Nyheter taggade med ‘Bluetooth’

iPad Folio tangentbordsfodral

iPad Folio från KeyCase är ett fodral till iPad som även har ett integrerat Bluetooth-tangentbord inbyggt. Liknar Mini Key till iPhone 4 men iPad Folio går köpa redan idag för 60 pund hos GearZap. Så om man av någon anledning vill göra om sin iPad till en bärbar dator så finns nu möjligheten…

VIA: technabobFodral till iPhone 4 med inbyggt Bluetooth tangentbord

Skulle du vilja ha ett tangentbord för din iPhone 4? Mini Key är ett fodral för iPhone 4 som har den lilla finessen att den har även ett litet tangentbord. Mini Key tillverkas av företaget Nuu och det lilla tangentbordet kopplas ihop med Bluetooth och drivs med ett inbyggt uppladdningsbart batteri.

Till julen skall tangentbordsfodralet hitta till butik för ett pris på ca 70 dollar.

VIA: technabobTablet med inbyggt trådlöst tangentbord

Det låter lite suspekt till en början men är faktiskt en riktigt bra idé när man ser hur Taiji gjort för att inkludera med ett litet Bluetooth-tangentbord med sin nya tablet. Taiji visar upp denna tablet på Computex och har en VIA C7 M-processor, 1GB i RAM-minne men den stora grejen är egentligen tangentbordet som gömmer sig under baksidan. Tangentbordet fungerar med Bluetooth och själva locket som gömmer tangentbordet förvandlas till ett praktiskt ställ för tabletten.

VIA: EngadgetSamsung Wave: 3.3-tums Super AMOLED, Bluetooth 3.0, Bada mm

Samsung gjorde en liten tjuvstartMobile World Congress och presenterade äntligen sin första mobil med gränssnittet Bada. Samsung S8500 Wave är den första mobiltelefonen med Samsungs egna och nya operativsystem Bada och den första med Bluetooth 3.0. Den har också en 3,3 tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 800 x 480 pixlar, 1 GHz processor, 5 megapixel kamera, aGPS, accelerometer, 2 GB eller 8 GB i interminne, WiFi 802.11 n, TouchWiz 3.0 och en microSD-kortplats. Wave har stöd för DivX, XviD, MP3 och WMW och även virtuellt 5.1-ljud och inspelning och uppspelning i 720p.

I april skall Samsung Wave börjas säljas men priset är fortfarande okänt.

Uppdaterat: Samsung Wave börjar säljas i Sverige i maj och kommer kosta 5000 kronor.

Fortsätt läsa för bilder, specifikationer och videos

Fortsätt läsaRobot som kan kontrolleras med Bluetooth

Företaget Robotro är på väg att släppa ett nytt robot-kit för hugade spekulanter i Sydkorea.

Junimotion som roboten heter är 38 cm lång och väger 2,7 kg. Man får själv bygga ihop roboten och den har en ny typ av servos med färre antal kablar som skall göra den mer robust. Det finns en hel del anslutningsmöjligheter till LED-ljus, sensorer, högtalare och även gyro. Roboten kontrolleras genom Bluetooth så den skulle i teorin kunna kontrolleras från en mobiltelefon. Batteritiden är dock endast 30 minuter men det räcker nog för att kunna imponera på dina robotintresserade vänner.

Så vad stoppar mig från att köpa en? Nja, den kostar runt 30000 kr vilket kanske känns lite saftigt för en liten robot.

via: [technabob]Belkin Bluetooth-mottagare för stereon

Bluetooth-mottagare från Belkin

Belkin har lösningen för oss som har lite äldre prylar i stereoracket. Belkin Music Receiver är en bluetooth-mottagare som ansluts med 3,5mm kontakt eller RCA-anslutning till stereon. Med mottagaren inkopplad kan du streama ut musiken från din iPod direkt i stereohögtalarna utan kabelanslutning. Mottagaren kan paras ihop med upp till sex Bluetooth-enheter och kan köpas från Belkin för $50.

via: EngadgetJabra Stone – snyggt Bluetooth-headset

Jabra Stone

Jabra lanserar ett nytt Bluetooth-headset med namnet Stone. Jabra Stone har två inbyggda mikrofoner som använder sig av en teknik kallad Noise Blackout Extreme för att filtrera bort störande ljud från omgivningarna. Volymen ökas och minskas genom att man för ett finger upp eller ner på headsetets utsida, smidigt!. Headesetet är rätt snyggt utformat utan en utstickande mikrofonarm och laddaren är formad som en slipad svart sten.

– Jabra STONE är utan konkurrens vår hittills mest avancerade produkt, och vi är övertygade om att den kommer att förändra synen på Bluetooth-headset framöver. Vi visar med Jabra STONE att attraktiv design och smarta funktioner kan samsas i samma produkt. Den unika formen tillsammans med vår brusreduceringsteknik gör att man nu slipper den irriterande mikrofonarmen, säger Anne R. Rasmussen, som är chef för GN Netcoms Mobile Division.

Jabra Stone väger 7 gram och skall klara 8 timmars samtalstid och 12 dagar i standby. I november 2009 kommer Jabra Stone börja säljas till för ett rekommenderat pris på 1 000 kr.

via: JabraApple Magic Mouse, Bluetooth och multitouch

Apple Magic Mouse

Magic Mouse är den nya Bluetooth-musen från Apple. Så vad har hänt? Det finns fortfarande endast en knapp och scrollhjulet saknas men man har istället en multitouch-yta som gör att man kan med en eller två fingrar utföra kommandon som scrolla, zooma och allt det som vi brukar göra med touchpaden.

Magic Mouse kommer med i de nya iMac-modellerna men kan också köpas separat för 695kr.Spela musik från Spotify i iPhone trådlöst på din stereoanläggning

CHORD Chordette GEM

Har du Spotify till din iPhone? Då kan det vara värt att ta en titt på CHORD Chordette GEM som gör att du kan spela upp Spotifymusik från din iPhone trådlöst till din stereo. Med hjälp av Bluetooth kan man få uppleva musiken från Spotify på stereoanläggningen där hemma. Man kan även spela upp musik från Spotify, internetradiostationer, musikfiler etc från datorn om man har en Bluetooth-sändare (kräver ver 2.0+EDR) eller kan ansluta datorn genom USB.

CHORD Chordette GEM kostar 5500kr inkl. moms och finns i en HiFi-butik nära dig.

Svensk distributör:  digitalbild.se
Jabra Halo – Bluetooth-headset i Stereo

Jabra Halo

Jabra är på väg att släppa ett nytt Bluetooth-headset. Jabra Halo är ett stereo-headset som kan anslutas via Bluetooth till upp till två mobiltelefoner. Räckvidden är upp till 9 meter och du kan även ansluta din musikspelare genom en 3,5 mm stereoplugg. När du inte använder hörlurarna kan du vika ihop dom vilket även fungerar som on/off-knapp.

Headsettet Jabra Halo kommer kosta runt 1000kr.

via: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar