Nyheter taggade med ‘iOs’

iPhone 5 – tillverkningen startar i september?

Enligt rapport från Avian Securities så kommer produktionen av Apples iPhone 5 inte starta förrän i september. Detta skulle innebära att nästa generation av iPhone inte kommer ut i butik förrän i slutet av året eller först i början av 2012.

Det nämns även att det möjligen kommer en billigare variant av iPhone – men den har vi väl hört förut?

VIA: MacRumorsiOS 4.3 släpps 11 mars – nu med stöd för personal hotspots

Den 11 mars släpps Apple iOS 4.3 för iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 och iPod Touch (3 & 4 gen). Den största och antagligen efterlängtade nyheten är att det nu kommer finnas stöd i iPhone för att skapa ett trådlöst nätverk – kallat personal hotspot.

Nyheterna med iOS 4.3 är:

Personal Hotspot – Nu kan iPhone-användare skapa ett wifi nätverk var de än är. Man kan ansluta upp till 5 enheter som kan använda sig av mobilen som router, dock högst 3st enheter genom Wi-fi, 3st genom Bluetooth och 1 st genom USB.

Snabbare Safari – Apple har byggt in Nitro Javascript-motorn i WebKit vilket skall dubbla hastigheten vid körning av javascript.

iTunes Home Sharing – Nu kan man spela upp musik och video genom iPad, iPhone eller iPod Touch genom att ansluta sig till sin dators iTunes med Wifi.

Förbättrat AirPlay med bl.a. stöd för trejeparts applikationer och ett nytt program för fotografering kallat PhotoBooth.Angry Birds blir mjukisdjur

Våra favoritfåglar har blivit mjukisdjur. Finska Rovio har släppt en uppsättning mjukisdjur av fåglarna i spelet Angry Birds för hugade fans. I dagsläget är det okänt när fåglarna kan köpas och vad de kommer kosta men vissa skall tydligen gå att köpa direkt genom spelet. Det kommer även släppas en bok om Angry Birds som förklarar sådana triviala saker som varför man behöver en slangbella för att skjuta iväg fåglarna istället för att låta fåglarna flyga… Givna köp inför julen?

För den som missat Angry Birds så är det ett VÄLDIGT populärt spel för smartphones som i stort sett erövrat hela världen med sina knasiga små fåglar som man skall skjuta iväg för att få tillbaka sina ägg – vet, det låter knasigt men är helt underbart underhållande.

VIA: technabobSavant Touch – fjärrkontroll baserad på iPod Touch

Savant Toucj - fjärrkontroll

Savant Touch är en fjärrkontroll baserad på Apple iPod Touch. Fjärrkontrollen är baserad på iPod Touch men placerad i ett nytt skal med ett antal knappar för enklare användning. Det är givetvis fortfarande iOS som är basen för fjärrkontrollen men man använder Savants användargränssnitt som går att ladda ner genom App Store. Med tanke på att det är vanliga iPod Touch som används så går det fortfarande att ladda ner program och använda den som en vanlig iPod Touch.

Under första kvartalet 2011 kommer Savant Touch släppas och den kommer kosta 399 dollar.

VIA: Slash GearRykten: Nya iPods, mindre iPad och iPhone 5 i början av 2011

iLounge har satt ihop en lista på information som de skall ha om nästa generations iOS-produkter från Apple. Får vi en förbättrad iPhone redan i Januari exempelvis?

iPod-rykten
Apple skall ha tre nya modeller färdiga av sin populära musikspelare och som de kommer presentera i början av september. De nya modellerna skall vara en ny iPod Touch och en ny iPod nano och den tredje modellen kan vara en ny iPod shuffle som möjligen har en pekskärm. Det ryktas även om pekskärmar på 3 tum så vi kanske kommer se en något mindre modell av iPod Touch.

iPad-rykten
Det skall komma ut en mindre iPad med en 7-tums skärm i slutet av i år eller i början av nästa år. Det har ryktats om detta tidigare men då pratades det om en skärm mellan 5 och 7 tum.

iPhone-rykten
Den femte generationen av iPhone kommer möjligen redan släppas i början av januari som en följd av problemet med antennen på iPhone 4. Det är oklart om den kommer ha några andra större förändringar än att den skall åtgärda antennproblematiken.

KÄLLA: iLounge
VIA: Mac RumorsRykte: iMac med iOS inom 60 dagar

Det har dykt upp ett rätt galet rykte om iMac. Enligt ryktet skall Apple inom 60 dagar släppa en iMac med möjligheten att använda iOs som operativsystem. iOs är operativsystemet på iPhone, iPod Touch och iPad men nu skulle det då även inta datormarknaden.

Känns faktiskt helt fel då en dator borde väl behöva så mycket mer funktioner än iOS kan ge. Vi får väl se inom 60 dagar då men jag skulle nog inte satsa några pengar på detta. Enda möjligheten vore väl om det skulle vara en kombination mellan OSX och iOS där man kan byta mellan operativsystemen.

VIA: BGRArkiv

Andra bloggar