Nyheter taggade med ‘kamera’

Light släpper L16 – en kamera med sexton linser

Light har funnit ett sätt att verkligen stick ut från mängden. Dess nya L16 har nämligen sexton olika kameror i en.

lightl16
Fortsätt läsaFånga sommaren med 30x optisk zoom kameror från Sony

Sommaren vill du såklart fånga detaljerna i och hur gör du det bättre om inte med de nya Sony kamerorna som erbjuder 30x optisk zoom. Läs mer i informationen från Sony:

sony sommar

Bär mindre, ta fler foton. De två nya resekamerorna från Sony gör det lättare att fånga de perfekta semesterögonblicken i sommar. Cyber-shot™ DSC-HX90V och DSC-WX500 är världens mest kompakta kameror3 i sina klasser, med utmärkt bildkvalitet och massor av lättanvända proffsfunktioner.
Fortsätt läsaVärldens dyraste kamera såld för 12 miljoner

Leica är kända för sina bra men rätt dyra kameror. Så vad får man för en gammal Leica om man säljer den på auktion? Om det råkar vara en Leica från 0-series från 1923 och som tillverkades i 25 exemplar så blir det rätt mycket.

Kameran såldes för ca 12 miljoner svenska kronor (drygt 1,3 miljoner euro inkl avgifter och skatter) och det var en lycklig man från Asien som fick sig en ny men rätt gammal leksak.

VIA: TechnabobLG L-03C – en riktig kameramobil

Vi har länge haft mobiltelefoner som kallas kameramobiler fast oftast är kamerorna inget vidare, snällt sagt. Nu har LG lanserat en kameramobil som har belägg för namnet då det i stort sett ser ut som en kamera och fungerar som en kamera. LG L-03C kommer släppas i Japan för mobiloperatören DoCoMo och innehåller en 12,1 megapixel sensor, klarar av att ta bilder upp till ISO 3200 och har en Pentax 1:3.6-5.5-lins med 3x optisk zoom. L-03C klarar även av att filma i 720p och har GPS, Wifi, Bluetooth och givetvis 3G.

VIA: technabobSpionera på kontoret – spionkamera gömd i bordsräknare

Det finns en del spionkameror men denna kan nog ingen misstänka om man inte berättar det för dom. Kameran är gömd i en Casio DS-5500 bordsräknare som fungerar som den skall. Räknaren laddas upp med solcellerna som vanligt men den lilla spionkameran använder sig av de uppladdningsbara batterierna. Kameran är gömd på sidan (den lilla svarta punkten) och den kan filma i upplösningen 640 x 480 pixlar i 30 fps. Det finns ett minne på 4 GB och det räcker för 1,5 timmars filmning. För att tömma videofilmen kopplar man in sig på en miniUSB-kontakt som gömmer sig innanför batteriluckan.

Bordsräknaren med spionkamera kostar 31 euro och kan köpas hos Chinavasion. Dags att börja spionera på chefen?

VIA: OhGizmo!Koncept: En kamerarem med inbyggd solpanel

Nu när solpaneler börjar bli lätthanterliga så borde dyka upp fler produkter som kan ge lite extra kräm i batterierna genom en solpanel. Designern Weng Jie har skapat en kamerarem som har en solpanel och som kan ladda din kamera medan du själv letar efter den perfekta bilden utomhus. En kul idé och det kommer antagligen dyka upp fler och fler produkter som har små inbäddade paneler som kan ge ström till våra leksaker.

VIA: Yanko DesignSony NEX-7 med 1080p kommer i slutet av 2010

Sony skall vara på gång med NEX-7 – en storebror till kameramodellerna NEX-3 och NEX-5 som presenterades nyligen. NEX-3 kan filma i HD-upplösningen 720p och NEX-5 klarar av 1080i.

Sony NEX-7 skall klara av att filma i Full HD 1080p och kommer bli större än de två ”småkamerorna” NEX-3 och NEX-5. Lanseringen av NEX-7 kommer antagligen ske på Photokina i september.

VIA: SlashGearSony släpper kamerorna Nex-5 och Nex-3

Sony har presenterat sina nya kameror Nex-5 och Nex.3 med utbytbara objektiv. Både Nex-5 och Nex-3 har en 14,2 megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor och Sonys E-mount system för objektiv som gör att det är kompatibelt med DSLR-objektiv med hjälp av en monteringsadapter. Kamerorna skall ge en bildkvalité i DSLR-klass även om de är små och kompakta.

Sony Nex-5 kan spela in Full HD-video i (1920 x 1080i) med stereoljud som AVCHD-filer och påstås vara världens minsta och lättaste digitalkamera med utbytbara objektiv. Sony Nex-3 kan i sin tur spela in HD-video i 720p.Minimal spionkamera med 5 megapixel

Minimala spionkameror har funnits ett tag men nu ökar antalet megapixlar på dessa småkameror också. Super-Tiny Spy Camera är på 5 MP och även om den har de minimala måtten 4,3 x 2,8 x 1,5 cm så kan den ta foton med 2048 x 1536 pixlars upplösning och filma i färg med 1280 x 960 pixlars upplösning med 29 fps.

Det finns stöd för bildformatet JPEG och filmformatet AVI (MJPG) i färg och med ljud. Det finns även en kortplats för microSD/SDHC Card och TF Card.

Kameran kan köpas hos Brando för 51 dollar.

[Geeky Gadgets]Cloak Bag – fotografera medan du behåller kameran i väskan

Om du vill skydda din systemkamera men tycker det tar lång tid att ta ut den från kameraväskan så finns en ny väska med namnet Cloak Bag som kan vara intressant. Väskans botten går att öppna med en dragkedja så att du kan fotografera utan att behöva ta upp kameran ur väskan. Den största fördelen måste ju vara att slippa ta upp kameran vid taskigt väder och få ett regnskydd men kunna fotografera ändå – men även att slippa skylta med att man har en dyr DSLR är väl en fördel i vissa delar av världen.

Cloak Bag kostar 49 dollar.

[Slippery Brick]Arkiv

Andra bloggar