Nyheter taggade med ‘GPS’

Dags för Yoda att leda oss rätt

Vi skrev för någon månad sedan om att man kunde få Darth Vader att hjälpa dig fram i trafikvimlet. Nu har TomTom samarbetat även med rebellerna och släppt en version med Yoda. I vanlig manér har det även släppts en video om hur det var att ha Yoda i inspelningsstudion.

VIA: Nerd ApprovedTomTom goes Star Wars

TomTom har äntligen insett vilka vi vill skall leda oss fram i trafikkaoset. Rösterna i bilnavigatorerna kan ju bytas ut till diverse skådespelare men nu kan man få självaste Darth Vader att leda oss fram i trafiken. Just nu kan man köpa Darth Vaders röst för 8 pund men även C-3PO, Yoda och Han Solo skall dyka upp med en månads mellanrum.

Se det något roliga klippet med Darth Vader i inspelningsstudion.

KÄLLA: TomTom
VIA: TechnabobNokia Booklet 3G – bilder + video på Nokias minibärbara med Windows 7 & GPS

Nokia Booklet 3G

Nokia presenterade idag lite oväntat en ny bärbar dator. Nokia Booklet 3G som den kommer heta liknar en netbook till storlek men är något mer intressant än den normala netbook-datorn. Det finns en Intel Atom-processor under skalet men skärmen på 10,1-tum skall vara högupplöst och Booklet 3G skall vara gjort i aluminium. Inbyggt mobilt bredband och A-GPS finns gör den än mer attraktiv.

Den 2 september får vi veta mer då Nokia skall presentera den på riktigt. Vi har dock samlat ihop det som går att hitta för tillfället.

Specifikationer:

 • Skärm 10,1 tum med HD-upplösning
 • Processor: Intel Atom
 • Mått: 264 x 185 x 19,9 mm
 • 3G: Ja  med hot-swappable SIM-kort
 • Vikt: 1,25 kg
 • Operativ: Windows 7 (antagligen)
 • Batteritid: upp till 12 timmar
 • Trådlöst: WiFi, Bluetooth
 • GPS: Ja, A-GPS med Ovi Maps
 • Portar: HDMI
 • Material: Aluminium

Video:

Bilder:

Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G

Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G Nokia Booklet 3G

via: Engadget, IDG.seHitta tillbaka till bilen med GPS-lokalisering

Vart ställde jag bilen igen?

Om du åker in en storstad där du inte varit tidigare kan det vara svårt att hitta tillbaka till bilen när man väl shoppat klart. Med hjälp av denna lilla fjärrkontrollliknande pryl kan du när du parkerat bilen trycka in en knapp i 2 sekunder och därefter kan du hitta tillbaka till samma punkt. När du vill tillbaka till bilen så följer du den röda pilen och när du väl närmar dig så börjar pilen blinka när avståndet är under 50 meter och vid ett avstånd på 15 meter så blir pilen blå. Smidigt va?

Sen fungerar denna GPS Location Finder även som en USB-dongle till din dator så du får en GPS om du har ett kartprogram till datorn och den har även en loggfunktion som gör att du kan spara ner GPS-kordinater till en textfil så du kan se exakt hur du färdats under din resa.

GPS Location Finder kan köpas hos Chinavasion för $54 (450kr).

Via: OhGizmo!Garmin Oregon 550

090511-garmin-oregon01
Tillverkaren Garmin har släppt en ny stöttålig GPS-modell som går under namnet Oregon 550. Den har en 3-tums pekskärm, en inbyggd kamera på 3.2-megapixel (autofokus 4x zoom), kompass, och en kraftig GPS-mottagare. Den vattentäta GPS:en kostar $500 (4 000 kr).

