Nyheter taggade med ‘FaceTime’

iPad 2 till Sverige i mars

iPad 2 är nu officiellt lanserad av Apple. Den nya modellen har dubbla kameror, snabbare processor och är både tunnare och väger mindre än föregångaren. Den 25 mars kommer iPad 2 till Sverige och kommer kosta lika mycket som iPad gjort. Denna gång kommer iPad i färgerna svart och vit.

Uppgraderingen mot första generationens iPad är främst processorn som har uppgraderats till en dubbelkärnig Apple A5-processor, de dubbla kamerorna (VGA och 720p), ett gyroskop och att den är både tunnare (8,8 mm jämfört med 13,4 mm) och ca 100 gram lättare (lite beroende på modell). Grafiken skall vara runt 9 gånger snabbare än på första generationens iPad.

Skärmen är den samma, dvs en 9,7 tums skärm med en upplösning på 1024×768 och inte den Retina-skärm som det spekulerades om länge. Även batteritiden är 10 timmar som tidigare.

Som operativsystem får vi den nya versionen iOS 4.3 med stöd för FaceTime och PhoneBooth.

iPad 2 har fått även nya smarta skal kallade Smart Covers och som sätts fast magnetiskt, de är tunna och kan vikas ihop till ett stöd när man skriver eller tittar på film. Riktigt enkelt, smidigt och tar nästan ingen plats alls.Limer ringer Apple med FaceTime

Apple har med sin iPhone 4 skapat en funktion kallad FaceTime som gör att folk med iPhone 4 kan ha videosamtal med varandra genom en Wifi-anslutning (dock kommer väl 3G-stöd nästa år får vi hoppas). Dock har inte alla en bekant som också äger en iPhone så därför kan man ringa Apple för att testa FaceTime-funktionen. Apple låter anställda svara så att alla kan testa hur det fungerar.

I videon ovan får Apple ett samtal med Limer som är en grön limefärgad docka som verkligen gillar sin nya iPhone. Kul att de anställda på Apple har humor!

VIA: GizmodoArkiv

Andra bloggar