Nyheter taggade med ‘klon’

SoPhone – väldigt nära en iPhone 4

De kinesiska kopiorna på iPhone brukar vara lite halvtaskiga men SoPhone är riktigt lik på många sätt. Utseendemässigt är det nästan omöjligt att se skillnad och grundgränssnittet är också väldigt likt. Dock är väl halva poängen med en iPhone alla dessa appar och det klarar inte SoPhone av. Men som vanligt slipper vi nog se SoPhone på den svenska marknaden förutom de få som blir importerade och sedan sålda på Blocket när folk tröttnar.

VIA: Daily iPhone BlogKinesisk iPad-kopia med Goole Android OS

Som med iPhone så är Apple iPad väldigt populär att kopiera/klona hos kinesiska hårvarutillverkare. Hittills har det dykt upp kloner av iPad med Windows 7 under skalet men nu har det dykt upp en med Google Android. Klonen har Android 2.1, 1 GHz Cortex-AR8-processor och en skärmstorlek på antagligen 7 eller 10-tum. 10-tums modellen kommer ha en upplösning på 1024 x 600 pixlar, 16 GB i flashminne och 512 MB i RAM-minne.

Priset är okänt och den förväntas börja säljas i juni, dock antagligen endast i Kina.

VIA: Geeky GadgetsiPad-kopia med …tangentbord?

En tablet med tangentbord? Nja, kineserna är halvt galna ibland. Denna bild föreställer något som liknar en iPad fast den har ett utdragbart tangentbord. Prestandan är som i en netbook med en Intel Atom N450-processor, skärmen är på 10-tum och som operativsystem är det Windows 7 som gäller. Sen har man även tangentbordet inspirerats av utseendet som MacBook har och den där lilla styrstickan ser ut som att den kommer från en ThinkPad. Som sagt.. galet.

VIA: EngadgetOval iPhone för tjejer

Kineserna kan detta med att kopiera varumärken utan att skämmas. Denna iPhone kallas Leady iPhone (skulle nog hetat Lady iPhone) och har den riktiga Apple logotypen med iPhone namnet på baksidan. Men denna är oval och det gör den lite rolig och med tanke på att den är rosa och fungerar också som en spegel ser det ut som att den är nog ämnad för tjejer.

Kul idé med en oval mobiltelefon men förstår verkligen inte att folk köper kopior som inte ens försöker vara kopior utan alla borde veta att det inte är the real deal. Vad är poängen med det?

VIA: technabobJumper – iPad-klon med Windows 7

Efter att iPad har släppts så har det som brukligt dykt upp en hel del kloner av Apples tablet i världen. Det är främst kinesiska hårdvarutillverkare som släpper olika varianter på vad som kan kallas iPad-kloner. Nu har ett företag släppt Jumper – en 10,1-tums pekskärms tablet med multitouch. Processorn är en Intel Atom N450 1.66 GHz och det finns 2GB i RAM-minne. Hårddisken är på 250 GB och man har även klämt dit en 1.3 megapixel kamera. Som operativsystem är det Windows 7 som gäller.

Utseendet på Jumper är totalt kopierat från en iPhone modell och den skall kosta runt 4200 kr i butik i Kina.

VIA: übergizmoiPad är snart här och klonerna med

Efter Apples presentation av kommande iPad så har det dykt up en hel delTablets från andra tillverkare och nu är även klonerna här. Denna klon är givetvis kinesisk, från tillverkaren Shenzhen Huayi, och den kommer släppas den 3 april för endast 290 dollar. Den kommer med en fin iPad logotyp, en stylus, Wifi, Bluetooth och 4 GB i lagringsutrymme. Sen har den en snygg referens till iPod också :-).

Only on China om det är någon som undrar.

[SlipperyBrick]MacBook Air klon från Kina

Kineserna är riktigt duktiga på att plagiera andras produkter men oftast dyker de inte upp i västvärlden. Nu har kineserna gjort en klon på en Macbook Air. De har även gått så långt att de plagierat förpackningen vilket kan säkert förvilla vissa köpare. Inuti finns en hyffsat medioker dator med Intel Atom-processor såsom i de flesta netbooks idag.

En maskin som denna får man betala ca 2000kr för i Kina så om du ser riktigt billiga Macbook Air-datorer på eBay så kanske du skall passa dig även om bilderna verkar vara riktiga med en riktigt förpackning och allt.

[übergizmo]Meizu M9 mobiltelefon – specifikationer

Den mest kända klonen av iPhone är nog Meizu M8 och är väl den klonmobilen som nästan blivit accepterad som en självständig mobiltelefon och inte bara en kopia av iPhone.

Nu har Meizus VD, J. Wong, avslöjat detaljer om kommande Meizu M9. Den kommer ha följande specifikationer:

  • Processor: 1GHz Cortex A8-baserad Samsung S5PC110
  • Skärm: 3,6-tums skärm med en upplösning på 720 x 480 pixel
  • Nätverk: WCDMA, CDMA och TD-SCDMA modeller
  • Minne: 512MB RAM och ROM
  • Kamera: 5-megapixel kamera
  • Trådlöst: Bluetooth, WiFi
  • Minneskort: microSD-kortplats
  • Annat: GPS, TV-ut

M9:an skall tydligen kosta runt 2700kr när den kommer ut inom… ett okänt datum. När det gäller Meizu så skall allt tas med en nypa salt  och hittills har inte Meizus modeller hittat till Sverige så vi skall nog inte hoppas på M9 gör det heller.

via: ÜbergizmoiPhone-inspirerad vikbar mobil

Kineserna är kända för att kunna ”inspireras” av andra tillverkare och använda denna inspiration i egna produkter (tillräckligt kryptiskt skrivet?). Denna iPhone-inspirerade mobil är ett trevligt exempel. Man har tagit Apple iPhones gränssnitt och logotyp men slängt in det i en vikbar mobil istället. Mobilen har måtten 105x53x17mm, den väger 110 gram, har en skärm på 2,6-tum med en upplösning på 240×320 pixel och även en 3-megapixel kamera. Skall kosta runt 800kr i Kina.

via GizmodoMeizu M8 – iPhone 3G-klonen närmar sig lansering

Meizu närmar sig lansering av Meizu M8 – en klon på iPhone 3G. Den kör Windows Mobile med ett utseende kopierat rakt av från Apples telefon. M8 skall ha en 3-megapixels kamera och 8GB inbyggt minne. M8 kommer antagligen aldrig säljas officiellt utanför Kina.

Via ElectronistaArkiv

Andra bloggar