Via: LikecoolASUS Eee PC T91 – touchscreen netbook i juni

Asus Eee PC T91

Asus Eee PC T91 är en liten 9-tums netbook som dök upp första gången på CES i januari men sedan dess har den inte riktigt synts till. Nu skall den vara på väg ut på marknaden i England för £449 (5500kr). Asus Eee PC T91 som är en netbook med pekskärm skall tydligen ha en inbyggd TV-tuner och GPS. Om detta stämmer i den slutgiltiga versionen är inte känt men man kan ju hoppas. När T91 kommer dyka upp i Sverige är dock okänt.

Asus | Via: Engadget, ElectricpigGarmin-Asus M20 – navigering med Windows Mobile

Garmin-Asus M20

Garmin och Asus som börjat samarbeta om att tillverka mobiltelefoner med stort fokus på navigering har visat upp sin andra modell och den får namnet Garmin-Asus M20. M20 är en rätt liten mobiltelefon med en 2,8-tums pekskärm med en upplösning på 640 x 480 pixlar. Navigeringen är fullt integrerat i operativet som är Windows Mobile 6.1. Om du tar fram dina kontakter kan du direkt få se på kartan var de bor. Om du sedan vill åka till dom får du med ett par knapptryckningar igång navigatorn som ger dig instruktioner hur du skall ta dig till den platsen.

Garmin-Asus M20 skall dyka upp på marknaden innan slutet på andra kvartalet i år.

Garmin-Asus M20 Garmin-Asus M20 Garmin-Asus M20

Via: BGRSony Ericsson G705 – bilder och specifikationer

Sony Ericsson har presenterat G705. Vi har tidigare skrivit om G705 då det har läckt ut bilder på den och senast var det ett filmklipp. Det verkar som G705 blir en telefon med mycket att erbjuda då den har en 2,4-tums skärm som kan rotera automatiskt, WiFi, aGPS med Google Maps, en fullfjädrad HTML-webbläsare och man kan ladda upp sina filmklipp direkt till YouTube.

Samtidigt presenterade Sony Ericsson även G705u som är i stort sett samma telefon förutom att det är Sony Ericssons första UMA-telefon som klarar av att ringa genom WiFi-nätet. G705u kommer i första hand säljas genom operatören Orange så vi får väl se när den kan tänkas dyka upp i Sverige.

G705 skall finnas i butik under det fjärde kvartalet i år.

Specifikationer:

 • Skärm: 2,4-tums TFT skärm med 262,144 färger
 • Kamera: 3,2 megapixels-kamera
 • Nät: Fyrbands GSM med EDGE (850/900/1800/1900), Turbo-3G
 • Internet: Fullfjädrad HTML-webbläsare, RSS-läsare
 • Minne: 120MB inbyggt
 • Minneskort: 1GB Memory Stick Micro™ (M2™)
 • Trådlöst: Bluetooth stereo (A2DP), WiFi
 • Annat: FM Radio
 • Färger:Silky Gold och Majestic Black
 • Batteritid: 4 timmars taltid, 350 timmar i standbyläge
 • Mått: 95 x 47 x 14,3 mm
 • Vikt: 98 gram
Blaupunkt Travelpilot 700 – GPS med kamera

Tillverkarna av GPS:er strävar efter att få en så realistisk vy som möjligt för att underlätta för oss bilförare. Nu ha Blaupunkt tagit detta ett steg längre och skapat Travel Pilot 700 som har en inbyggd kamera på baksidan av enheten som filmar vägen framför bilen. På skärmen på Travel Pilot 700 visas vägen framför och man fäller in körinstruktioner på den uppspelade filmen.

Blaupunkt Travel Pilot 700 kan även känna in trafikskyltar, har röststyrning, WLAN, DVB-T digitalmottagare, Bluetooth och trafikinformation.

Priset skall ligga på $740 (4850kr).

Via EngadgetVideo på Knightrider GPS från Mio

Killarna på Crunchgear har fått tag i en tidig version av Mios Knightrider GPS som vi skrev om tidigare och du kan se videon på den otroligt nostalgiska GPS:en hos dom.

Video hos CrunchGearArkiv

Andra bloggar