Nyheter taggade med ‘iPhone 5’

Case-Mate förbereder med skal för iPhone 5

Case Mate har råkat släppa ut bilder på deras första skal för iPhone 5. Bilderna fanns på en deras hemsida men försvann sedan snabbt när folk började notera detta. Skalet liknar de skal som mindre kända asiatiska tillverkare tidigare visat upp.

VIA: MacRumorsiPhone 5 släpps 16:e augusti?

Det har länge sagts att Apple kommer presentera iPhone 5 i september men den kan komma börja säljas redan i augusti, verkar det som. Det är CNET UK som har noterat att att ett företag söker tillfälliga säljare för iPhone mellan den 16-29 augusti 2011. Företaget som söker säljare har arbetat tillsammans med Apple tidigare så det verkar inte omöjligt att de samarbetar ännu en gång.

Så den 16 augusti kan det bli dags att slå sönder spargrisen igen och om Apple följer sina egna rutiner så kommer de presentera telefonen inom ett par veckor.

VIA: Geeky GadgetsiPhone 5 – tillverkningen startar i september?

Enligt rapport från Avian Securities så kommer produktionen av Apples iPhone 5 inte starta förrän i september. Detta skulle innebära att nästa generation av iPhone inte kommer ut i butik förrän i slutet av året eller först i början av 2012.

Det nämns även att det möjligen kommer en billigare variant av iPhone – men den har vi väl hört förut?

VIA: MacRumorsiPhone 5 har dubbelkärnig A5-processor

Efter att ha kollat runt i koden på iOS 4.3 har man funnit att kommande iPhone 5 kommer ha den dubbelkärniga A5-processorn. Samma processor finns i nya iPad 2.

”Developers have found references to the A5 processor in a kernel file for a device codenamed N94AP, widely assumed to be the iPhone 5, within the code for iOS 4.3, as reported by iClarified.”
VIA: Daily Mobile


iPhone 5 delar dyker upp – större skärm?

Att iPhone 5 är på gång är ingen större överraskning. Så det är väl dags att det börjar dyka upp bilder på den kommande mobilen även om man får ta allt med en nypa salt som vanligt.

Denna bild har i alla fall dykt upp och skärmen skall vara runt 4-tum, dvs något större än på iPhone 4. Kanterna runt skärmen kan vara riktigt tunna.

Blir iPhone 5 en mellantelefon? Något större skärm med samma upplösning som på 4:an och något bättre prestanda? Eller blir det två modeller för en gångs skull? En stor iPhone 5 och sedan en iPhone 5 nano som det även ryktats om.

VIA: Mac RumorsiPad 2 med högupplöst skärm och iPhone 5 med A5-processor

På CES-mässan skall ovanstående iPad 2-dummy ha setts och rykten om iPad 2 finns det gott om för närvarande. Skärmen på iPad 2 skall vara ”super högupplöst” men är fortfarande 9,7-tum som första iPad. Ryktena säger även att det finns två kameror, en på framsidan för videosamtal och en på baksidan. Sen skall det även finnas en SD-kortplats.

Veckans iPhone 5 rykte säger att Apple kommer att byta till kretsar från Qualcomm för att stödja både CDMA (Verizon) och GSM (AT&T och ungefär resten av världen). iPhone 5 sägs vara ”totalt omgjord” och förväntas släppas i sommar. Processorn kommer vara uppgraderad till den dubbelkärniga Cortex A9 som kommer antagligen kallas Apple A5. Samma processor skall senare även hamna i nästa generations Apple TV.

VIA: MacRumorsIngen vit iPhone 4?

Apple har meddelat att den vita iPhone 4 har blivit försenad och kommer först under våren 2011. Dock ryktas det om att Apple inte ens tänker släppa den vita modellen och det låter väl egentligen rätt troligt då iPhone 5 borde dyka upp strax innan sommaren.

VIA: Geeky GadgetsRykten: Nya iPods, mindre iPad och iPhone 5 i början av 2011

iLounge har satt ihop en lista på information som de skall ha om nästa generations iOS-produkter från Apple. Får vi en förbättrad iPhone redan i Januari exempelvis?

iPod-rykten
Apple skall ha tre nya modeller färdiga av sin populära musikspelare och som de kommer presentera i början av september. De nya modellerna skall vara en ny iPod Touch och en ny iPod nano och den tredje modellen kan vara en ny iPod shuffle som möjligen har en pekskärm. Det ryktas även om pekskärmar på 3 tum så vi kanske kommer se en något mindre modell av iPod Touch.

iPad-rykten
Det skall komma ut en mindre iPad med en 7-tums skärm i slutet av i år eller i början av nästa år. Det har ryktats om detta tidigare men då pratades det om en skärm mellan 5 och 7 tum.

iPhone-rykten
Den femte generationen av iPhone kommer möjligen redan släppas i början av januari som en följd av problemet med antennen på iPhone 4. Det är oklart om den kommer ha några andra större förändringar än att den skall åtgärda antennproblematiken.

KÄLLA: iLounge
VIA: Mac RumorsArkiv

Andra bloggar