Nyheter taggade med ‘Eee’

Commodore Invictus – tangentbord med inbyggd dator

Commodore USA jobbar på med att försöka lansera produkter som någon vill köpa. Nu har man presenterat sin Invictus som är en liten kopia på Asus Eee Keyboard som släpptes i början av maj. Invictus har en Intel Atom-processor och en liten pekskärm istället för ett numeriskt tangentbord. Den har även wireless HDMI, nVidia ION-grafik och en batteritid på 5 timmar. Men till Sverige kommer den nog inte.

VIA: Slippery BrickASUS släpper flera modeller av Eee Pad

Asus har nu officiellt på Computex presenterat flera modeller av Eee Pad.

EP121 är den större av Eee Pad-modellerna. Den har en 12 tums skärm, Intel Core 2 Duo CULV-processor, Windows 7 Home Premium, USB-port(ar), webbkmare och en batteritid på upp till 10 timmar. Det kommer även finnas en dockningsstation med tangentbord och med EP121 i dockningsstationen ser den ut som vilken bärbar dator som helst – en intressant lösning för dom som vill ha en tablet men bara ibland.

Video på EP121

EP101TC är en mindre modell med en 10 tums kapacitiv pekskärm och den kommer ha Windows Embedded Compact 7 som operativsystem. Den drivs av en Tegra-processor. Den lilla EP101TC kommer väga 672 gram och ha en tjocklek på 12,2 mm.

Video på EP101TC

Asus säger att priserna på Eee Pads kommer hamna mellan 400 och 500 dollar när de släpps under första kvartalet av 2011.

Video på EP121 och EP101TC

VIA: Engadget x 2, jkkmobile x 2Asus Eee Keyboard PC – promo video ute

Asus Eee Keyboard PC – vi har väntat och väntat. Men nu skall den dyka upp under april och Asus har släppt en liten reklamvideo på hur förträfflig denna lilla tangentbordsdator skall vara. Eee Keyboard är ett tangentbord med en inbyggd dator och även en integrerad 5-tums pekskärm. Innanför skalet finns en 1,6 GHz Intel Atom-processor, 1GB minne, 16 eller 32 GB SSD, WiFi 802.11 n, Bluetooth och HDMI.

Asus Eee Keyboard PC skall kosta mellan 500 och 600 dollar men om den hittar hit till Sverige och vad den kommer kosta här är fortfarande okänt.

VIA: Geeky GadgetsAsus Eee Keyboard – en dator i tangentbordet

Ett tangentbord...med en dator?

Asus Eee Keyboard har synts till på CES-mässan och nu har även specifikationerna på detta tangentbord dykt upp. Eee Keyboard som är till storleken som ett normalstort tangentbord innehåller en 5-tums skärm, en 1,6GHz Intel Atom-processor, 1GB i RAM-minne, 16/32GB SSD-disk och Bluetooth. När det gäller portar har den trådlöst HDMI, 2st USB 2.0, VGA, HDMI och audio in och ut. Som operativsystem får man Windows XP Home. I dagsläget är pris och releasedatum okänt men enligt Asus VD så kommer den släppas inom 3-6 månader. Något att ha framför TV:n?

via GizmodoArkiv

Andra bloggar