Nyheter taggade med ‘iWork’

Åker fysiska programvaror bort från Apple Store-hyllorna?

Ja, det har snackats en del om att Apple jobbar på att få bort cd/dvd-enheten från sina bärbara enheter. Något vi bland annat kan se på MacBook Air. Där har man till och med ersatt vanliga startskivan med en USB-sticka. Mycket mer praktiskt, och utan den klumpen av hårdvara går det att göra datorn ännu smalare (dessutom har SuperDriven redan problem med buller). Men för att gå tillbaka till storyn så går det nu rykte på att Apple försöker göra sig av fysiska mjukvaru-skivor från butiken. Istället kommer man hjälpa kunden att använda sig av Mac App Store i sin nya tjänst ”Personal Setup for Mac” som kommer finnas i butiken för alla nya Mac-kunder.

Vad tycker ni? Är det här ett välkommet steg i hanteringen av programvara?

Källa: MacRumors
Bild: QiFeiApple iPad – bilder, videos och specifikationer

Apple iPad presenterades av Steve Jobs idag. iPad är en liten enkel pekdator med en 9,7-tums kapacitiv pekskärm. Utseendet är ungefär som en iPhone/iPod Touch fast modell större. Gränssnittet är väldigt likt iPhone även om den har förbättras både där och här och även för att utnyttja skärmens storlek bättre. iPad släpps i modeller med 16, 32 och 64GB i minne och det kommer två varianter, en med WiFi och en med både WiFi och 3G-anslutning.

iPad kan köra alla applikationer som fungerar idag på iPhone och iPod Touch utan modifieringar. Man kör dom antagligen som dom är i mindre storlek eller så skalar man upp applikationerna för att passa den stora skärmen.

Men iPad kommer det även nya applikationer. iBooks är Apples svar på e-böcker. Med iBooks kan du köpa och läsa olika e-böcker och de köps givetvis på samma sätt som du köper program på AppStore. Flera amerikanska bokförlag har redan avtal med Apple. Apples kontorssvit iWork finns nu även till iPad. De olika programmen har gjorts om rejält för att passa den nya plattan.

iPad kommer finnas i butik världen över i slutet av mars och 3G-modellen kommer i slutet av april.

Priserna är följande (svenska priser saknas för tillfället):

WiFi: 16GB: $499, 32GB: $599, 64GB: $699
WiFi + 3G: $629, 32GB: $729, 64GB: $829

Fortsätt läsa för fler bilder, videos och specifikationer.

Fortsätt läsaArkiv

Andra bloggar