Nyheter taggade med ‘hårddisk’

OCZ Vertex 3 – riktigt snabb SSD-disk

OCZ Technology har presenterat sina nya serier av SSD-diskar kallade Vertex 3 och Vertex 3 Pro. Båda kopplas in i SATA 6Gps portar och använder sig av en Sandforce SD-2200-processor för att ge SSD-diskarna en skrivhastighet på hela 550 MB/s och en läshastighet på 500 MB/s.

Pro-serien har mer funktioner för företagsanvändare med bättre tillförlitlighet och den använder sig av MLC NAND-minnen. Vertex 3 kommer i storlekarna 120 GB och 240GB och Vertex 3 Pro kommer i storlekarna 100GB, 200GB och 400GB. Priset är i dagsläget okänt.

VIA: technabobPlayboy släpper hårddisk med en del extramaterial

Playboy har släppt en extern hårddisk och laddat den med lite extramaterial. Disken i sig är på 250 GB och kostar 300 dollar vilket är rätt saftigt för en disk av den storleken. Dock är väl extramaterialet det man betalar för, Playboy har valt att fylla disken med digitala versioner av varje Playboy som givits ut sedan 1953…

VIA: SlipperyBrickSeagate Momentus XT kombinerar hårddisk med SSD

Seagate har lanserat hybriddisken Momentus XT som kombinerar en vanlig hårddisk med en SSD-disk. Hårddisken är en SATA-disk på 7200 rpm kombinerat med en SSD-disk på 4 GB. Disken har även en programvara som övervakar användningen av disken och optimerar prestandan med hjälp av SSD-disken.

Momentus XT kommer i storlekarna 250, 320 och 500 GB och kostar från 113 dollar.

VIA: Geeky GadgetsOWC släpper 2,5-tums SSD på 480 GB

Nu börjar SSD-diskarna komma upp i storlekar som är intressanta. Det är företaget Other World Computing, OWC, som släpper en 2,5-tums SSD-disk på 480 GB.  OWC Mercury Extreme Pro SSD kommer i fyra olika storlekar – 60, 120, 240 och 480 GB och skall leverera datahastigheter på 285 MB/s.

Modellerna kan för närvarande förhandsbeställas för både PC och Mac och priserna ligger på 220 dollar (60GB), 380 dollar (120GB), 700 dollar (240GB) och saftiga 1580 dollar för disken på 480 GB.

Så nu är diskarna i rätt storlek – synd bara att prislappen inte är riktigt i fas med verkligheten än.

VIA: EngadgetBuffalo SSD-diskar för äldre datorer

Buffalo har släppt nya SSD-diskar för dem som vill uppgradera sin dator utan SATA-kontakter. Så om du har den gamla hederliga IDE-kontakten (PATA) så finns det nu en chans att byta ut den gamla trötta disken till en fräsch SSD. Minnet innehåller MLC NAND Flash minneskretsar, 64 MB i cacheminne och har en överföringshastighet på 101.3 MB/s.

SSD-diskarna har modellnamnet SHD-NHPU2 och priserna för 32 GB är 250 dollar, 64 GB för 360 dollar och 128 GB för 630 dollar. Har inte hittat någon information om när de kan tänkas dyka upp i Sverige.

VIA: Geeky GadgetsNostalgiskt värre med USB-hårddisk i ett VHS-band

Har du som jag härliga minnen från 80-talet då alla klassikerna kom ut och man tittade på filmer som Stjärnornas Krig och The Goonies om och om igen? Med VHS-banden uppstod en lång stunds väntan när man skulle spola tillbaka bandet och i videobutiken blev man nästan lynchad om man råkat glömma att spela tillbaka ett band.

Om du vill få en gammal klassiker till ditt nu så moderna skrivbord så kan du ta en titt på CentennialMerchants butik på Etsy där man kan köpa klassikerna med ett något modernare innanmäte. I videobanden finns en extern hårddisk i någon av storlekarna 320, 500 eller 640GB och du kan själv välja om det är nån speciell film du önskar. Banden kostar från ca $105 (ca 800kr).

Det är nog egentligen enklare och roligare att hitta en gammal klassiker i gömmorna på vinden och fixa en egen hyllning till sin favoritfilm med en skruvmejsel, lim och en borrmaskin.

via: Geeky GadgetsUNITEK 3,5-tums dockningsstation

UNITEK 3,5 tums Multifunctional Bay

Flyttar du stora mängder data mellan två stationära datorer med en hårddisk så kan denna dockningsstation från UNITEK vara en intressant lösning. Den fåt plats i en 3,5 tums plats och man kan ansluta en 2,5 tums SATA HDD direkt i den. Det finns även en kortläsare för de vanligaste minneskortformaten (förutom Compact Flash) och det finns även en 4-pinnars Molex-kontakt och en e-SATA-port. Dockningsstationen kostar $49 (390kr) men då ingår inte heller någon hårddisk.

UNITEK 3.5″ Multi-Functional Bay |Via: OhGizmo!PhotoFast släpper PCIe-baserad SSD-disk på 1TB

PhotoFast G-Monster PCIe 1TB SSD

Företaget PhotoFast har presenterat sin nya G-Monster-serie av PCIe-baserade SSD-diskar. De kommer finnas tillgängliga i storlekarna 256GB, 512GB och 1TB. Den nya G-Monster serien skall klara av läshastigheter på 750MB/s och skrivhastigheter på 700MB/s.

Om och när en sån här SSD-disk på 1TB dyker upp i Sverige är okänt och även priset är okänt.

via OhGizmo!Toshiba presenterar framtidens hårddisk

Toshiba - king of speed

Toshiba har presenterat FeRAM – ett minne som är 100 000 gånger snabbare än EEPROM och som använder mycket mindre energi. Toshiba har lyckats få fram en 128 Megabit stor modul med hastigheten 1.6GB/s. Man kan säga att FeRAM-minnen är ungefär lika snabba som ett vanliga RAM-minnen men att informationen sparas på den när den blir strömlös. Så vanliga hårddiskar och SDD-diskar kommer vara rätt mycket stenålder när FeRAM-moduler hittar ut på marknaden.

Sätt fart nu Toshiba!

via AkihabaranewsIomega Media Xporter – USB-hårddisk för PS3 och Xbox 360

Nu släpper Iomega en 160GB USB-hårddisk speciellt framtagen för spelkonsollerna Playstation 3 och Xbox 360. Iomega Media Xporter som den heter har anpassats så man slipper bry sig om filformat och dylikt som kan uppstå med vanliga USB-hårddiskar i kombination med spelkonsollerna.

Användaren kan fylla hårddisken med musik, foton och filmer och genom programvaran Prism Video Converter MX konverteras filerna till filformat kompatibla med spelkonsollerna.  Sedan är det bara att koppla in Xporter till Xbox 360 eller Playstation 3. Disken skall vara lätt att kontrollera med en handkontroll

Priset, $114

www.iomega.comArkiv

Andra bloggar