Nyheter taggade med ‘iPhone 3G’

Jailbreakad iPhone 3G får multitasking med iPhone OS 4

Många iPhone 3G-användare blev lite ledsna när de fick reda på att den trevliga uppgraderingen iPhone OS 4 inte gällde fullt ut för dom – specifikt multitasking. Anledning skall vara att hårdvaran (128 MB i minne och 400 Mhz-processor) inte riktigt skall klara av det.

Men… om man har en jailbreakad iPhone 3G så har det redan kunnat fixas till. Dock undrar man ju om prestandan kommer vara tillräckligt bra om man nu startar upp andra applikationer än dessa i exemplet som inte drar någon större prestanda från mobilen. Kanske dags för en 3GS eller en 4G?

VIA: BGRiPhone 4G presenteras den 22 juni?

Att Apple skall lansera en ny version av iPhone har det pratats om rätt länge. Att det skall ske i juni är inte alltför osannolikt då de senaste modellerna har lanserats under denna månad. Nu har Apple bokat upp Yerba Buena Center for Arts i San Francisco där de presenterat både iPhone 3G och 3GS. Den 22 juni är lokalen uppbokad och jag tror i alla fall att detta datum får vi se en iPhone 4G presenterad.

VIA: GizmodoiPhone Desk Phone – dockningsstation med egen lur

Vill du ha en ”riktig” telefonlur när du pratar med din iPhone på kontoret? Denna dockningsstation i retro/Apple-stil är i vit plast och aluminium och har en vanlig telefonlur med sladd. Den har även inbyggda högtalare så du kan använda den som en högtalartelefon och man kan även justera volymen med ett stort vred och stänga av mikrofonen med en knapptryckning.

För tillfället finns inga uppgifter på pris eller när denna dockningsstation kommer släppas.

Desk Phone Dock – hemsida | [Geeky Gadgets]Bästa Halloween kostymen för prylgalningen

iPhone geeks

Vad skall man ta på sig på Halloween? Här är en kostym för de som verkligen älskar sin iPhone. Dessa killar bär omkring stora LCD TV:s och bilbatterier för att kunna åstadkomma en ganska hyfsad iPhone-kostym. Skärmärna är inte pekskärmar (lite b va?) och själva iPhonen är monterad överst på kostymen så killarna själv kan styra vad som visas på skärmarna.

via: Geeky GadgetsiPhone-laddare med egen programvara

Kensingtons smidiga laddare

Kensington har presenterat sin senaste laddare för Apple iPhone och iPod Touch. Laddaren som heter Kensington Nightstand iPhone Charging Dock är som namnet nämner en laddare för nattduksbordet på ett rätt enkelt sätt. Laddaren är ett stöd för telefonen och därmed kan man se skärmen även på natten.

Det mest intressanta med Kensingtons laddare är att man även har släppt en programvara kallad Rise & Shine som gör din telefon till en väckarklocka. Det finns givetvis en del andra program med liknande funktion men tycker det är rätt trevligt att släppa ett gratisprogram som gör laddaren så mycket bättre. Men programmet får man en trevlig klocka med äldre stil

Kensingtons nattduksbordsladdare kommer snart vara tillgänglig för ca 300 kr men när den dyker upp i Sverige är okänt.

Kensingtons smidiga laddare Rise & Shine - programvaran från Kensington Rise & Shine - programvaran från Kensington

Via: Geeky GadgetsiPhone OS 3.0 – rejäl uppgradering

iPhone OS 3.0

Apples har presenterat Apple iPhone OS 3.0. Med den nya uppgradering har Apple fixat en hel del av de saker som saknades i ursprungliga iPhone och även förbättrat gränssnittet med en hel del funktioner som:

 • Klipp och klistra
 • MMS
 • Vidarebefodring av SMS
 • Bluetooth med A2DP
 • Push Notification
 • Sökfunktion
 • P2P via bonjour
 • Nya kalender funktioner som gör att man kan exempelvis synka kalendern med Google eller Yahoo
 • Förbättrat tangentbord
 • Smidiga betallösningar direkt genom programmet/spelet (dvs, betala för nästa nivå)
 • iPhone kan användas som en riktig navigator

Med iPhone OS 3.0 kommer man få mer än 100 nya funktioner och 1000 nya API:er. Så det känns som en riktigt trevlig uppgradering och den skall släppas i sommar. Om man har iPhone 3G så är uppgraderingen gratis men om man har iPod Touch får man betala 9,95 dollar för uppgraderingen.

Fler har skrivit om iPhone OS 3.0: MaxiMac, IDG, BGR, Gizmodo, Gizmodo -genomgång av alla nya funktioner.Apple släpper version 3.0 av iPhone

iPhone OS 3.0

Den 17 mars skall Apple presentera en ny version av mjukvaran till sin populära mobiltelefon iPhone 3G. Version 3.0 kommer enligt BGR ha funktioner som MMS och Tethering (att du genom Bluetooth eller USB kan använda iPhone som modem när du surfar på nätet med din dator). Funktioner som borde funnits med från början kan tyckas.

Så hoppas vi väl på Copy/paste också!

via GizmodoUppdatering på iPhone 3G på gång?

iPhone 3G - version 2009?

Ett nytt rykte har dykt upp om iPhone 3G och dess efterföljare. Denna bild har läckt och baksidan av denna nya iPhone är glansigt matt istället för glansigt blank och hal som den befintliga iPhone 3G. Kanske är det då äntligen dags för iPhone 3G ver2?

via SlashphoneMeizu M8 lanseras äntligen i Mars?

Meizu M8

Meizu M8 – mobilen som varit på gång väldigt länge skall nu antagligen äntligen släppas i mars, fast bara i Kina. Meizu M8 liknar iPhone rätt mycket och gränssnittet är snarlikt och var väl tänkt som en iPhone-klon från början men blivit en ”egen” telefon medan utvecklingen fortgått. Meizu M8 som baseras på Windows CE har vissa trevliga fördelar mot iPhone med funktioner som klipp och klistra (fantastiskt va?!), kan köra program i bakgrunden, har videoinspelning och skärmen har en upplösning på 720 x 480. Senaste M8-videon nedan.

via EngadgetMobileApp Store har nått 500 miljoner nerladdningar

500 miljoner nerladdningar....

Apple har lyckat rätt bra med App Store där man kan ladda ner program för sin iPhone eller iPod Touch. Både gratisprogram och program som man får betala för finns på App Store och efter att ha lanserats under juli 2008 har det skett över 500 miljoner nerladdningar. Idag finns det över 15000 program på App Store där alla kan publicera sina program så länge de godkänds av Apple (vilket är ett kapitel för sig med konstiga krav och restriktioner).

Skulle vara intressant att veta hur många av nedladdningar har varit gratisprogram och hur många folk har betalt för.  Kan själv säga att jag laddar ner rätt många gratisprogram och slänger dom nästan direkt för det mesta är rätt värdelöst men kan säga även att har nog köpt fler program och spel till min iPhone än någon annan typ av dator/spelkonsoll/mobil som jag ägt tidigare.

via EngadgetArkiv

Andra bloggar