Nyheter taggade med ‘HTC’

HTC Gratia är en ”ny” budget Androidlur

HTC Gratia är en liten och elegant Androidlur med Android 2.2 och HTC Sense. HTC Gratia har en 3,2 tums pekskärm med en upplösning på 320 x 480 pixlars upplösning, en 5 megapixel kamera med autofokus, GPS, närhetssensor, kompass, Wifi 802.11 b/g och Bluetooth 2.1. Måtten på Gratia är 103,8 x 57,7 x 11,7 mm och den väger 115 gram.

I November skall HTC Gratia finnas i butik till ett pris på strax under 3000 kr. Om ni känner igen HTC Gratia så beror det nog på att det är en europeisk version av HTC Aria som i sin tur är en Android-version av HTC HD mini.Windows Phone 7 är här

Nu har då Microsoft gjort sin stora presentation av Windows Phone 7 – deras nya operativsystem som skall sätta tillbaka dom på kartan i den hårda konkurrensen mot iPhone och Android. En hel del lurar från LG, Samsung, Dell och HTC kommer släppas inom kort och redan i oktober månad kommer vi se Windows Phone 7 lurar i Sverige.

Keynoten om Windows Phone 7 med Steve Ballmer var intressant, speciellt den stora genomgången av gränssnittet av den entusiastiska Joe Belfiore. Skillnaden mot iOS och Android är att Windows Phone 7 satsar på ett gränssnitt dit olika program pushar ut sin information – det mesta skall vara tillgängligt direkt i operativet jämfört med att vara fokuserad på appar. Engadget har en video om du vill se den långa men rätt intressanta presentationen.

Vi kommer under de närmaste dagarna presentera de intressantaste Windows Phone 7 telefonerna.HTCSense.com är igång – med stöd för Desire HD & Desire Z

HTCSense.com är en trevlig fjärrstyrningstjänst som presenterades samtidigt som HTC:s nya Androidmobiler Desire HD och Desire Z i september. Nu har tjänsten kommit igång även om det i dagsläget inte har släppts någon mobil som stödjer tjänsten – dock kommer Desire HD och Desire Z att börja säljas i nästa vecka.

Med HTCSense.com kan man fjärrstyra en hel del funktioner. Det går att göra backup på kontakter och SMS och man kan även välja att skriva SMS genom webbgränssnittet. Om man har glömt mobilen hemma så kan man styra om både telefonsamtal och SMS till en annan telefon. Om du tappat bort telefonen så går det även att lokalisera telefonen, låsa den och skicka ett meddelande till den. Om allt hopp är ute går det även att radera all data från telefonen.

Pocketnow har testat tjänsten genom att modifiera en HTC HD2 med en Desire HD rom. Fortsätt läsa för att se videon.

Fortsätt läsaVideo: En titt på HTC Desire HD

HTC Desire HD är en riktigt intressant mobil och en kommande konkurrent för iPhone 4 och Samsung Galaxy S. Nu har HTC släppt en video där de går igenom många funktioner på nya Desire HD och deras uppgradera användargränssnitt HTC Sense.

Desire HD har rätt imponerande hårdvara med en 4,3 tums WVGA pekskärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar, en 8 megapixel kamera med dubbla LED-blixtar, 1 GHz Snapdragon-processor, 768 MB i RAM-minne, Android 2.2 som operativsystem och 1,5 GB i lagringsutrymme. En trevlig sak är också att Desire HD har ett unibody chassi som är utfräst av en bit aluminium vilket gör den robust.

I oktober kommer HTC Desire HD till ett pris på strax under 6000 kr.

VIA: Geeky GadgetsVideo på HTC Desire HD och Z

HTC har gjort en högupplöst video där de visar upp de nya Androidmobilerna HTC Desire HD och Desire Z och nya funktioner i den nya versionen av HTC Sense.

VIA: SwedroidHTC Desire Z – Android-mobil med utfällbart tangentbord

HTC Desire Z heter den andra Android-mobilen som HTC presenterade idag. Desire Z har ett utfällbart QWERTY-tangentbord, en 3,7-tums LCD-skärm med en upplösning på 800 x 480 pixlar och en kamera på 5 megapixel med stöd för videoinspelning i 720p.

I oktober beräknas Desire Z landa på butikshyllan.

Fortsätt läsaHTC släpper Android-mobilen Desire HD

HTC presenterade idag sin senaste Android-mobil HTC Desire HD. Desire HD har en stor LCD-skärm på 4,3-tum med en upplösning på 480×800 pixlar, en 1 GHz Snapdragon-processor, en 8 megapixel kamera med dubbla LED-blixtar och 720p videoinspelning. Desire HD har som HTC Legend ett unibody chassi fräst av en bit aluminium

HTC Desire HD skall släppas någon gång i oktober.

Fortsätt läsaKoncept: HTC 1

HTC 1 är ett koncept på en smartphone skapad av designern Andrew Kim.  Materialet är mässing med en silverbeläggning och de flesta knappar lyser med sin frånvaro. HTC 1 andas kvalité och en riktigt trevlig funktion är att underdelen även kan fungera som ett stöd vid exempelvis filmvisning.

När man laddar HTC 1 skall det samtidigt ske en rening av mobiltelefonen med UV-ljus – en inbyggd funktion som skulle nog behövas i de flesta mobiltelefoner som är riktiga

KÄLLA: design fabulous

VIA: EngadgetHTC HD3 – Windows 7 Phone med 4,5-tums skärm

Nu när Windows 7 Phone-operativet börjar sakta närma sig release börjar ryktena gå om kommande mobiltelefoner. Det har läckt ut en del information om en kommande HTC-mobil som kommer bli en riktigt supermobil.

HTC HD3 skall enligt ryktena ha en superstor 4,5-tums Super AMOLED-skärm, en kamera på 8 megapixel och en processor på 1,5 GHz.

Här är listan på specifikationerna:

 • 4.5″ WXGA Super AMOLED multi-touch display
 • 8 megapixel camera with dual-LED flash
 • 720p HD video recording
 • 1080p HD playback
 • Wi-Fi / Bluetooth
 • 3G / 4G connectivity
 • 32GB microSD support
 • 1GB RAM / 1GB ROM
 • 1.5GHz Snapdragon processor
 • 1800 mAh battery
 • 115mm x 65mm x 10mm

Men detta är bara rykten men vi kan ju alltid börja hoppas!

VIA: BGRAMOLED vs Super AMOLED vs LCD i direkt solljus

Att LCD vinner över AMOLED-skärmar i direkt solljus är ingen överraskning men med de nya Super AMOLED-skärmarna börjar skillnaderna bli små. Den gregiska bloggen Techblog har tagit sig en titt på Samsung Galaxy S (4-tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar), en HTC Desire (3,7-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 480 x 800 pixlar och jämfört dessa med en Sony Ericsson Xperia X10 (4-tums TFT LCD-skärm med en upplösning på 480 x 854 pixlar).

I videon kan vi fortfarande se att LCD:n är bättre men Super AMOLED närmar sig och är riktigt bra jämfört med vanliga AMOLED.

VIA: EngadgetArkiv

Andra bloggar