeky GadgetsASUS Cine5 – kompakt högtalare med 5-kanalsljud

ASUS Cine5 är en kompakt högtalare som skall leverera ett surroundljud till datorspelaren. Med sina 5 högtalare skall man kunna få ut ett realistiskt surroundljud även framför datorn. Cine5 är på 28W och är mest ämnad för små rum. I dagsläget är priset och försäljningsstarten okänd.

[Engadget]Asus RT-N56U router – tunn och väldigt snygg

ASUS satsar på en ultratunn och läcker router med sin kommande RT-N56U som visades upp på CeBIT-mässan. Den har stöd för dubbla band (2,4 GHz och 5GHz). Sen skall den vara kompatibel med skrivare och scanners och vara riktigt snabb med 300 000 konkurrerande sessioner samtidigt. Mer än så finns det inte i dagsläget men snygg är den!

[Slippery Brick]Asus Eee Keyboard försenat igen

Asus Eee Keyboard som skall ha kommit ut ett antal gånger under ett års period har blivit försenat igen. I april skall nu Eee Keyboard börjas säljas i butik. Anledningen till förseningarna skall vara att ASUS vill ha kvalitén och användarupplevelsen rätt innan de släpper sin tangentbordsdator. Asus Eee Keyboard innehåller en Atom-baserad PC med ett integrerat 5-tums pekskärm, HDMI-ut och den trådlösa tekniken UWB.

[Engadget]Garmin-ASUS nuvifone A50 – Android i navigatormobil

Nu har Garmin och ASUS gått över till Android och presenterar nuvifone A50. A50 skall ha en riktigt bra GPS-mottagare (vilken är okänt) istället för det vanliga köret med aGPS som är brukligt i andra smartphones. Annars har A50 utrustats med en 3,5 tums HVGA-upplöst kapacitiv pekskärm, 4GB i internminne, 3 megapixel kamera med autofokus, microSD-kortplats och en accelerometer. Att navigera med A50 skall vara lätt med Garmins navigationsprogram som har allt färdigladdat och man slipper ladda ner data genom telefonen. Telefonen levereras med monteringskit till bilen och även laddningskabel för 12V.

Garmin-ASUS A50 kommer släppas i Europa under första halvan av 2010 till ett okänt pris.

[Engadget]Arkiv

Andra bloggar