Nyheter taggade med ‘iPad’

Hur Apple iPad Mini skulle kunna se ut

Att Apple arbetar med en 7-tums iPad Mini har det ryktats om sedan 2010 men nu har det ryktats igen mer intensivt ett tag och det verkar vara på gång på riktigt denna gång. Designern Maurizio Vitale har skapat en bild som visar hur en iPad mini skulle kunna se ut baserad på de rykten som har florerat.

VIA: Geeky Gadgets

 

 iPad 2 till Sverige i mars

iPad 2 är nu officiellt lanserad av Apple. Den nya modellen har dubbla kameror, snabbare processor och är både tunnare och väger mindre än föregångaren. Den 25 mars kommer iPad 2 till Sverige och kommer kosta lika mycket som iPad gjort. Denna gång kommer iPad i färgerna svart och vit.

Uppgraderingen mot första generationens iPad är främst processorn som har uppgraderats till en dubbelkärnig Apple A5-processor, de dubbla kamerorna (VGA och 720p), ett gyroskop och att den är både tunnare (8,8 mm jämfört med 13,4 mm) och ca 100 gram lättare (lite beroende på modell). Grafiken skall vara runt 9 gånger snabbare än på första generationens iPad.

Skärmen är den samma, dvs en 9,7 tums skärm med en upplösning på 1024×768 och inte den Retina-skärm som det spekulerades om länge. Även batteritiden är 10 timmar som tidigare.

Som operativsystem får vi den nya versionen iOS 4.3 med stöd för FaceTime och PhoneBooth.

iPad 2 har fått även nya smarta skal kallade Smart Covers och som sätts fast magnetiskt, de är tunna och kan vikas ihop till ett stöd när man skriver eller tittar på film. Riktigt enkelt, smidigt och tar nästan ingen plats alls.Nest – enkelt iPad-ställ med skål


Nest är ett enkelt men smidigt ställ för en iPad. Den har en inbyggd förvaring för småprylar och man kan placera sin iPad på två olika sätt. Kanten är av gummi och ger bra grepp. Nest finns i färgerna svart, vit, blå, grön, orange och rosa och kostar 199 kr.

Läs mer om Nest hos tillverkaren Bluelounge.iPad 2 med högupplöst skärm och iPhone 5 med A5-processor

På CES-mässan skall ovanstående iPad 2-dummy ha setts och rykten om iPad 2 finns det gott om för närvarande. Skärmen på iPad 2 skall vara ”super högupplöst” men är fortfarande 9,7-tum som första iPad. Ryktena säger även att det finns två kameror, en på framsidan för videosamtal och en på baksidan. Sen skall det även finnas en SD-kortplats.

Veckans iPhone 5 rykte säger att Apple kommer att byta till kretsar från Qualcomm för att stödja både CDMA (Verizon) och GSM (AT&T och ungefär resten av världen). iPhone 5 sägs vara ”totalt omgjord” och förväntas släppas i sommar. Processorn kommer vara uppgraderad till den dubbelkärniga Cortex A9 som kommer antagligen kallas Apple A5. Samma processor skall senare även hamna i nästa generations Apple TV.

VIA: MacRumorsApple iPad mini på bild?

Ryktena om Apple iPad mini fortsätter och nu har det dykt upp en bild som påstås vara en bild på denna lilla modell. Det är en kändis och racingförare med namnet Jimmy Lin från Taiwan som visar upp två enheter där den ena är en iPad och den andra ser ut som en mindre version av iPad.

Givetvis är sannolikheten stor att mr Jimmy lekt lite med photoshop eller har en mindre iPad-kopia med Android i sin hand… eller?

VIA: Geeky GadgetsRykte: Apple släpper även en mindre iPad 2

Apple iPad 2 sägs släppas i början av nästa år och ryktena om den nya versionen florerar hej vilt på nätet. Att iPad 2 har en eller två kameror anses rätt självklart men nu har det dykt upp ett rykte om att iPad 2 kommer även att släppas i en något mindre version. Det är enligt källor hos asiatiska tillverkare som Apple kommer att släppa en mindre iPad 2 samtidigt som den nya normalstora versionen.

Varför inte? Paddan är rätt stor av sig och många skulle nog uppskatta en tablet i storleken av 7 tum ungefär… som Samsung Galaxy Tab.

VIA: Geeky GadgetsiPad 2 med kamera även på baksidan?

Det har förekommit många rykten om Apple iPad 2 och att den skall ha en kamera på framsidan för FaceTime har väl ansetts som självklart. Nu har det dykt upp bilder på skal som visar att det finns en kamera på baksidan och även en öppning med okänd funktion längst ner (i en av bilderna sägs detta vara en plats för ett SD-kort). Se fler bilder hos Mac Rumors.

Ipad generation 2 påstås gå i produktion under februari 2011.

VIA: Mac RumorsNu kommer iPad till Sverige! (äntligen)

Nu släpps då äntligen Apple iPad i Sverige. Vi har fått vänta länge och det har givetvis orsakats av att språkstödet inte kom förrän i version 4.2.1 av iOS som släpptes i förra veckan. Men nu är det dags och vi fick en release i november som det pratats om länge. Imorgon den 30 november är datumet och Media Markt exempelvis har nattöppet så inatt kl 00.01 kan man köpa en om man så önskar.

Priser för iPad:

WIFI

  • 16 GB – 4690 kr
  • 32 GB – 5590 kr
  • 64 GB – 6490 kr

WIFI & 3G

  • 16 GB – 5790 kr
  • 32 GB – 6690 kr
  • 64 GB – 7590 kr

Läs även hos IDG.se,Nya funktioner i iPad 2?

Även om vi i Sverige får första versionen av Apple iPad först nu i dagarna så spekuleras det i visa världen redan om nästa generations iPad. Det sägs att iPad gen 2 kommer redan under våren 2011 och nu har det dykt upp lite rykten om vad den kommer ha för förändringar.

Enligt kinesiska Economy Daily News kommer det finnas 5 nya funktioner. Dessa är video phone (Facetime vill säga), USB-port, ny skärm (retina display?), 3-axis gyroskop och att den är tunnare och mindre. Har de lite inside-information eller har de bara gissat då det inte är några jätteöverraskningar precis?

VIA: MacRumorsiPad till Sverige i slutet av november

Enligt källor till teknikbloggen AlltOmMac så kommer iPad komma till Sverige senast den 3o november. Enligt källan ska Sverige ha blivit tilldelade 300000 enheter, men osäkert just på hur många som är WiFi-only och vilka som är 3G.

Det låter otroligt ut, men ingen blir väl gladare än vi svenska mactalibaner om det är sant?Arkiv

Andra bloggar