Nyheter taggade med ‘Koncept’

Vikbar konceptmobil med Windows Phone 7

Triple Flip heter detta koncept på en Windows Phone 7 skapad av Schultze Works. Några vettiga idéer för framtiden?

VIA: Daily MobileKoncept: BlackBerry Empathy

Här är ett lite annorlunda koncept på en BlackBerry-smartphone. Själva gränssnittet och även utseendet är något udda och har väl en känsla av att vi inte kommer se något liknande på ett tag på marknaden. Konceptet är gjort av Daniel Yoon och Kiki Tang.

VIA: DailyMobileKoncept: Nokia E-Cu – laddas med värme

Konceptet Nokia E-Cu av Patrick Hyland laddas av något så annorlunda som värme. Hela baksidan är gjord i koppar som skall absorbera värme från omgivningen och förvandla denna till energi för att driva mobiltelefonen.

Intressant koncept i dessa tider med mer fokus på energibesparingar.

VIA: technabobE10 – Nokias nya helcoola koncepttelefon

E10 är en koncepttelefon från Nokia. Den har en böjbar skärm och solpaneler på baksidan (perfekt ute på sommarställe utan ström!). Som synes på bilden rullar du ut den för att få en större skärm. Telefonen har verkligen lite netbookkänsla över sig! (om än då i dyrare format)R2VAC2 – robotdammsugare?

R2VAC2 är en bild av Agent-Spiff som får Star Wars-fans att le. Det är ju mycket snack om robotdammsugare så varför inte göra dammsugare av en robot? Vi har redan här sett en liten R2-D2 USB-dammsugare men det skall tydligen finnas en dammsugare som liknar bilden ovan och som sålts i Japan (var annars?).

VIA: technabobKoncept: Apple MagicBook och Mac Mini

En MacBook utan tangentbord? Antonio Lieto har skapat en ”MagicBook” som har ersatt MacBookens tangentbord med en stor multitouch-platta. Dock kan man med ett knapptryck få se ett upplyst tangentbord under multitouch-plattan. Smart idé, nja men intressant i alla fall.

Lieto har även skapat Mac Mini som är riktigt platt med sin tjocklek på 1 cm. Denna formfaktor skall vara möjlig genom att ta bort DVD-läsaren. På ovansidan Mac Minin finns en platta för trådlös synkronisering och för induktionsbaserad laddning för iPod eller iPhone. Mac Minin verkar riktigt trevlig och en sådan liten dator skulle få en given plats i mitt vardagsrum.

VIA: technabobKoncept: Nokia Kinetic – ställer sig upp när det ringer

Detta lite udda koncept på en Nokia mobil är skapad av Jeremy Innes-Hopkins och har ett annorlunda sätt att meddela att telefonen ringer, nämligen genom att stå upp.

Det fungerar så att det finns en elektromagnet i telefonen som ändrar sin tyngdpunkt när telefonen ringer så att telefonen ställer sig upp när det ringer. Om samtalet inte besvaras sänker sig telefonen igen och lägger ner sig på bordet som den var tidigare. Kul grej men kanske inget man vill ha med tanke på att det skulle göra mobilen större och klumpigare.

VIA: Geeky GadgetsKoncept: HTC 1

HTC 1 är ett koncept på en smartphone skapad av designern Andrew Kim.  Materialet är mässing med en silverbeläggning och de flesta knappar lyser med sin frånvaro. HTC 1 andas kvalité och en riktigt trevlig funktion är att underdelen även kan fungera som ett stöd vid exempelvis filmvisning.

När man laddar HTC 1 skall det samtidigt ske en rening av mobiltelefonen med UV-ljus – en inbyggd funktion som skulle nog behövas i de flesta mobiltelefoner som är riktiga

KÄLLA: design fabulous

VIA: EngadgetKoncept: En kamerarem med inbyggd solpanel

Nu när solpaneler börjar bli lätthanterliga så borde dyka upp fler produkter som kan ge lite extra kräm i batterierna genom en solpanel. Designern Weng Jie har skapat en kamerarem som har en solpanel och som kan ladda din kamera medan du själv letar efter den perfekta bilden utomhus. En kul idé och det kommer antagligen dyka upp fler och fler produkter som har små inbäddade paneler som kan ge ström till våra leksaker.

VIA: Yanko DesignToshiba visar koncept med dubbla pekskärmar

Libretto W100 är en konceptprodukt från Toshiba som är ett mellanting av en laptop och en tablet. Istället för ett tangentbord har den två pekskärmar. Det är enkelt att ta fram ett virtuellt tangentbord på den ena skärmen men det går även att använda båda skärmarna för att exempelvis surfa på nätet. Skärmarna är på 7 tum och även om det är ett koncept så skall Toshiba sälja några enstaka exemplar av Libretto W100 inom kort.

VIA: Geeky GadgetsArkiv

Andra bloggar