Nyheter taggade med ‘Desire’

Video: En titt på HTC Desire HD

HTC Desire HD är en riktigt intressant mobil och en kommande konkurrent för iPhone 4 och Samsung Galaxy S. Nu har HTC släppt en video där de går igenom många funktioner på nya Desire HD och deras uppgradera användargränssnitt HTC Sense.

Desire HD har rätt imponerande hårdvara med en 4,3 tums WVGA pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar, en 8 megapixel kamera med dubbla LED-blixtar, 1 GHz Snapdragon-processor, 768 MB i RAM-minne, Android 2.2 som operativsystem och 1,5 GB i lagringsutrymme. En trevlig sak är också att Desire HD har ett unibody chassi som är utfräst av en bit aluminium vilket gör den robust.

I oktober kommer HTC Desire HD till ett pris på strax under 6000 kr.

VIA: Geeky GadgetsHTC Desire Z – Android-mobil med utfällbart tangentbord

HTC Desire Z heter den andra Android-mobilen som HTC presenterade idag. Desire Z har ett utfällbart QWERTY-tangentbord, en 3,7-tums LCD-skärm med en upplösning på 800 x 480 pixlar och en kamera på 5 megapixel med stöd för videoinspelning i 720p.

I oktober beräknas Desire Z landa på butikshyllan.

Fortsätt läsaAMOLED vs Super AMOLED vs LCD i direkt solljus

Att LCD vinner över AMOLED-skärmar i direkt solljus är ingen överraskning men med de nya Super AMOLED-skärmarna börjar skillnaderna bli små. Den gregiska bloggen Techblog har tagit sig en titt på Samsung Galaxy S (4-tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar), en HTC Desire (3,7-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar och jämfört dessa med en Sony Ericsson Xperia X10 (4-tums TFT LCD-skärm med en upplösning på 480 x 854 pixlar).

I videon kan vi fortfarande se att LCD:n är bättre men Super AMOLED närmar sig och är riktigt bra jämfört med vanliga AMOLED.

VIA: EngadgetHTC Desire – recension hos Swedroid

Äntligen har HTC Desire landat på butikshyllorna i Sverige och Swedroid är inte sena med att göra en recension av vad som jag antar i alla fall skall vara Android-mobilen nr 1.

Och även de verkar gilla HTC Desire och du kan läsa hela den långa recensionen hos Swedroid.

KÄLLA: SwedroidHTC Desire blir recenserad

HTC Desire har hamnat i händerna på Engadget-gänget och de har gjort en liten recension på denna monstermobil från HTC. De jämför den med Google Nexus One och även om det i stort sett är samma mobil så verkar den faktiskt vara så att HTC Desire är något bättre. För oss i Sverige finns det ju inte särskilt mycket att snacka om då Google inte tycker att vi skall köpa en Nexus One då vi inte får köpa den utan att importera den från USA.

Läs Engadgets recension.HTC Desire kommer till Telia den 22 mars

HTC Desire kommer släppas hos Telia den 22 mars meddelar de idag genom Twitter. HTC Desire är en förbättrad Nexus One kan man säga – Googlemobilen som inte släpptes i Sverige. Förändringar mot Nexus One är bl.a. en optisk trackpad och utrustats med HTC:s egna gränssnitt Sense. HTC Desire har även en 3,7 tums WVGA AMOLED pekskärm, en processor på 1 GHz, 5 MP kamera och den kör Androd 2.1 som operativ.

Uppdaterat: Priset för HTC Desire osubventionerat är 5495 kr.HTC Desire – ny monstermobil med Android

HTC Desire är nya flaggskeppet när det gäller Android-mobiler. Skärmen är en 3,7 tums WVGA AMOLED pekskärm och processorn är en Qualcomm Snapdragon på 1 GHz. Annars har Desire även en 5 MP kamera med blixt, GPS, aGPS, microSD-kortplats och en optisk joystick.

Som operativ får man Android 2.1 med en ny version av HTC Sense som skall vara uppgraderat med fokus på sociala medier, Internet och e-post.

Enligt Dustin skall HTC Desire kosta 4295 kr och preliminär säljstart är den 29 mars 2010.

Andra som skrivit om Desire: Aftonbladet, IDG, Engadget,Arkiv

Andra bloggar