Nyheter taggade med ‘Google’

Google Nexus player är äntligen här i Sverige

Äntligen har Google Nexus player lanserats i Sverige. Den går att köpa direkt från Google Store för 990kr. Men det är säkert bara en tidsfråga innan du hittar den i de vanliga teknikbutikerna också.

Nexus Player
Fortsätt läsaUppackning av Sony Ericsson Xperia arc

Ja då har Sony Ericsson Xperia arc hittat till Swedroids-redaktion och de har givetvis gjort en trevlig uppackningsvideo. Sony Ericssons kommande Android-flaggskepp kommer i månadsskiftet och kommer kosta runt 5000 kr. I förpackningen finns förutom telefonen, ett stereoheadset, strömadapter, microHDMI-kabel, microUSB-kabel och ett 8GB microSD-kort.

VIA: SwedroidSony Ericsson Walkman-mobiler med Android?

Sony Ericsson har en liten teaserkampanj med text som antyder att deras Walkman-serie av mobiltelefoner kan bli Androidifierade. ”A smarter Walkman phone is coming soon” kan väl egentligen betyda rätt mycket men det troligaste är väl att Walkman-mobilerna får Android, eller?

VIA: Geeky GadgetsRykten om en mindre och billigare iPhone-modell

Enligt Bloomberg så har Apple planer på att utveckla nya modeller av iPhone. Dessa olika modeller tas fram för att konkurrera med Android-tågets billiga och bra smartphones.

En liten modell av iPhone (har ryktats om tidigare, då kallad iPhone nano) skall vara till storleken en tredjedel mindre än iPhone 4 och kosta runt 200 dollar. Till stora delar skall samma delar användas som i iPhone 4 och denna modell kan presenteras i mitten på året. Dock ger källan till ryktet en indikation om att det inte är klart om modellen kommer släppas eller inte.

Apple fortsätter även utvecklingen av iPhone med inbyggt SIM-kort som skulle innebära att man kunde ändra operatör genom att ändra i mjukvaran istället för att byta ett fysiskt SIM-kort.

VIA: MacRumorsSony Ericsson Xperia Play – reklamfilmen

Den norska sidan Droidnytt har lyckats hitta en reklamfilm för kommande Sony Ericsson Experia Play. Det var tydligen så att Sony Ericsson råkade publicera den på sin YouTube-kanal i en liten sekund men det räckte för att någon hann ladda ner den.

Xperia Play är en Android-mobil med dedikerade spelknappar.

Specifikationer:

 • 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor
 • Playstation-knappar
 • Touchpad
 • 5 Megapixels kamera med HD-inspelning (720p)
 • 4 tums pekskärm med Bravia-teknologi
 • Kan spela PSP-spel skapade för Android (vad det nu betyder exakt)
 • VIA: Droidnytt  Video på Motorola Xoom – tablet med Honeycomb

  Här är en video från intomobile som tar sig en titt på Motorola Xoom – en tablet med Android 3 (Honeycomb) och med en NVIDIA Tegra 2-processor. Med Honeycomb som är anpassad för tablets så kan nog Android-världen ta en bit av marknaden som domineras av Apple med sin iPad.

  Motorola Xoom har en NVIDIA Tegra 2 dual-core processor på 1 GHz, 10,1-tums skärm och kan leverera ut 1080p HD-video genom HDMI.

  VIA: Daily Mobile  Androidplattan/mobilen Dell Streak i Sverige

  Det är lite oväntat att Dells 5-tum lilla Android-surfplatta kom till Sverige men nu är den här i alla fall. Dell Streak har som sagt en 5-tums pekskärm och fungerar även som en mobiltelefon. I Sverige släpps den med Android 2.2. Tekniska specifikationer:

  • 5-tums WVGA (800 × 480) multitouch-skärm
  • 1 GHz Qualcomm Snapdragon-processor
  • 5 MP kamera med autofokus och två LED-blixtar
  • Batteriet kan bytas av användaren
  • Integrerad 3G, Wi-Fi (802.11b/g), Bluetooth 2.1
  • UMTS / GPRS / EDGE
  • Plats för Micro SD-kort med kapacitet upp till 32 GB
  • Skräddarsydd och specialutvecklad version av Google Android 2.2
  • Inbyggt stöd för Microsoft Exchange

  Med den svenska versionen av Dell Streak kommer det även med  Leif GW Perssons senaste bok ”Den döende detektiven” utan extra kostnad Dell Streak finns tillgänglig genom ett flertal operatörer, nätbutker och fysiska butiker och kostar ca 5400 kr.  LG Optimus 2X – dubbelkärnig smartphone

  LG Optimus 2X är den första dubbelkärniga smartphonen som presenteras. Processorn är en Tegra 2 och den har en klockfrekvens på 1 GHz. Med sin processorkraft klarar Optimus 2X skicka ut full HD, 1080p, via HDMI och filma med en kamera på 8 megapixel. Den har även en kamera på 1,3 megapixel för videosamtal. Skärmen är en 4-tums pekskärm med WVGA-upplösning och den har även 8 GB i lagringsutrymme vilket kan uppgraderas med ett microSD-kort upp till 32 GB.

  Batteriet är tyvärr på rätt vanliga 1500 mAh så det återstår att se hur batteritid telefonen får med sin krafttörstande processor. LG släpper Optimus 2X i Korea under nästan månad och till Europa skall den dyka ett par veckor efter det.

  VIA: Engadget.  Video på Sony Ericsson Zeus Z1

  Sony Ericssons kommande Playstation-mobil Zeus Z1 är antagligen på gång inom kort med tanke på att det läcker rätt vilt just nu. Vill vi ha en Android-lur med dedikerade spelknappar? Ja? Kanske? Nja? Njet?

  VIA: SEMC Blog  Hands on video – Google Nexus S

  Google Nexus S är ett samarbete mellan Google och Samsung. Nexus S har en 4 tums skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar och nya Android 2.3. Nexus S har en processor på 1 GHz, Wifi, Bluetooth 2.1, GPS och NFC(Near Field Communication).

  Nexus S börjar säljas i USA den 16 december och till Sverige kommer den i början av nästa år. Priset hamnar på ca 5000 kr.

  VIA: Daily Mobile  Arkiv

  Andra bloggar