Nyheter taggade med ‘iPad 2’

iPad 2 till Sverige i mars

iPad 2 är nu officiellt lanserad av Apple. Den nya modellen har dubbla kameror, snabbare processor och är både tunnare och väger mindre än föregångaren. Den 25 mars kommer iPad 2 till Sverige och kommer kosta lika mycket som iPad gjort. Denna gång kommer iPad i färgerna svart och vit.

Uppgraderingen mot första generationens iPad är främst processorn som har uppgraderats till en dubbelkärnig Apple A5-processor, de dubbla kamerorna (VGA och 720p), ett gyroskop och att den är både tunnare (8,8 mm jämfört med 13,4 mm) och ca 100 gram lättare (lite beroende på modell). Grafiken skall vara runt 9 gånger snabbare än på första generationens iPad.

Skärmen är den samma, dvs en 9,7 tums skärm med en upplösning på 1024×768 och inte den Retina-skärm som det spekulerades om länge. Även batteritiden är 10 timmar som tidigare.

Som operativsystem får vi den nya versionen iOS 4.3 med stöd för FaceTime och PhoneBooth.

iPad 2 har fått även nya smarta skal kallade Smart Covers och som sätts fast magnetiskt, de är tunna och kan vikas ihop till ett stöd när man skriver eller tittar på film. Riktigt enkelt, smidigt och tar nästan ingen plats alls.iPad 2 med högupplöst skärm och iPhone 5 med A5-processor

På CES-mässan skall ovanstående iPad 2-dummy ha setts och rykten om iPad 2 finns det gott om för närvarande. Skärmen på iPad 2 skall vara ”super högupplöst” men är fortfarande 9,7-tum som första iPad. Ryktena säger även att det finns två kameror, en på framsidan för videosamtal och en på baksidan. Sen skall det även finnas en SD-kortplats.

Veckans iPhone 5 rykte säger att Apple kommer att byta till kretsar från Qualcomm för att stödja både CDMA (Verizon) och GSM (AT&T och ungefär resten av världen). iPhone 5 sägs vara ”totalt omgjord” och förväntas släppas i sommar. Processorn kommer vara uppgraderad till den dubbelkärniga Cortex A9 som kommer antagligen kallas Apple A5. Samma processor skall senare även hamna i nästa generations Apple TV.

VIA: MacRumorsRykte: Apple släpper även en mindre iPad 2

Apple iPad 2 sägs släppas i början av nästa år och ryktena om den nya versionen florerar hej vilt på nätet. Att iPad 2 har en eller två kameror anses rätt självklart men nu har det dykt upp ett rykte om att iPad 2 kommer även att släppas i en något mindre version. Det är enligt källor hos asiatiska tillverkare som Apple kommer att släppa en mindre iPad 2 samtidigt som den nya normalstora versionen.

Varför inte? Paddan är rätt stor av sig och många skulle nog uppskatta en tablet i storleken av 7 tum ungefär… som Samsung Galaxy Tab.

VIA: Geeky GadgetsiPad 2 med kamera även på baksidan?

Det har förekommit många rykten om Apple iPad 2 och att den skall ha en kamera på framsidan för FaceTime har väl ansetts som självklart. Nu har det dykt upp bilder på skal som visar att det finns en kamera på baksidan och även en öppning med okänd funktion längst ner (i en av bilderna sägs detta vara en plats för ett SD-kort). Se fler bilder hos Mac Rumors.

Ipad generation 2 påstås gå i produktion under februari 2011.

VIA: Mac RumorsNya funktioner i iPad 2?

Även om vi i Sverige får första versionen av Apple iPad först nu i dagarna så spekuleras det i visa världen redan om nästa generations iPad. Det sägs att iPad gen 2 kommer redan under våren 2011 och nu har det dykt upp lite rykten om vad den kommer ha för förändringar.

Enligt kinesiska Economy Daily News kommer det finnas 5 nya funktioner. Dessa är video phone (Facetime vill säga), USB-port, ny skärm (retina display?), 3-axis gyroskop och att den är tunnare och mindre. Har de lite inside-information eller har de bara gissat då det inte är några jätteöverraskningar precis?

VIA: MacRumorsEn mindre iPad släpps till julhandeln?

Även om vi fortfarande väntar på att Apple skall börja sälja iPad i Sverige så ryktas det redan om en ny version. Den kallas iPad 2 eller iPad mini och skall ha en mindre skärm på 7-tum istället för den vanliga iPad-skärmen som är på 9,7-tum. Till julen skall den dyka upp enligt rykten som skall härstamma från de Taiwaneiska företag som kommer tillverka delar för den nya modellen.

VIA: Mac RumorsUtveckling av en iPad 2 med OLED-skärm redan på gång?

Enligt rykten skall Apple vara på gång med en ny version av iPad. Den stora nyheten är att den nya versionen skall tydligen ha en OLED-skärm. Även om OLED-skärmar är riktigt dyra idag i större storlekar så låter det väl kanske inte helt osannolikt. Skärmpriserna går neråt men om de hunnit ner tillräckligt för när Apple tänker släppa en ny version av iPad är svårt att veta i dagsläget.

VIA: SlipperyBrickArkiv

Andra bloggar