Nyheter taggade med ‘iPhone 4’

Rykten om en mindre och billigare iPhone-modell

Enligt Bloomberg så har Apple planer på att utveckla nya modeller av iPhone. Dessa olika modeller tas fram för att konkurrera med Android-tågets billiga och bra smartphones.

En liten modell av iPhone (har ryktats om tidigare, då kallad iPhone nano) skall vara till storleken en tredjedel mindre än iPhone 4 och kosta runt 200 dollar. Till stora delar skall samma delar användas som i iPhone 4 och denna modell kan presenteras i mitten på året. Dock ger källan till ryktet en indikation om att det inte är klart om modellen kommer släppas eller inte.

Apple fortsätter även utvecklingen av iPhone med inbyggt SIM-kort som skulle innebära att man kunde ändra operatör genom att ändra i mjukvaran istället för att byta ett fysiskt SIM-kort.

VIA: MacRumorsSoPhone – väldigt nära en iPhone 4

De kinesiska kopiorna på iPhone brukar vara lite halvtaskiga men SoPhone är riktigt lik på många sätt. Utseendemässigt är det nästan omöjligt att se skillnad och grundgränssnittet är också väldigt likt. Dock är väl halva poängen med en iPhone alla dessa appar och det klarar inte SoPhone av. Men som vanligt slipper vi nog se SoPhone på den svenska marknaden förutom de få som blir importerade och sedan sålda på Blocket när folk tröttnar.

VIA: Daily iPhone BlogiPhone 4 får Angry Birds-skal från Gear4

Angry Birds – detta fenomen som förstört produktiviteten hos många företag – förgyller nu fler och fler produkter. Gear4 har nu 3st olika skal till iPhone 4 med de arga fåglarna och även en gris (buuu). Skalen kostar 25 dollar styck och jag skulle nog inte bli förvånad om man hittade skalen även i svenska butiker inom kort.

VIA: Geeky GadgetsGrilla mobiltelefoner

Hur hypar man upp en produkt som är så tråkig som en engångsgrill? EZGrill gör det genom att testa vilken mobiltelefon som klarar av grillen längst tid. De har tagit en Android-mobil, en iPhone 4 och en Windows 7 Phone och sedan börjat grilla. Vilken som vinner? Vem bryr sig egentligen :-).

VIA: EngadgetIngen vit iPhone 4?

Apple har meddelat att den vita iPhone 4 har blivit försenad och kommer först under våren 2011. Dock ryktas det om att Apple inte ens tänker släppa den vita modellen och det låter väl egentligen rätt troligt då iPhone 5 borde dyka upp strax innan sommaren.

VIA: Geeky GadgetsEnvisa rykten om iPhone nano och iPhone maxi

Det har funnits en del envisa rykten om att det skall släppas mindre modeller och även större modeller av iPhone. Nu har analytikern Shaw Wu på Kaufman Bros gått ut med att enligt hans källor inom tillverkningsindustrin för pekskärmar skall både en större och en mindre modell av iPhone vara på gång.

Enligt hans källor är Apple på gång med att lansera en high-end modell med större skärm och en mindre billigare modell. Den nuvarande iPhone 4-modellen har en skärm på 3,5 tum och man skulle kunna anta att en mindre modell skulle vara på runt 3 tum och den större skulle väl vara drygt 4 tum.

Vad tror ni?

VIA: SlashGearChuck Norris förbättrar mottagningen på iPhone 4

iPhone 4 och antennproblemet har det snackats om mycket men nu har den ultimata lösningen hittat hit. Chuck Norris är lösningen och det verkar räcka med en bild av denna superhjälte för att lösa problemet.

Tack Chuck!

VIA: Daily MobileiPhone 4 vs iPod Touch – videos

Hur står sig skärmen på nya iPod Touch i jämförelse med iPhone 4? Sidan Letemsvetemapplem.eu har gjort ett par videos där man jämför dessa. Ovan är ett test på skärmarna och även om iPod Touch har en retina-skärm så har iPhone 4 med sin IPS-skärm en bättre betrakningsvinkel.

Här är även en video om hur videoinspelningen är i jämförelse mellan iPhone 4 och 4:de generationens iPod Touch.

VIA: Mac RumorsDubbla SIM-kort med iPhone 4

Dubbla SIM-kort med iPhone 4? Nu kan man skippa de kinesiska kopiorna om man vill köra dubbla SIM-kort utan kan då istället satsa på detta iPhone 4-fodral som ger den möjligheten. Dock klarar den inte köra i standby-läge med båda korten så lite b är det i alla fall.

Fodralet kan köpas hos usbfever.com för 29 dollar.

VIA: Geeky Gadgetsid Software visar upp Rage på iPhone 4

John Carmack på id Software hade en keynote på QuakeCon 2010 och där visade han upp deras kommande spel Rage på en iPhone 4. Spelet kör i 60 fps och skall prestanda- och grafikmässigt vara snäppet vassare än spel på konsoller som Playstation 2 och Xbox.

Spelet som var ett demo kördes som sagt på iPhone 4 men skall även fungera utan problem på iPhone 3GS. Senare i år kommer iD Software släppa en mindre version av Rage och under nästa år släpps fullversionen av Rage för iPhone samtidigt som spelet släpps för andra plattformar.

VIA: Mac RumorsArkiv

Andra bloggar