Nyheter taggade med ‘iMac’

LMP Keypad – numerisk knappsats till Apple iMac

Det lilla nätta Bluetooth-tangentbordet till Apple iMac är snyggt och stilrent men saknar en numerisk knappsats. Det stör nog inte alla men de som behöver den kan nu fortsätta använda det stilrena tangentbordet med en ny knappsats med namnet LMP Keypad. Det lilla Bluetooth-tangentbordet går att sätta fast på Apples tangentbord och därmed skapa ett fullstort tangentbord.

Priset är för närvarande okänt.

VIA: technabobDockningsstation för Apple-fanatikern

Detta koncept är skapat för dom som verkligen gillar produkter från Apple som börjar på i. Den är tänkt att placeras framför en iMac och sedan kan man docka upp till tre enheter som iPhone, iPad och iPod och synkronisera och ladda dom. Dockningsstationen som är designad av Yaser Alhamyari gömmer även undan alla sladdar och den har ett par USB-portar för enklare anslutning av USB-enheter.

VIA: Yanko DesignRykte: iMac med iOS inom 60 dagar

Det har dykt upp ett rätt galet rykte om iMac. Enligt ryktet skall Apple inom 60 dagar släppa en iMac med möjligheten att använda iOs som operativsystem. iOs är operativsystemet på iPhone, iPod Touch och iPad men nu skulle det då även inta datormarknaden.

Känns faktiskt helt fel då en dator borde väl behöva så mycket mer funktioner än iOS kan ge. Vi får väl se inom 60 dagar då men jag skulle nog inte satsa några pengar på detta. Enda möjligheten vore väl om det skulle vara en kombination mellan OSX och iOS där man kan byta mellan operativsystemen.

VIA: BGRApple iMac – nya modeller med 16:9-skärmar

Nya iMac

Apple har släppt nya modeller och produkter och även iMac har fått en uppgradering. Skärmarna är av LED-typ och numera i 16:9-format och kommer i två storlekar, 21,5-tum och 27-tum. Den lilla modellen har en upplösning på 1920 x 1080 pixlar men den stora har hela 2560 x 1440. Båda modellen har fått en SD-kortläsare och 27-tummaren har även en video-in anslutning. Båda modellerna levereras med det trådlösa tangentbordet och den nya Magic Mouse-musen.

Priset för 21,5-tums modellen börjar från 11 495 kr för en version med en 3,06 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 4GB i RAM-minne, 500GB hårddisk och ett GeForce 9400M-grafikkort. Priset för 27-tums modellen börjar från 16 495 kr med en 3,06 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 4GB i RAM-minne, 1TB hårddisk och ett Radeon HD 4670-grafikkort. Sen går det givetvis få bättre prestanda med bl.a. Core i5 eller Core i7-processor men då ökar givetvis även priserna.

Tekniska specifikationer (Apple)Rykte: Ny tunnare iMac

Apple iMac

Enligt rykten tillverkas redan nya modeller av Apple iMac-datorer. Inga större ändringar men de skall vara tunnare och vara mer lika LED Cinema Display. Sen skall möjligen Blu-ray äntligen dyka upp och även ”något inom ljud”, vad det nu kan vara. I nästa vecka eller i början av oktober antas de nya datorerna presenteras officiellt av Apple.

via: GizmodoBackPack – liten smart hylla för iMac

BackPack

Har du en Apple iMac eller en Apple Cinema-skärm? Då kan BackPack vara en liten smart förvaringshylla som gör att du kan gömma undan exempelvis en extern hårddisk på ett rätt finurligt sätt. BackPack monteras nämligen på foten av iMac och blir osynlig framifrån om du vill ha ett så rent skrivbord som möjligt. Backpack kostar $30 (230kr) och kan köpas hos twelvesouth.

via: Likecool17-tums iMac kommer snart?

iMac på 17 tum

Denna bild skall komma från Apples egna utbildningssida och råkar nämna att det även kommer en 17-tums iMac förutom de redan befintliga 20 och 24-tums modellerna. Priset kommer antagligen hamna på runt 10000kr om detta stämmer vill säga.

via GizmodoApple uppgraderar både iMac, Mac Pro och Mac Mini

Nytt under skalet på de stationära mac-datorerna

Apple uppgraderade sina stationära datorer igår. Det är främst insidan som fått mer prestanda men utsidan verkar vara identisk med det som erbjudits tidigare.

Den svenska bloggen MaxiMac har skrivit om nyheterna på varje enskild dator så fördjupning finns att läsa om både Mac Pro, Mac Mini och iMac. Läs även om de nyheter som Airport Extreme och Time Capsule fått.

via MaxiMacSony Vaio JS har nu fått ett pris – två olika modeller

Vi skrev om Sonys försök till att få till en snygg PC-klon av iMac i förra veckan. Nu har Sony släppt mer information om modeller och priser. Det blir två modeller som släpps med namnen VAIO JS190 och VAIO JS130 och de kommer att kosta 10900kr ($1,499.99) respektive 8000kr ($1,099.99).

Specifikationer:

VAIO JS190

 • Processor: Intel Core 2 Duo 3.0GHz
 • Skärm: 20.1-tums XBRITE-HiColor LCD-skärm
 • Operativsystem: Windows Vista Home Premium
 • Minne: 4GB DDR2 RAM
 • Hårddisk: 500GB hard drive
 • Kamera: Integrerad 1,3 megapixel webbkamera
 • Optisk Media: Blu-ray spelare
 • Trådlöst: Bluetooth

VAIO JS130

 • Processor: Intel Core 2 Duo 2.5GH
 • Skärm: 20.1-tums XBRITE-HiColor LCD-skärm
 • Operativsystem: Windows Vista Home Premium
 • Minne: 4GB DDR2 RAM
 • Hårddisk: 500GB hard drive
 • Kamera: Integrerad 1,3 megapixel webbkamera

via TechfreshSnygg All-in-one PC från Sony – äntligen en värdig PC-klon av iMac

Har länge funderat på varför det inte kommer ut några snygga PC-varianter på Apple iMac. De som har dykt upp har oftast varit rätt fula från helt okända leverantörer och som inte riktigt haft något att komma med designmässigt. Nu har Sony lanserat sin nya Sony Vaio JS1 och vi kan få en rätt snygg PC-variant av iMac.

Sony Vaio JS1 innehåller en dubbelkärnig processor, har 3GB minne och en skärm på 20,1-tum med en upplösning på 1680×1050.

Pris och lanseringsdag är okänt men vi hoppas de hittar snabbt även till Sverige.

Specifikationer (VGN-JS1E/S):

 • Processor: Intel® Core™ 2 Duo Processor E7200
 • Skärm: 20.1-tums X-black LCD, WSXGA+ (1680×1050)
 • Minne: 3GB (2048MB+1024MB)
 • Hårddisk: 500GB
 • Kamera: webbkamera integrerat i skärmen
 • Grafikkort: Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD
 • Optisk enhet: DVD±RW/±R DL/RAM
 • Trådlöst: WiFi 802.11 b/g/draft n
 • Operativsystem: Windows Vista® Home Premium

via GizmodoArkiv

Andra bloggar