Nyheter taggade med ‘Dell’

Nu försvinner Adamo från Dell’s hyllor

Dell har nu gått ut och sagt att produktlinjen Adamo kommer läggas ner. Adamo skulle vara motsvarigheten till Apples MacBook Air, men har inte uppdaterats senaste åren och var inte på något sätt nyskapande. Dessutom har den en stor nackdel i jämförelse med MBA: priset. 2000 dollar för Adamon i jämförelse med 1400 när MBA släpptes. Även om man sågade ner priset till 700 dollar nyligen hjälpte det ändå inte.

Adamon var inte nyskapande när den kom, och den är inte nyskapande nu när den försvinner från hyllorna.Androidplattan/mobilen Dell Streak i Sverige

Det är lite oväntat att Dells 5-tum lilla Android-surfplatta kom till Sverige men nu är den här i alla fall. Dell Streak har som sagt en 5-tums pekskärm och fungerar även som en mobiltelefon. I Sverige släpps den med Android 2.2. Tekniska specifikationer:

 • 5-tums WVGA (800 × 480) multitouch-skärm
 • 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor
 • 5 MP kamera med autofokus och två LED-blixtar
 • Batteriet kan bytas av användaren
 • Integrerad 3G, Wi-Fi (802.11b/g), Bluetooth 2.1
 • UMTS / GPRS / EDGE
 • Plats för Micro SD-kort med kapacitet upp till 32 GB
 • Skräddarsydd och specialutvecklad version av Google Android 2.2
 • Inbyggt stöd för Microsoft Exchange

Med den svenska versionen av Dell Streak kommer det även med  Leif GW Perssons senaste bok ”Den döende detektiven” utan extra kostnad Dell Streak finns tillgänglig genom ett flertal operatörer, nätbutker och fysiska butiker och kostar ca 5400 kr.Windows Phone 7 är här

Nu har då Microsoft gjort sin stora presentation av Windows Phone 7 – deras nya operativsystem som skall sätta tillbaka dom på kartan i den hårda konkurrensen mot iPhone och Android. En hel del lurar från LG, Samsung, Dell och HTC kommer släppas inom kort och redan i oktober månad kommer vi se Windows Phone 7 lurar i Sverige.

Keynoten om Windows Phone 7 med Steve Ballmer var intressant, speciellt den stora genomgången av gränssnittet av den entusiastiska Joe Belfiore. Skillnaden mot iOS och Android är att Windows Phone 7 satsar på ett gränssnitt dit olika program pushar ut sin information – det mesta skall vara tillgängligt direkt i operativet jämfört med att vara fokuserad på appar. Engadget har en video om du vill se den långa men rätt intressanta presentationen.

Vi kommer under de närmaste dagarna presentera de intressantaste Windows Phone 7 telefonerna.Thunder, Smoke och Flash – Android-lurar från Dell

Dell är på gång med tre nya Google Android-baserade smartphones. Thunder, Smoke och Flash.

Den första är Dell Thunder som har en 4,1 tums WVGA OLED-skärm och en 8 megapixel kamera. Det är Android 2.1 som gömmer sig under skalet med Dells egna ”Stage” användargränssnitt med integrerering av Facebook och Twitter. Det finns även stöd för Flash 10.1.

Dell Smoke har en 2,8 tums QVGA-skärm och ett ihoptryckt QWERTY-tangentbord. Innanför skalet finns en 800 MHz Qualcom MSM7230-processor, en 5 megapixel kamera med autfokus, en microSD-kortplats, WiFi och Bluetooth 2.1 + EDR. Som operativ kommer Smoke ha det nya Android 2.2.

Till sist har vi Dell Flash som har en 3,5 tums WVGA-skärm, 5 megapixel kamera och även här Android 2.2. Som processor kör man också en 800 MHz Qualcomm MSM7230 och det finns även WiFi, Bluetooth 3.0, 3,5 mm utgång och en TV-utgång.

När dessa Dell-mobiler kommer börja säljas, till vilket pris och om vi i Sverige kommer få se dom är fortfarande okänt.

VIA: Geeky GadgetsDell Mini 5 videodemo av Michael Dell

Detta är Dell Mini 5 som här demonstreras av Michael Dell ute i snön i Schweiz.

Dell Mini 5 har en 5-tums skärm, 1GHz Snapdragon-processor och använder sig av Android 1.6 som operativsystem. Kameran är på 5 megapixel och sen har den givetvis WiFi, Bluetooth och 3G. Det hutlösa priset skulle ligga på $1,098 osubventionerad och då vill jag inte ens veta vad den kommer kosta här i Sverige.

