Nyheter taggade med ‘HDMI’

Bilder och video på nya Xbox 360

Xbox 360 fick en ny kostym på E3-mässan i dagarna. Den nya konsollen har inga dramatiska förändringar men har ett nytt skal i svart pianolack, en 250GB hårddisk, inbyggd Wifi, inbyggd Aux-port för Kinect och hela konsollen har blivit mycket mycket tystare.

I Europa skall den nya Xboxen kosta 250 euro.

VIA: EngadgetAsus Eee Keyboard går äntligen att köpa

Följetången med Asus Eee Keyboard, tangentbordsdatorn, har varit lång men nu är den äntligen till ända när datorn har börjat levereras ut till kunder. Eee Keyboard som det pratats om sedan början på 2009 kostar 599 dollar och kan köpas hos Amazon.

Asus Eee Keyboard har en Intel Atom N270-processor, 1GB i DDR2 RAM-minne, en 5-tums LED multitouch skärm med en upplösning på 800 x 480 pixel, 3st USB 2.0-portar, VGA-utgång, HDMI-utgång, UWB, Wifi 802.11 b/g/n, gigabit-LAN och Bluetooth 2.1. Som operativsystem har Eee Keybord Windows XP Home.

VIA: Slash GearT-shirt för hifi-nörden

Om du gillar du maffiga förstärkare med mer in och utgångar än du kan räkna till så finns det nu en t-shirt som är ämnad för dig. Hela ryggen täcks av olika in och utgångar men tyvärr finns det bara två HDMI-anslutningar och vem använder SCART numera? Men om du kan bortse från detta så kan AV t-shirten köpas hos threadless för $18 (130kr).

[OhGizmo!]Bluff och båg i HDMI-världen

Slösa dina pengar på Wireworld

Detta med kablar har varit en ganska smålurig värld där svindyra kablar lovat så mycket bättre ljudkvalité baserat på det ena och det andra. Sen när verkligheten har blivit digital har kabeltillverkarna försökt hänga med och det är inte ovanligt med guldpläterade optiska kablar som absolut inte har något med den digitala signalen att göra.

HDMI är en standard som är digital och det fungerar absolut lika bra med en kabel från Biltema som det gör med denna nya kabel från Wireworld. Skillnaden? 1,5 meters HDMI-kabel på Biltema kostar 139kr men för denna nya Platinum Starlight kabel från Wireworld får du betala ca 7500 kr för en meters kabel.  Valet är väl lätt? Wireworld kabeln är säkert mycket snyggare också!

Wireworld | via: EngadgetXtreamer – ny mediaspelare med lågt pris

Xtreamer

Xtreamer Media Center är en ny mediaspelare som skall konkurrera med de mer etablerade mediaspelarna med sitt pris. Xtreamer klarar av att spela full HD-filmer med 1080p-upplöning och kommer med Realteks nya krets RTD1283 på 400 MHz. Den klarar av de flesta normala videof0rmat, även MKV och H.264-komprimering och Flash-video (FLV). Även de flesta musikformaten klaras av, inklusive FLAC. På bildsidan klaras det av bl.a. JPEG, TIFF, BMP och GIF och man kan spela upp bakgrundsmusik medan man tittar på sina bilder.

Xtreamer har USB2.0 (för att ansluta extern HDD), HDMI 1.3, digital optisk ljudutgång och nätverksanslutning. Som tillval finns trådlöst nätverk (802.11n) med stöd för WEP och WPA. Det finns även en plats för en inbyggd SATA-hårddisk. Xtreamer har även en inbyggd webbportal så att man lätt kommer åt exempelvis YouTube och Picasaweb på Internet.

Xtreamer kostar 1395:- inkl. moms och kan köpas direkt hos Xtreamer.nu.Asus Eee Keyboard kommer i maj-juni

Asus Eee Keyboard

Asus Eee Keyboard skall komma runt maj-juni enligt Jonney Shih på Asus som pratat om det på CeBit-mässan. Eee Keyboard är ett tangentbord som innehåller en komplett dator och en liten 5-tums skärm där det numeriska tangentbordet brukar sitta. Det skall komma ut två versioner där en har trådlös HDMI och den andra vanlig HDMI och priserna skall hamna på mellan $400-$600 (3700-5500kr) men vad den kommer kosta i Sverige (och om den kommer ut i Sverige) är fortfarande okänt.

Vi har tidigare skrivit om specifikationerna på Asus Eee Keyboard och det kommer i stort sett vara som en rätt vanlig netbook med en Intel Atom-processor på 1,6 GHz, 1GB i RAM-minne, 16/32 GB:s SSD-disk, WiFi, Bluetooth, 2st USB 2.0, VGA, audio in och ut. Det ovanliga blir då HDMI eller trådlös HDMI och en liten inbyggd 5 tums skärm vid sidan av tangentbordet.

Asus Eee Keyboard

via GizmodoGrand HD Cinema konverterar USB till HDMI

Grand HD Cinema

Japanska Lancerlink och Taiwanesiska GRANDTEC har släppt Grand HD Cinema som är en intressant videokonverterare från USB till HDMI. Med hjälp av denna lilla konverterare kan man få ut datorbilden till en platt-TV, projektor eller en skärm som har HDMI-anslutning. Upplösningen är högst 720p och Grand HD Cinema har drivrutiner endast för Windows XP/Vista. Du skall ha en dator med minst en 2.4 GHz Pentium 4 processor eller bättre för att kunna använda denna lilla pryl som säljs i Japan för ungefär 1200kr.

Grand HD Cinema | via ElectronistaLancerlink lanserar trådlös HDMI-hub

HDMI -> trådlöst

Företaget Lancerlink är på gång att börja sälja sin nya trådlösa HDMI-hub i Japan. Den kan sända HD videos (24/30p) trådlöst med hjälp av 802.11 a/n RFIC standarden. HD-Wireless RD&TD som den heter har 3st HDMI-portar för att kunna ansluta olika typer av enheter. När man kan köpa den här i Sverige är okänt och priset är även det okänt för tillfället.

Lancerlink | via TechfreshAsus Eee Box får HDMI

Asus släpper två nya varianter på sin Eee Box och båda har begåvats med HDMI-anslutningar. B204 & B206 som modellerna heter kan nu anslutas med HDMI-anslutning till TV:n. Det finns även med en ny programvara som heter Eee Cinema som är en fullfjädrad mediaspelare som även klarar av video i HD-upplösning. Under skalet hittar vi en Intal Atom N270 1.6 GHz-processor, 1GB RAM, en hårddisk på 160GB och grafikkortet ATI Radeon HD 3400 256MB. I dagsläget är pris och lanseringsdatum okänt.

via TechFreshArkiv

Andra bloggar