Nyheter taggade med ‘Commodore’

Commodore skall släppa PC:s i retrostil

Commodore USA jobbar vidare med att försöka tillverka datorer för oss gamlingar som älskade sin C64 och Amiga 500.  Nu skall de släppa en dator med namnet Commodore P64 som skall innehålla en Intel Atom-processor, 4GB i DDR3-minne, en hårddisk på 1TB, HDMI-utgång, optisk enhet (DVD eller Blu-ray). Inget speciellt med specifikationerna förutom att den skall se ut som en gammal Commodore C64 till utseendet. Vill du ha en C64 lookalike hemma på skrivbordet?

VIA: EngadgetCommodore Invictus – tangentbord med inbyggd dator

Commodore USA jobbar på med att försöka lansera produkter som någon vill köpa. Nu har man presenterat sin Invictus som är en liten kopia på Asus Eee Keyboard som släpptes i början av maj. Invictus har en Intel Atom-processor och en liten pekskärm istället för ett numeriskt tangentbord. Den har även wireless HDMI, nVidia ION-grafik och en batteritid på 5 timmar. Men till Sverige kommer den nog inte.

VIA: Slippery BrickCommodore tillbaka med tangentbord PC:s

På 80-talet var Commodore en väldigt stor datortillverkare och vi var nog rätt många som hade en Commodore som en första dator. Nu är inte Commodore särskilt stora längre men nu har Commodore USA tänkt tillbaka till storhetstiden och satsar på en dator med inbyggt tangentbord. Sen är egentligen datorn inget nytt utan en Cybernet ZPC-GX31 men med namnet Commodore på skalet så känns allt så mycket mer retro och kul. När och till vilket pris är fortfarande okänt men antagligen kommer datorerna bara släppas i USA.

[Engadget]Arkiv

Andra bloggar