En jättetelefon med andra ord. Hmm… tvivlar på att den blir någon större hit.

via: CrunchGearDell Adamo XPS – tunnaste laptopen någonsin

Dell Adamo XPS

Dell Adamo XPS heter denna ultrabärbara dator som är den tunnaste någonsin med sina 0.99 cm. Priset lär ligga på över $2000 men vad den innehåller är fortfarande okänt. Dock rapporterar Business Week att den nya datorn har ett lock som kan öppnas automatiskt genom att dra med fingret över ett fält på locket.

Dell presenterar den nya Adamo XPS datorn den 22 oktober och vi återkommer då med mer information.

Dell Adamo XPS

via: EngadgetLäckt: Dell Mini 11 på gång

Dell Mini 11

Här är en bild på en presentation som visar på vad som komma skall från Dell. En Mini 11 finns på bild och den har fått en 11,6 tums HD-skärm, 250GB hårddisk, 2GB i minne och Windows Vista som operativsystem. Priserna skall börja på $499 (4150kr).

Vi får väl se om denna stämmer och när det i så fall kan tänkas dyka upp.

Via: GizmondoFörsta titten på Dell Studio One 19

Dell Studio One 19

PC Authority har fått en förserie-modell av Dell Studio One 19 som vi skrev om i början på månaden. Den verkar rätt trevlig i sitt utseende även om den inte riktigt är i iMac-klass. Om prislappen är rätt så kan detta vara en variant då Asus Eee Top har en alldeles för liten skärm på 15,6 tum (Studio One 19 har en skärm på 18,6 tum).

PC Authority – First Look: Dell Studio One 19

via EngadgetDell Studio One 19 – allt-i-ett-PC med Multitouch

Dell Studio One 19

Dell Studio One 19 är en liten allt-i-ett-PC med ett rätt trevligt utseende och intressant innehåll. Med en processor på upp till en Intel Core 2 Quad, 4GB i minne, 750GB hårddisk, 6st USB-portar, 1,3 megapixels webbkamera, inbyggd nVidia GeForce 9400-grafik och en Blu-Ray-spelare så kan detta bli en trevlig PC i hemmet. Skärmen är på 18,5 tum och har en upplösning på 1366 x 768 och kan fås som en pekskärm med multitouch. Studio One 19 släpps i Japan den 19 mars men kommer komma till många andra länder senare i vår (Sverige?). Priset börjar på $699 (6300kr) men med alla tillval som man måste ha så hamnar priset nog lätt över 10000kr.

Specifikationer:

 • Processorer:  Intel Celeron, Dual Core Celeron, Pentium Dual Core, Core 2 Duo och Core 2 Quad Core
 • Grafikkort: nVidia GeForce 9200 eller GeForce 9400 integrerade grafikkort
 • Minne: Upp till 4GB
 • Hårddisk: Upp till 750GB
 • Optisk läsare: Slot-in DVD
 • Kortläsare: 7-i-1 kortläsare
 • Portar: 6st USB 2.0-portar

Tillval:

 • WiFi
 • 1,3 megapixels webbkamera
 • Blu-Ray-spelare
 • Multitouch för pekskärmen
 • Säkerhetsprogramvara för ansiktsigenkänning (genom webbkameran)

Dell Studio One 19 Dell Studio One 19 Dell Studio One 19

Pressrelease | via EngadgetDell Inspiron Mini 10 kommer nedbantad till en början

Dell Inspiron Mini 10

Vi i Sverige har just fått Mini 9:an och så har Dell Inspiron Mini 10 dykt upp hos Dell i USA. I första läget verkar det dock vara en rätt tråkig variant av Mini 10 och allt som verkade roligt går inte att beställa till en början. För $399 (3600kr) får man följande specifikationer:

 • Processor: 1,33GHz Intel Atom processor, 533 MHz FSB, 512K cache
 • Operativsystem: Windows XP Home SP3
 • Skärm: 10,1-tums anti-glare skärm (1024 x 576)
 • Hårddisk: 160 GB 5400 rpm SATA HDD
 • Minne: 1 GB DDR2 SDRAM
 • Trådlöst: WiFi 802.11g (1397) Mini Card
 • Grafik: Intel GMA 500
 • Batteri: 24WHr lithiumjon batteri (3-cell)

Så förutom detta kan man betala $50 för att uppgradera processorn till 1,6 GHz men förutom det – inget. Inte mer minne, större hårddisk eller SSD, Linux, 3G mm.

Tydligen skall Mini 10 erbjudas senare i år med mer RAM-minne, Ubuntu Linux, Vista, fler hårddiskar, Bluetooth, GPS, WWAN (3G) och en TV-tuner. Så det känns väl som att om man skulle köpa sig en Mini 10:a så är det nog bättre att vänta till senare i år och då få en dator som har de funktioner som man idag förväntar sig av en modern netbook.

Sen har vi skärmen? Skulle det finnas en variant med upplösning på HD (720p) 1366 x 758? Men det kanske dyker också upp senare.

via BGRArkiv

Andra bloggar