Nyheter taggade med ‘klocka’

Dual Time – klocka med två samtidiga tidszoner

Bor din flickvän eller pojkvän i en annan tidszon? Eller har ditt företag kontor i ett annat land?  Dual Time är ett vanligt armbandsur som just tänkt på detta med tidszoner och gett klockan två olika timvisare. Man kan givetvis skilja på visarna med sin utformning och man slipper räkna ut vad klockan är på huvudkontoret.

Smidigt och väldigt praktiskt i alla fall för en liten mängd människor. Dual Time är skapat av Chiyu Chen och Han-Hsi Chen.

VIA: Yanko DesignPac Man väckarklocka

Pac Man är ett av de stora spelklassikerna genom tiderna. Om du vill bli väckt av den gula lilla krabaten finns nu en väckarklocka som väcker med dig de klassiska ljuden från spelet. Klockan kostar 17 euro och kan köpas hos firebox.

VIA: Coolest GadgetsGör ett armbandsur av Nano

Det var ju väntat att den lilla iPod Nano skulle göras om till ett armbandsur och nu har företaget iLoveHandles fixat det med sin produkt Rock Band. För priset 20 dollar får du ett armband som passa iPod Nano perfekt. Hemskt dyrt men den kommer säkert sälja ändå…

VIA: EngadgetKoncept: Tokyoflash Gridlock

Gridlock är en konceptklocka från vår favoriturmakare Tokyoflash. Klockan har en armlänk i borstad metall och en svart skärm med orange text. Minuterna visas med vanliga siffror och timmarna visas med en cirkel där den icke upplysta rutan indikerar aktuell timme.

Snyggt, stilrent och faktiskt en rätt normal klocka från Tokyoflash som brukar göra mer udda klockor. Vi får väl se om denna går att köpa inom en snar framtid.

KÄLLA: TokyoflashKoncept: Klocka med dragkedja

Zipper Bracelet Watch heter detta koncept av Andy Kurovets som använder sig av dragkedjor på ett ganska annorlunda sätt. Klockan består av ett brett läderarmband som har dragkedjor där varje dragtapp (heter det inte så?) visar upp en siffra när man trycker på en knapp på armbandet.

Helt klart annorlunda och riktigt snyggt!

VIA: Yanko DesignKoncept: iWatch – om Apple gjorde klockor

Hur skulle ett armbandsur från Apple se ut idag? Italienska ADR Studio har tagit fram en klocka som visar hur en iWatch skulle kunna se ut. Klockan har både integrerad Wifi och Bluetooth, kan köra applikationer och har en inbyggd Pico-projektor. Väldigt kul koncept men tror inte tekniken är riktigt där än och när den väl är det har nog formspråket hos Apple ändrats.

VIA: TechnabobKoncept: No Scratch Watch för Swatch

No Scratch Watch är ett konceptklocka gjort av designern Allan George. Den är tänkt för ungdomar som vill ha en snygg men stryktålig klocka. Klockan är riktigt tålig då den inte har en stor glasyta utan urtavlan består av plast med en gummiyta. Det är bara visarna som sticker ut på sidorna som är gömda bakom glas men klockan borde tåla rätt tuffa tag innan den repas.

Nu skall bara Swatch få för sig att tillverka den också.

VIA: Yanko DesignSensha – en nästan enkel konceptklocka från Tokyoflash

Tokyoflash Sensha är en ny konceptklocka från klocktillverkaren som oftast gillar att det är en halv vetenskap att ta reda på tiden. Sensha är något enklare att läsa av och består av tre ringar som visar timmar, 5-minuters perioder och 1-4 minuter. Den största ringen visar vilken timme det är. Den näst största ringen visar vilken 5-minutersperiod det är och den sista lilla ringen visar 1-4 minuter.

Sensha är en snygg och med Tokyoflash mått mätt en mycket enkel och stilren klocka som de gärna får sätta i produktion.

KÄLLA: TokyoFlash
VIA: Geeky GadgetsTokyoflash Kisai Broke – ännu en udda klocka

Tokyoflash Kisai Broke är en ny udda klocka från de galna urmakarna hos Tokyoflash. Urtavlan ser ut som glasmålning och de yttre ringarna ringarna representerar timmar och den inre ringen av block representerar 5 minuters intervaller. De fyra blocken i mitten är fyra enstaka minuter.

Klockan har uppladdningsbart batteri och kan laddas genom USB. Kisai Broke kan köpas hos Tokyoflash för 168 dollar.

VIA: Geeky GadgetsKoncept: MEN2014 – en klocka med en skruv lös?

MEN2014 är ett skruvat koncept på en klocka av kinesiska Tao Ma. Klockan är minimalistiskt utformad i metall och har skruvhuvuden som roterar och därmed visar aktuell tid. Riktigt snyggt och skulle faktiskt vara jättekul om denna skulle börja tillverkas.

VIA: TechnaBobArkiv

Andra bloggar