Nyheter taggade med ‘Iphone’

iPhone 5 släpps 16:e augusti?

Det har länge sagts att Apple kommer presentera iPhone 5 i september men den kan komma börja säljas redan i augusti, verkar det som. Det är CNET UK som har noterat att att ett företag söker tillfälliga säljare för iPhone mellan den 16-29 augusti 2011. Företaget som söker säljare har arbetat tillsammans med Apple tidigare så det verkar inte omöjligt att de samarbetar ännu en gång.

Så den 16 augusti kan det bli dags att slå sönder spargrisen igen och om Apple följer sina egna rutiner så kommer de presentera telefonen inom ett par veckor.

VIA: Geeky GadgetsiPhone 5 – tillverkningen startar i september?

Enligt rapport från Avian Securities så kommer produktionen av Apples iPhone 5 inte starta förrän i september. Detta skulle innebära att nästa generation av iPhone inte kommer ut i butik förrän i slutet av året eller först i början av 2012.

Det nämns även att det möjligen kommer en billigare variant av iPhone – men den har vi väl hört förut?

VIA: MacRumorsiPhone 5 har dubbelkärnig A5-processor

Efter att ha kollat runt i koden på iOS 4.3 har man funnit att kommande iPhone 5 kommer ha den dubbelkärniga A5-processorn. Samma processor finns i nya iPad 2.

”Developers have found references to the A5 processor in a kernel file for a device codenamed N94AP, widely assumed to be the iPhone 5, within the code for iOS 4.3, as reported by iClarified.”
VIA: Daily Mobile


iOS 4.3 släpps 11 mars – nu med stöd för personal hotspots

Den 11 mars släpps Apple iOS 4.3 för iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 och iPod Touch (3 & 4 gen). Den största och antagligen efterlängtade nyheten är att det nu kommer finnas stöd i iPhone för att skapa ett trådlöst nätverk – kallat personal hotspot.

Nyheterna med iOS 4.3 är:

Personal Hotspot – Nu kan iPhone-användare skapa ett wifi nätverk var de än är. Man kan ansluta upp till 5 enheter som kan använda sig av mobilen som router, dock högst 3st enheter genom Wi-fi, 3st genom Bluetooth och 1 st genom USB.

Snabbare Safari – Apple har byggt in Nitro Javascript-motorn i WebKit vilket skall dubbla hastigheten vid körning av javascript.

iTunes Home Sharing – Nu kan man spela upp musik och video genom iPad, iPhone eller iPod Touch genom att ansluta sig till sin dators iTunes med Wifi.

Förbättrat AirPlay med bl.a. stöd för trejeparts applikationer och ett nytt program för fotografering kallat PhotoBooth.iPhone 5 delar dyker upp – större skärm?

Att iPhone 5 är på gång är ingen större överraskning. Så det är väl dags att det börjar dyka upp bilder på den kommande mobilen även om man får ta allt med en nypa salt som vanligt.

Denna bild har i alla fall dykt upp och skärmen skall vara runt 4-tum, dvs något större än på iPhone 4. Kanterna runt skärmen kan vara riktigt tunna.

Blir iPhone 5 en mellantelefon? Något större skärm med samma upplösning som på 4:an och något bättre prestanda? Eller blir det två modeller för en gångs skull? En stor iPhone 5 och sedan en iPhone 5 nano som det även ryktats om.

VIA: Mac RumorsRykten om en mindre och billigare iPhone-modell

Enligt Bloomberg så har Apple planer på att utveckla nya modeller av iPhone. Dessa olika modeller tas fram för att konkurrera med Android-tågets billiga och bra smartphones.

En liten modell av iPhone (har ryktats om tidigare, då kallad iPhone nano) skall vara till storleken en tredjedel mindre än iPhone 4 och kosta runt 200 dollar. Till stora delar skall samma delar användas som i iPhone 4 och denna modell kan presenteras i mitten på året. Dock ger källan till ryktet en indikation om att det inte är klart om modellen kommer släppas eller inte.

Apple fortsätter även utvecklingen av iPhone med inbyggt SIM-kort som skulle innebära att man kunde ändra operatör genom att ändra i mjukvaran istället för att byta ett fysiskt SIM-kort.

VIA: MacRumorsRiktig spelkontroller för iPhone

En ny kontroller som med en D-pad, två joystickar och knappar utökar spelglädjen på dina mobilspel? iControlPad BT ger oss detta och din smartphone kan sättas fast på spelkontrollen med justerbara sidor för att passa mobiltelefoner med olika storlek. Om man har en iPhone så fungerar iControlPad bäst med en jailbreakad telefon men för Android-telefoner fungerar den bra så länge spelet har stöd för en PC-gamepad. Spelkontrollen har ett 1500 mAh-batteri och den laddas via en USB-port.

I februari skall iControlPad BT börja säljas och den kommer då kosta runt 75 dollar.

VIA: technabobiPad 2 med högupplöst skärm och iPhone 5 med A5-processor

På CES-mässan skall ovanstående iPad 2-dummy ha setts och rykten om iPad 2 finns det gott om för närvarande. Skärmen på iPad 2 skall vara ”super högupplöst” men är fortfarande 9,7-tum som första iPad. Ryktena säger även att det finns två kameror, en på framsidan för videosamtal och en på baksidan. Sen skall det även finnas en SD-kortplats.

Veckans iPhone 5 rykte säger att Apple kommer att byta till kretsar från Qualcomm för att stödja både CDMA (Verizon) och GSM (AT&T och ungefär resten av världen). iPhone 5 sägs vara ”totalt omgjord” och förväntas släppas i sommar. Processorn kommer vara uppgraderad till den dubbelkärniga Cortex A9 som kommer antagligen kallas Apple A5. Samma processor skall senare även hamna i nästa generations Apple TV.

VIA: MacRumorsMicrosoft slår tillbaka mot Apple

När Apple sommaren 2008 lanserade sin App Store gjorde företaget en patentansökan på namnet. Det här såg Microsoft på med blida ögon och nu i dagarna har det kommit fram att Microsoft vädjat till patentverket i USA att avslå Apples ansökan. Enligt Microsoft är ”app store” något som används av konsumenter när dom pratar om nätbutiker med applikationer. Microsoft lägger också fram att app är en gammal förkortning (som finns med i bla New Oxford American Dictionary) där det står för ”an application program” och har så gjort sedan 1985.

Den eviga kampen mellan Microsoft och Apple fortsätter alltså.Less på iPhonespel? Här är räddningen!

Har du lessnat på att tilta iPhonen? Tur, här kommer räddningen! Just nu styrs den här roboten med handrörelser, men ska enligt utvecklaren så småningom anslutas med en mjukvara till PC’n istället. Vi kan nog räkna med att utvecklaren kommer hamna högt upp på speltopplistorna världen om!

Källa: Feber.seArkiv

Andra bloggar