Nyheter taggade med ‘iPod Touch’

Savant Touch – fjärrkontroll baserad på iPod Touch

Savant Toucj - fjärrkontroll

Savant Touch är en fjärrkontroll baserad på Apple iPod Touch. Fjärrkontrollen är baserad på iPod Touch men placerad i ett nytt skal med ett antal knappar för enklare användning. Det är givetvis fortfarande iOS som är basen för fjärrkontrollen men man använder Savants användargränssnitt som går att ladda ner genom App Store. Med tanke på att det är vanliga iPod Touch som används så går det fortfarande att ladda ner program och använda den som en vanlig iPod Touch.

Under första kvartalet 2011 kommer Savant Touch släppas och den kommer kosta 399 dollar.

VIA: Slash GeariPhone 4 vs iPod Touch – videos

Hur står sig skärmen på nya iPod Touch i jämförelse med iPhone 4? Sidan Letemsvetemapplem.eu har gjort ett par videos där man jämför dessa. Ovan är ett test på skärmarna och även om iPod Touch har en retina-skärm så har iPhone 4 med sin IPS-skärm en bättre betrakningsvinkel.

Här är även en video om hur videoinspelningen är i jämförelse mellan iPhone 4 och 4:de generationens iPod Touch.

VIA: Mac RumorsApple släpper nya iPod-modeller

Då har Apple haft show igen när de presenterade sina nya produkter. Denna gång släpptes det nya versioner av iPod Shuffle, iPod Nano och iPod Touch.

Nya iPod Touch har fått mycket från iPhone 4 såsom retina display och Facetime. Två kameror har den men dock är kameran på baksidan av miserabel kvalité så allt är inte guld och gröna skogar. iPod Touch klarar spela upp musik i 40 timmar och kostar 2295 kr för 8 GB, 3095 kr för 32 GB och 4095 kr för 64 GB. Skärmen och att den har fått samma processor som i iPhone 4 är rätt trevligt.

iPod Shuffle har fått tillbaka knapparna och har kvar voice-over styrningen. Borstad aluminium, 5 färger och kan spela musik i 15 timmar. Den lilla spelaren är dock endast på 2 GB men i gengäld kostar den bara 479 kr.

iPod nano har blivit mindre och har en multitouchskärm. Den har radio (med pausmöjlighet), 24 timmars speltid och ett interface som liknar lite iOS. Priset hamnar på 1595 kr för 8GB och 1895 för 16GB.
Rykten: Nya iPods, mindre iPad och iPhone 5 i början av 2011

iLounge har satt ihop en lista på information som de skall ha om nästa generations iOS-produkter från Apple. Får vi en förbättrad iPhone redan i Januari exempelvis?

iPod-rykten
Apple skall ha tre nya modeller färdiga av sin populära musikspelare och som de kommer presentera i början av september. De nya modellerna skall vara en ny iPod Touch och en ny iPod nano och den tredje modellen kan vara en ny iPod shuffle som möjligen har en pekskärm. Det ryktas även om pekskärmar på 3 tum så vi kanske kommer se en något mindre modell av iPod Touch.

iPad-rykten
Det skall komma ut en mindre iPad med en 7-tums skärm i slutet av i år eller i början av nästa år. Det har ryktats om detta tidigare men då pratades det om en skärm mellan 5 och 7 tum.

iPhone-rykten
Den femte generationen av iPhone kommer möjligen redan släppas i början av januari som en följd av problemet med antennen på iPhone 4. Det är oklart om den kommer ha några andra större förändringar än att den skall åtgärda antennproblematiken.

KÄLLA: iLounge
VIA: Mac RumorsEnarmad bandit för iPhone – med riktig spak!

Detta är något så ovanligt som en dockningsstation till iPhone/iPod Touch som även har en spelfunktionalitet. New Potato Technologies har släppt denna dockningsstation som kostar 40 dollar och har en spak som på en riktig enarmad bandit. Men då kan man även ladda ner ett spel samtidigt från App Store och man får en så komplett enarmbad bandit som man nu kan få med en iPhone. I spelet finns även en möjlighet att vinna en resa till Las Vegas.

Kul med konstiga tillbehör till spel för iPhone. Något mer speltillbehör som dykt upp?

VIA: OhGizmo!Läckta bilder på iPod Touch med kamera

I Asien verkar Apple-läckorna dugga tätt och nu har turen kommit till iPod Touch. Den här prototypen på iPod Touch har en kamera på baksidan och beteckningen DVT-1, som visar att det är en tidig prototyp. Om iPod Touch kommer behålla denna formfaktor får vi väl se i september då en ny iPod Touch antagligen lanseras.

VIA: BGRSov i iPod Touch-lakan

Är du en riktig Apple fanboy? Detta påslakan-set med iPod Touch-tema ger dig den frid du behöver för att kunna sova och drömma om nästa generationens iPhone. Påslakan-settet säljs av Ellos för 349kr.

via: OhGizmo!Något snabbare iPod Touch

Tredje generationens iPod Touch

Apple har presenterat en ny version av sin populära medispelare iPod Touch. Den tredje generationen erbjuder inget revolutionerande utan ser ut som de tidigare generationerna men har fått snabbare innanmäte och större lagringsutrymme. De nya versionerna på 32GB (3095kr) och 64GB (4195kr) skall vara 50% snabbare än tidgare och köra OpenGL ES 2.0, samma som på iPhone 3GS. Det finns även en 8GB-version som kostar 1995kr men som inte är snabbare än tidigare generationer.Rykte: iPod med en inbyggd kamera

090518-ipodkamera
Det ryktas om att nästa generationen av iPod och iPod Touch kommer att finnas tillgänglig med en inbyggd kamera. Hur vida detta rykte stämmer eller inte vet vi ännu inte. Det sägs även att Apple kommer att visa upp den nya generationen av iPod Nano och iPod Touch i sepetember med en videoinspelningsfunktion. Återstå att se. Gör Apple rätt, vad tycker ni?

Via: 2dayblogiPhone OS 3.0 – rejäl uppgradering

iPhone OS 3.0

Apples har presenterat Apple iPhone OS 3.0. Med den nya uppgradering har Apple fixat en hel del av de saker som saknades i ursprungliga iPhone och även förbättrat gränssnittet med en hel del funktioner som:

 • Klipp och klistra
 • MMS
 • Vidarebefodring av SMS
 • Bluetooth med A2DP
 • Push Notification
 • Sökfunktion
 • P2P via bonjour
 • Nya kalender funktioner som gör att man kan exempelvis synka kalendern med Google eller Yahoo
 • Förbättrat tangentbord
 • Smidiga betallösningar direkt genom programmet/spelet (dvs, betala för nästa nivå)
 • iPhone kan användas som en riktig navigator

Med iPhone OS 3.0 kommer man få mer än 100 nya funktioner och 1000 nya API:er. Så det känns som en riktigt trevlig uppgradering och den skall släppas i sommar. Om man har iPhone 3G så är uppgraderingen gratis men om man har iPod Touch får man betala 9,95 dollar för uppgraderingen.

Fler har skrivit om iPhone OS 3.0: MaxiMac, IDG, BGR, Gizmodo, Gizmodo -genomgång av alla nya funktioner.Arkiv

Andra bloggar