Nyheter taggade med ‘Intel’

Intel visar upp MeeGo 1.0

Intel har visat upp MeeGo 1.0 på Intel Developer Forum i Beijing. MeeGo är ett Linux-baserat operativsystem som har tagits fram av Intel och Nokia. MeeGo är tänkt att användas med netbooks, smartphones och andra Internet-anslutna enheter.

Videon visar inte särskilt mycket om hur det ser ut men det kan bli intressant och se om Nokia och Intel verkligen lyckas med ett snabbt och genomtänkt OS som kan konkurrera med Android.

VIA: Geeky GadgetsAsus Eee Keyboard försenat igen

Asus Eee Keyboard som skall ha kommit ut ett antal gånger under ett års period har blivit försenat igen. I april skall nu Eee Keyboard börjas säljas i butik. Anledningen till förseningarna skall vara att ASUS vill ha kvalitén och användarupplevelsen rätt innan de släpper sin tangentbordsdator. Asus Eee Keyboard innehåller en Atom-baserad PC med ett integrerat 5-tums pekskärm, HDMI-ut och den trådlösa tekniken UWB.

[Engadget]LG GW990 – första mobilen med MeeGo

LG GW990 kommer bli den första mobiltelefonen som kommer att använda sig av Intels och Nokias kommande operativsystem med namnet ”MeeGo”. Det är Nokia som slår ihop sitt Maemo med Intels Mobilin som skall ge Android, Symbian, iPhone OS och Windows Phone 7 Series en kamp om framtidens operativ för mobiltelefoner.

Under andra halvan av 2010 kommer LG GW990 släppas i Korea och andra länder kommer kunna ta del av telefonen i slutet på året.

[OhGizmo!]Ny Intel Atom-plattform lanserad

Intel har lanserat sin nya Atom-plattform med ett antal nya processorer. För netbooks släpps en ny processor kallad Intel Atom N450 och ett nytt chipset med namnet NM10 Express Chipset for Netbooks. För stationära allt-i-ett datorer har enkelkärninga Intel Atom D410 släppts och även en dubbelkärning variant med namnet D510. Alla processorena skall ge bättre prestanda och längre batteritid.

Intel Atom N450 är på 1,66 GHz och (ersätter N280) och skall klara av att leverera HD-video i 720p med det inbyggda grafik-chippet. Både Intel Atom D410 och D510 är på 1,66 GHz och den enkelkärniga D410 har 512kb i L2-cache och den dubbelkärniga D510 har 1MB i L2-cache.

Priser och när processorerna kommer finnas i färdiga produkter kommer antagligen presenteras under CES-mässan i januari.

Pressrelease | via: Geeky GadgetsLight Peak – Intel skapar ny optisk kabelstandard, beställd av Apple

Light Peak

Intel har visat upp en ny avancerad optisk standard kallad Light Peak. Nu skall det enligt vissa läckor ha visat sig att det är Apple som drivit Intel att utveckla denna standard och skall användas i kommande produkter från Apple. Light Peak skall ersätta flera olika kablar såsom FireWire, USB och Display Port. Det skall bara krävas en port i datorn som tar hand om alla de olika signalerna samtidigt.

Apple skall tydligen implimentera Ligth Peak i sina produkter redan under hösten 2010.

via: EngadgetVideo: Tekniknördar är stjärnor

Enligt Intel så är tekniknördarna stjärnorna. Snart kanske det är sexigt att vara IT-tekniker?

Via: EngadgetA-DATA släpper världens snabbaste SSD-disk

A-DATA X25-M serien

A-DATA har presenterat en ny serie av SSD-diskar med namnet X25-M i samarbete med Intel. X25-M-serien använder sig av Intels MLC NAND-minnen. X25-M skall vara världens just nu snabbaste 2,5 tums SATA SSD-diskar med läshastigheter på 250MB/s, skrivhastigheter på 70MB/s och en sökhastighet på 85 mikrosekunder.

Det kommer finnas diskar i storlekarna 80 och 160 GB men i dagsläget är priset okänt.

Uppdatering: Det är Intels vanliga X25-M serie som A-DATA har släppt igen med deras namn på. Tack Peter för informationen!

Via: OhGizmo!Intel Atom 330 – dubbelkärnig processor har börjat levereras

Intel har officiellt börjat leverera deras nya dubbelkärniga Intel Atom Processor 330. 330 är fortfarande, som tidigare Intel Atom-processorer,  gjord för små ultraportabla datorer. Intel Atom 330 har en hastighet på 1,6 GHz, en 1MB i level 2 cache, en 8W TDP och har stöd för DDR2 667.

via CrunchGearRobothand med ”Pre Touch”

På Intel R&D Fair, Intels utvecklingsmässa, kunde man se en ganska fräck robothand som kunde känna av ett objekt innan den den tog tag i objektet. Fingrarna på robothanden skickar ut svaga elektriska pulser som gör att den kan upptäckta ett objekt innan den nuddar det. Enligt Joshua Smith, en av utvecklarna bakom projektet, är målet att ge robotar något som de döpt till ”Pre Touch” som ger robotar möjligheten att känna av objekt innan de tar tag i dom.

Video:

Via WiredIntel Atom 330 Dual core kommer under Q3 2008

Enligt rykten skall Intel planera att lansera en dubbelkärnig processor under Q3 2008 under namnet Intel Atom 330. Den är baserad på den enkelkärniga 230 och köra i samma hastighet, dvs. 1,6GHz. Atom 330 skall ha 1MB i cache-minne men dock spekulereras det om det kommer vara två moduler på 512kb, en för var sin kärna och en FSB på 533MHz.

Den enkelkärniga Intel Atom 220 är för närvarande en bristvara då ultraportabla datorer har blivit en jättemarknad och tvingat Intel öka produktionstakten på dessa energisnåla processorer.

Via SlashGearArkiv

Andra bloggar